fbpx
20/05/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Raf

In deze editie van Students of Amsterdam spreekt Medium met de 22-jarige Raf. We spraken hem onder andere over zijn studie Communicatiewetenschap, zijn liefde voor de stad Amsterdam en zijn mooiste Ajax-moment.


Afgelopen week sprak Medium met de 22-jarige Raf. Raf zit in zijn eerste jaar van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment woont hij nog in Zeewolde, waar hij ieder weekend met veel plezier in de plaatselijke kroeg werkt en iedere zaterdag actief is op het voetbalveld. In deze editie van Students of Amsterdam hebben we het met Raf over het vinden van de juiste studie, zijn passie voor de stad Amsterdam en zijn vergaande liefde voor de voetbalclub Ajax.

Het vinden van de juiste studie blijft lastig
Allereerst hebben we het over de keuze voor de studie Communicatiewetenschap. Voordat hij aan deze studie begon, heeft hij nog twee andere studies gevolgd. Raf begon op de UvA met de studie Sociale Geografie en Planologie. Dit bleek echter geen succes, omdat hij op dat moment nog niet vond dat hij klaar was voor de universiteit. Reden hiervoor was dat hij iedere borrel en ieder feestje wilde meepakken, waardoor hij al snel het studeren links liet liggen. Na deze studie begon hij op het hbo aan de lerarenopleiding Aardrijkskunde. Dit was echter ook nog geen succes, omdat Raf het niveau van het hbo te laag vond liggen. Er moest dus wederom gezocht worden naar een nieuwe studie.

Dat hij weer naar de universiteit wilde, was wel duidelijk. Om nu wel een geschikte studie te vinden was echter nog knap lastig. Gelukkig schoten zijn vrienden hem te hulp en vroegen hem of Communicatiewetenschap niet iets voor hem was. Dit bleek een gouden advies, want op dit moment zit Raf erg op zijn plek bij deze studie. Wat hij zo leuk aan deze studie vindt, is dat het erg aansluit bij de dingen die hij in het dagelijks leven doet, zoals series en televisiekijken. “Ik vind het verder heel interessant hoe bepaalde dingen in de media komen en hoe wij die als mens zijnde opnemen en hoe dat van invloed kan zijn op ons.” Raf ziet zeker een mooie toekomst met deze studie. In het gunstigste geval heeft hij over een aantal jaar een bachelor en master op zak en of hij dan bij een sportinstelling werkt of heel ergens anders dat maakt hem niet zoveel uit, als hij maar iets doet wat hij echt leuk vindt.

Ik vind het heel interessant hoe bepaalde dingen in de media komen en hoe wij die als mens zijnde opnemen en hoe dat van invloed kan zijn op ons

Studeren in Amsterdam
Naast de vraag hoe het is om Communicatiewetenschap te studeren, vroegen we ook hoe het nou is om specifiek in Amsterdam te studeren. “Supertof! Amsterdam vind ik de fijnste stad van Nederland.” In tegenstelling tot vele anderen houdt Raf juist van de drukte in de stad. Het studeren op Roeterseiland midden in de stad maakt het studeren alleen maar extra leuk, want: “Je bent in principe na je college binnen twee seconden in een cafeetje om een koffietje of een biertje te doen.”

De logische vraag die dan ook volgde was waarom Raf nog niet in Amsterdam woont. Raf geeft aan dat hij zeker de wens heeft om naar Amsterdam te verhuizen. Hij wil echter eerst nog afwachten of hij zijn bindend studieadvies gaat halen. Daarna gaat hij zeker zoeken naar een kamer, want: “Het is gewoon een te leuke stad om niet te gaan wonen.” Doordat hij nog niet in Amsterdam woont, moet hij toch vaak een feestje of andere leuke afspraken missen, omdat hij weer op tijd richting huis moet.

Verder vertelt Raf dat Amsterdam heel veel voor hem betekent. “Als een van mijn vrienden vraagt om naar de stad te gaan, dan is Amsterdam het eerste wat in mij opkomt als ik aan een stad denk.” Dit geldt eigenlijk voor zijn hele gezin. “Bij ons in het gezin is het gewoon heel Amsterdam gericht. Als we over steden praten, denken we niet echt aan andere steden, dus ja Amsterdam is wel echt dé stad voor mij.”

De liefde voor Ajax
In het gesprek viel al regelmatig de naam van de voetbalclub Ajax. Op de vraag wat Ajax voor Raf betekent, kan hij alleen maar zeggen dat dit heel veel is. Bij uit- en thuiswedstrijden is Raf er normaliter bij, hoewel hij aangeeft dat hij dit jaar niet zoveel uitwedstrijden heeft bezocht. “Bij de thuiswedstrijden ben ik altijd wel, want ik heb gewoon een seizoenkaart en het is eigenlijk een soort van zondag-ritueel. Waar mensen een geloof hebben en naar de kerk gaan, ga ik altijd naar Ajax.” Dit Ajax-gevoel geeft voor hem een extra dimensie aan de connectie met de stad Amsterdam. “Als je van deze stad houdt dan houd je ook van de voetbalclub die er is en vice-versa.”

Waar mensen een geloof hebben en naar de kerk gaan, ga ik altijd naar Ajax

Als laatste sluiten we af met de vraag wat zijn mooiste Ajax-moment is geweest. Na lang nadenken denkt Raf toch dat dat de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen was. “Het is denk ik de laatste Europese wedstrijd geweest die ik heb meegemaakt voordat we de Europa League finale haalden vorig jaar. Dan krijg je toch wel het gevoel van ‘hier was ik bij’. Overigens ben ik ook bij de finale zelf geweest in Stockholm. Dat was ook prachtig en staat wel op een hoogte denk ik, maar dat was wat korter dag en ik vind het tripje zelf meestal leuker dan de wedstrijd.”

Cover: Thomas Korver

335 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

Just dance! Social interaction and communication inside a nightclub

26/04/2019

26/04/2019

When the beat drops and strobes lights start flashing through the dark, the way people dance functions as a primitive but universal language. It brings people from all places together through an intense form of communication. Gabby explains why dancing can function as a communicative medium and how this works.

EnjoyInstagram