fbpx
14/10/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Raf

In deze editie van Students of Amsterdam spreekt Medium met de 22-jarige Raf. We spraken hem onder andere over zijn studie Communicatiewetenschap, zijn liefde voor de stad Amsterdam en zijn mooiste Ajax-moment.


Afgelopen week sprak Medium met de 22-jarige Raf. Raf zit in zijn eerste jaar van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment woont hij nog in Zeewolde, waar hij ieder weekend met veel plezier in de plaatselijke kroeg werkt en iedere zaterdag actief is op het voetbalveld. In deze editie van Students of Amsterdam hebben we het met Raf over het vinden van de juiste studie, zijn passie voor de stad Amsterdam en zijn vergaande liefde voor de voetbalclub Ajax.

Het vinden van de juiste studie blijft lastig
Allereerst hebben we het over de keuze voor de studie Communicatiewetenschap. Voordat hij aan deze studie begon, heeft hij nog twee andere studies gevolgd. Raf begon op de UvA met de studie Sociale Geografie en Planologie. Dit bleek echter geen succes, omdat hij op dat moment nog niet vond dat hij klaar was voor de universiteit. Reden hiervoor was dat hij iedere borrel en ieder feestje wilde meepakken, waardoor hij al snel het studeren links liet liggen. Na deze studie begon hij op het hbo aan de lerarenopleiding Aardrijkskunde. Dit was echter ook nog geen succes, omdat Raf het niveau van het hbo te laag vond liggen. Er moest dus wederom gezocht worden naar een nieuwe studie.

Dat hij weer naar de universiteit wilde, was wel duidelijk. Om nu wel een geschikte studie te vinden was echter nog knap lastig. Gelukkig schoten zijn vrienden hem te hulp en vroegen hem of Communicatiewetenschap niet iets voor hem was. Dit bleek een gouden advies, want op dit moment zit Raf erg op zijn plek bij deze studie. Wat hij zo leuk aan deze studie vindt, is dat het erg aansluit bij de dingen die hij in het dagelijks leven doet, zoals series en televisiekijken. “Ik vind het verder heel interessant hoe bepaalde dingen in de media komen en hoe wij die als mens zijnde opnemen en hoe dat van invloed kan zijn op ons.” Raf ziet zeker een mooie toekomst met deze studie. In het gunstigste geval heeft hij over een aantal jaar een bachelor en master op zak en of hij dan bij een sportinstelling werkt of heel ergens anders dat maakt hem niet zoveel uit, als hij maar iets doet wat hij echt leuk vindt.

Ik vind het heel interessant hoe bepaalde dingen in de media komen en hoe wij die als mens zijnde opnemen en hoe dat van invloed kan zijn op ons

Studeren in Amsterdam
Naast de vraag hoe het is om Communicatiewetenschap te studeren, vroegen we ook hoe het nou is om specifiek in Amsterdam te studeren. “Supertof! Amsterdam vind ik de fijnste stad van Nederland.” In tegenstelling tot vele anderen houdt Raf juist van de drukte in de stad. Het studeren op Roeterseiland midden in de stad maakt het studeren alleen maar extra leuk, want: “Je bent in principe na je college binnen twee seconden in een cafeetje om een koffietje of een biertje te doen.”

De logische vraag die dan ook volgde was waarom Raf nog niet in Amsterdam woont. Raf geeft aan dat hij zeker de wens heeft om naar Amsterdam te verhuizen. Hij wil echter eerst nog afwachten of hij zijn bindend studieadvies gaat halen. Daarna gaat hij zeker zoeken naar een kamer, want: “Het is gewoon een te leuke stad om niet te gaan wonen.” Doordat hij nog niet in Amsterdam woont, moet hij toch vaak een feestje of andere leuke afspraken missen, omdat hij weer op tijd richting huis moet.

Verder vertelt Raf dat Amsterdam heel veel voor hem betekent. “Als een van mijn vrienden vraagt om naar de stad te gaan, dan is Amsterdam het eerste wat in mij opkomt als ik aan een stad denk.” Dit geldt eigenlijk voor zijn hele gezin. “Bij ons in het gezin is het gewoon heel Amsterdam gericht. Als we over steden praten, denken we niet echt aan andere steden, dus ja Amsterdam is wel echt dé stad voor mij.”

De liefde voor Ajax
In het gesprek viel al regelmatig de naam van de voetbalclub Ajax. Op de vraag wat Ajax voor Raf betekent, kan hij alleen maar zeggen dat dit heel veel is. Bij uit- en thuiswedstrijden is Raf er normaliter bij, hoewel hij aangeeft dat hij dit jaar niet zoveel uitwedstrijden heeft bezocht. “Bij de thuiswedstrijden ben ik altijd wel, want ik heb gewoon een seizoenkaart en het is eigenlijk een soort van zondag-ritueel. Waar mensen een geloof hebben en naar de kerk gaan, ga ik altijd naar Ajax.” Dit Ajax-gevoel geeft voor hem een extra dimensie aan de connectie met de stad Amsterdam. “Als je van deze stad houdt dan houd je ook van de voetbalclub die er is en vice-versa.”

Waar mensen een geloof hebben en naar de kerk gaan, ga ik altijd naar Ajax

Als laatste sluiten we af met de vraag wat zijn mooiste Ajax-moment is geweest. Na lang nadenken denkt Raf toch dat dat de uitwedstrijd tegen FC Kopenhagen was. “Het is denk ik de laatste Europese wedstrijd geweest die ik heb meegemaakt voordat we de Europa League finale haalden vorig jaar. Dan krijg je toch wel het gevoel van ‘hier was ik bij’. Overigens ben ik ook bij de finale zelf geweest in Stockholm. Dat was ook prachtig en staat wel op een hoogte denk ik, maar dat was wat korter dag en ik vind het tripje zelf meestal leuker dan de wedstrijd.”

Cover: Thomas Korver

Reacties

reacties

Related Posts

Medium Podcast #7 – Let’s talk about nudes

24/09/2019

24/09/2019

Two aspiring communication scientists, a few cans of beer and some Bacardi breezers. It was King’s Night when Kajsa and...

Film Pride: How Northern Ireland and Singapore Handles Fame

02/09/2019

02/09/2019

Angela went along on the study trip to Dublin and Belfast. How do the cities cope with their fame achieved from series and movies?

Ierland is een feniks die zal herrijzen uit de as

30/08/2019

30/08/2019

De een kan niet een heel land bereiken en de ander heeft een te oubollig marketing beleid. Twee bedrijven die voor hun eigen uitdagingen staan.

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

EnjoyInstagram