fbpx
25/03/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Raf

In deze editie van Students of Amsterdam spreekt Medium met de 22-jarige Raf. We spraken hem onder andere over zijn studie Communicatiewetenschap, zijn liefde voor de stad Amsterdam en zijn mooiste Ajax-moment.


Afgelopen week sprak Medium met de 22-jarige Raf. Raf zit in zijn eerste jaar van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment woont hij nog in Zeewolde, waar hij ieder weekend met veel plezier in de plaatselijke kroeg werkt en iedere zaterdag actief is op het voetbalveld. In deze editie van Students of Amsterdam hebben we het met Raf over het vinden van de juiste studie, zijn passie voor de stad Amsterdam en zijn vergaande liefde voor de voetbalclub Ajax.

Het vinden van de juiste studie blijft lastig
Allereerst hebben we het over de keuze voor de studie Communicatiewetenschap. Voordat hij aan deze studie begon, heeft hij nog twee andere studies gevolgd. Raf begon op de UvA met de studie Sociale Geografie en Planologie. Dit bleek echter geen succes, omdat hij op dat moment nog niet vond dat hij klaar was voor de universiteit. Reden hiervoor was dat hij iedere borrel en ieder feestje wilde meepakken, waardoor hij al snel het studeren links liet liggen. Na deze studie begon hij op het hbo aan de lerarenopleiding Aardrijkskunde. Dit was echter ook nog geen succes, omdat Raf het niveau van het hbo te laag vond liggen. Er moest dus wederom gezocht worden naar een nieuwe studie.

Dat hij weer naar de universiteit wilde, was wel duidelijk. Om nu wel een geschikte studie te vinden was echter nog knap lastig. Gelukkig schoten zijn vrienden hem te hulp en vroegen hem of Communicatiewetenschap niet iets voor hem was. Dit bleek een gouden advies, want op dit moment zit Raf erg op zijn plek bij deze studie. Wat hij zo leuk aan deze studie vindt, is dat het erg aansluit bij de dingen die hij in het dagelijks leven doet, zoals series en televisiekijken. “Ik vind het verder heel interessant hoe bepaalde dingen in de media komen en hoe wij die als mens zijnde opnemen en hoe dat van invloed kan zijn op ons.” Raf ziet zeker een mooie toekomst met deze studie. In het gunstigste geval heeft hij over een aantal jaar een bachelor en master op zak en of hij dan bij een sportinstelling werkt of heel ergens anders dat maakt hem niet zoveel uit, als hij maar iets doet wat hij echt leuk vindt.

Ik vind het heel interessant hoe bepaalde dingen in de media komen en hoe wij die als mens zijnde opnemen en hoe dat van invloed kan zijn op ons

Studeren in Amsterdam
Naast de vraag hoe het is om Communicatiewetenschap te studeren, vroegen we ook hoe het nou is om specifiek in Amsterdam te studeren. “Supertof! Amsterdam vind ik de fijnste stad van Nederland.” In tegenstelling tot vele anderen houdt Raf juist van de drukte in de stad. Het studeren op Roeterseiland midden in de stad maakt het studeren alleen maar extra leuk, want: “Je bent in principe na je college binnen twee seconden in een cafeetje om een koffietje of een biertje te doen.”

De logische vraag die dan ook volgde was waarom Raf nog niet in Amsterdam woont. Raf geeft aan dat hij zeker de wens heeft om naar Amsterdam te verhuizen. Hij wil echter eerst nog afwachten of hij zijn bindend studieadvies gaat halen. Daarna gaat hij zeker zoeken naar een kamer, want: “Het is gewoon een te leuke stad om niet te gaan wonen.” Doordat hij nog niet in Amsterdam woont, moet hij toch vaak een feestje of andere leuke afspraken missen, omdat hij weer op tijd richting huis moet.

Verder vertelt Raf dat Amsterdam heel veel voor hem betekent. “Als een van mijn vrienden vraagt om naar de stad te gaan, dan is Amsterdam het eerste wat in mij opkomt als ik aan een stad denk.” Dit geldt eigenlijk voor zijn hele gezin. “Bij ons in het gezin is het gewoon heel Amsterdam gericht. Als we over steden praten, denken we niet echt aan andere steden, dus ja Amsterdam is wel echt dé stad voor mij.”

De liefde voor Ajax
In het gesprek viel al regelmatig de naam van de voetbalclub Ajax. Op de vraag wat Ajax voor Raf betekent, kan hij alleen maar zeggen dat dit heel veel is. Bij uit- en thuiswedstrijden is Raf er normaliter bij, hoewel hij aangeeft dat hij dit jaar niet zoveel uitwedstrijden heeft bezocht. “Bij de thuiswedstrijden ben ik altijd wel, want ik heb gewoon een seizoenkaart en het is eigenlijk een soort van zondag-ritueel. Waar mensen een geloof hebben en naar de kerk gaan, ga ik altijd naar Ajax.” Dit Ajax-gevoel geeft voor hem een extra dimensie aan de connectie met de stad Amsterdam. “Als je van deze stad houdt dan houd je ook van de voetbalclub die er is en vice-versa.”

Waar mensen een geloof hebben en naar de kerk gaan, ga ik altijd naar Ajax

Als laatste sluiten we af met de vraag wat zijn mooiste Ajax-moment is geweest. Na lang nadenken denkt Raf toch dat dat de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen was. “Het is denk ik de laatste Europese wedstrijd geweest die ik heb meegemaakt voordat we de Europa League finale haalden vorig jaar. Dan krijg je toch wel het gevoel van ‘hier was ik bij’. Overigens ben ik ook bij de finale zelf geweest in Stockholm. Dat was ook prachtig en staat wel op een hoogte denk ik, maar dat was wat korter dag en ik vind het tripje zelf meestal leuker dan de wedstrijd.”

Cover: Thomas Korver

266 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Where does scapegoating come from?

22/03/2019

22/03/2019

Alvaro found out where scapegoating comes from, and explains it to us in this article. Why do we scapegoat? And what has the Bible to do with it?

Killfies: And You Thought Duckface Was Bad

21/03/2019

21/03/2019

With astonishing numbers in countries such as India and Russia, the 'Killfie' is gaining not only in popularity, but also in casualties. Why do people take such great risks for 'just a picture'?

Onder de loep: De Luizenmoeder

20/03/2019

20/03/2019

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is een aantal weken geleden begonnen. Wat maakt dit programma nog steeds zo succesvol? Medium zocht het uit.

My Podcast and Me: The Intimacy of Podcasts

20/03/2019

20/03/2019

Podcasts; the substitution to TV and radio among millennials. However, the statistics on podcasts listeners are respectively low in the Netherlands. Why are podcasts popular in other countries? And how come that we stay behind?

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

EnjoyInstagram