fbpx
20/05/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Christian

De immer goedlachse Mediumredacteur- en presentator woont in Amsterdam-Noord, heeft een passie voor muziek en journalistiek én is zeer betrokken bij het politieke spel op de Universiteit van Amsterdam.


In de nieuwe editie van Students of Amsterdam spreekt Medium Magazine met Christian. Christian is tegenwoordig een masterstudent Politieke Communicatie & Journalistiek, nadat hij zijn bachelor in Communicatiewetenschap vorig jaar in ontvangst heeft mogen nemen. De immer goedlachse Mediumredacteur- en presentator woont in Amsterdam-Noord, heeft een passie voor muziek en journalistiek én is zeer betrokken bij het politieke spel op de Universiteit van Amsterdam. Dat vraagt natuurlijk om een interview.

Amsterdam-Noord
Christian (24) is opgegroeid in het altijd bruisende Lunteren. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar Bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam, met weinig tot geen succes. Na het mislukte jaar in de zogeheten Maasstad is er gekozen voor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heeft gehad. “Ondertussen woon ik alweer vierenhalf jaar in Amsterdam-Noord. Het wordt steeds beter en er zijn steeds meer leuke plekken voor een biertje of een lunch. Ook met de nieuwe Noord-Zuidlijn komen er steeds meer mogelijkheden. Noord is heel divers en ik heb er vaak het gevoel dat ik er de drukte een beetje ontloop. Ik kom zelf uit een klein dorp en het fijne aan Noord is dat het er wel lekker rustig is.’’

Ook op lange termijn zal er weinig veranderen, als het aan Christian ligt: “Later zou ik opzich wel aan het water willen wonen, maar dan ook wel in Amsterdam-Noord. Dat is ook iets dichter bij het centrum; ik woon nu namelijk redelijk diep in Noord. Vlakbij de pont lijkt het me wel leuk. Maar zoals het nu is vind ik het ook prima hoor, alles zit om de hoek en ik heb leuke huisgenoten. Maar voor de UvA op Roeterseiland en mijn baan in Amsterdam-Zuid is het wel lekker om iets dichterbij te wonen.’’

Amsterdam-Noord is heel divers en ik heb er vaak het gevoel dat ik er de drukte een beetje ontloop

Politieke aspiraties
Naast werken én een masterstudie volgen, is Christian ook volop betrokken bij de politiek op de UvA. Dit jaar heeft hij zich namens zijn partij UvASociaal verkiesbaar gesteld voor de facultaire studentenraadverkiezingen van onze faculteit. ‘’Aan het begin van het jaar dacht ik opeens: ‘ik wil me eigenlijk wel bezighouden met studentenpolitiek’ en zo geschiedde. Ik heb begin dit jaar gesolliciteerd bij UvASociaal en daarmee probeer ik dit jaar in de facultaire studentenraad te komen. Van elke faculteit is er een raad en ik stel mezelf verkiesbaar voor de faculteit van Maatschappij- en Gedragswetenschappen.’’

Zelf identificeert Christian zich met UvASociaal vanwege de waarden van de partij: diversiteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en goed onderwijs. ‘’Het zijn natuurlijk hippe woorden, maar ik geloof er echt in. Zelf wil ik me graag bezighouden met het internationale karakter van de universiteit. Graag zie ik bijvoorbeeld dat de integratie van buitenlandse studenten beter verloopt, door bijvoorbeeld een keuzevak Nederlandse taal aan te bieden. Het is toch lastig om als buitenlandse student in een nieuw land te beginnen, helemaal als je geen sociaal leven hebt. Je merkt dat integratie toch wel vaak een dingetje is terwijl het natuurlijk wel heel erg belangrijk is.’’ De verkiezingen van deze week zijn dan ook belangrijk voor Christian.

Muziek
Christian gaat door over muziek en zijn diverse smaak in artiesten. Zo ziet Christian zichzelf op één avond beginnen bij een concert van Ben Howard, maar diezelfde nacht nog eindigen in een club waar Nina Kraviz keiharde techno draait. ‘’Er is totaal geen peil te trekken op mijn muzieksmaak. Van harde ramtechno tot aan ABBA tot aan Kensington vind ik allemaal heel erg vet. Maar ik switch net zo makkelijk van Anita Meyer’s ‘Why tell me why’ naar techno. Sommige mensen zeggen wel eens ‘Oh dat is je guilty pleasure zeker?’ maar eigenlijk vind ik het écht leuk, haha.’’ Boven alles is er één band die eruit steekt. ‘’Mijn favoriet is en blijft toch altijd wel Arctic Monkeys. Keer op keer vinden ze zich opnieuw uit en ik vind het wat betreft muziek en tekst toch wel één van de beste bands ooit. Als ik de teksten van de band opzoek lijkt het soms wel alsof ik poëzie lees.’’

Met een masterstudie, een baan en een hoofdrol bij zijn politieke partij UvASociaal zit Christian overduidelijk niet stil. Naast de universiteit is er een grote kans dat je Christian deze zomer tegenkomt op een festival als LowLands, Dekmantel of Awakenings. In een later stadium is het doel om als correspondent te werken voor de NOS of achter de schermen bij een sportprogramma. Als het aan Christian zelf ligt, blijft hij ook de komende tijd alles geven om zijn dromen te verwezenlijken.

Cover: Thomas Korver

314 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

Just dance! Social interaction and communication inside a nightclub

26/04/2019

26/04/2019

When the beat drops and strobes lights start flashing through the dark, the way people dance functions as a primitive but universal language. It brings people from all places together through an intense form of communication. Gabby explains why dancing can function as a communicative medium and how this works.

EnjoyInstagram