Students of Amsterdam: Christian

Picture of By Jorrit Hoekstra

By Jorrit Hoekstra

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]I[/mks_dropcap]n de nieuwe editie van Students of Amsterdam spreekt Medium Magazine met Christian. Christian is tegenwoordig een masterstudent Politieke Communicatie & Journalistiek, nadat hij zijn bachelor in Communicatiewetenschap vorig jaar in ontvangst heeft mogen nemen. De immer goedlachse Mediumredacteur- en presentator woont in Amsterdam-Noord, heeft een passie voor muziek en journalistiek én is zeer betrokken bij het politieke spel op de Universiteit van Amsterdam. Dat vraagt natuurlijk om een interview.

Amsterdam-Noord
Christian (24) is opgegroeid in het altijd bruisende Lunteren. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar Bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam, met weinig tot geen succes. Na het mislukte jaar in de zogeheten Maasstad is er gekozen voor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heeft gehad. “Ondertussen woon ik alweer vierenhalf jaar in Amsterdam-Noord. Het wordt steeds beter en er zijn steeds meer leuke plekken voor een biertje of een lunch. Ook met de nieuwe Noord-Zuidlijn komen er steeds meer mogelijkheden. Noord is heel divers en ik heb er vaak het gevoel dat ik er de drukte een beetje ontloop. Ik kom zelf uit een klein dorp en het fijne aan Noord is dat het er wel lekker rustig is.’’

Ook op lange termijn zal er weinig veranderen, als het aan Christian ligt: “Later zou ik opzich wel aan het water willen wonen, maar dan ook wel in Amsterdam-Noord. Dat is ook iets dichter bij het centrum; ik woon nu namelijk redelijk diep in Noord. Vlakbij de pont lijkt het me wel leuk. Maar zoals het nu is vind ik het ook prima hoor, alles zit om de hoek en ik heb leuke huisgenoten. Maar voor de UvA op Roeterseiland en mijn baan in Amsterdam-Zuid is het wel lekker om iets dichterbij te wonen.’’

Amsterdam-Noord is heel divers en ik heb er vaak het gevoel dat ik er de drukte een beetje ontloop

Politieke aspiraties
Naast werken én een masterstudie volgen, is Christian ook volop betrokken bij de politiek op de UvA. Dit jaar heeft hij zich namens zijn partij UvASociaal verkiesbaar gesteld voor de facultaire studentenraadverkiezingen van onze faculteit. ‘’Aan het begin van het jaar dacht ik opeens: ‘ik wil me eigenlijk wel bezighouden met studentenpolitiek’ en zo geschiedde. Ik heb begin dit jaar gesolliciteerd bij UvASociaal en daarmee probeer ik dit jaar in de facultaire studentenraad te komen. Van elke faculteit is er een raad en ik stel mezelf verkiesbaar voor de faculteit van Maatschappij- en Gedragswetenschappen.’’

Zelf identificeert Christian zich met UvASociaal vanwege de waarden van de partij: diversiteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en goed onderwijs. ‘’Het zijn natuurlijk hippe woorden, maar ik geloof er echt in. Zelf wil ik me graag bezighouden met het internationale karakter van de universiteit. Graag zie ik bijvoorbeeld dat de integratie van buitenlandse studenten beter verloopt, door bijvoorbeeld een keuzevak Nederlandse taal aan te bieden. Het is toch lastig om als buitenlandse student in een nieuw land te beginnen, helemaal als je geen sociaal leven hebt. Je merkt dat integratie toch wel vaak een dingetje is terwijl het natuurlijk wel heel erg belangrijk is.’’ De verkiezingen van deze week zijn dan ook belangrijk voor Christian.

Muziek
Christian gaat door over muziek en zijn diverse smaak in artiesten. Zo ziet Christian zichzelf op één avond beginnen bij een concert van Ben Howard, maar diezelfde nacht nog eindigen in een club waar Nina Kraviz keiharde techno draait. ‘’Er is totaal geen peil te trekken op mijn muzieksmaak. Van harde ramtechno tot aan ABBA tot aan Kensington vind ik allemaal heel erg vet. Maar ik switch net zo makkelijk van Anita Meyer’s ‘Why tell me why’ naar techno. Sommige mensen zeggen wel eens ‘Oh dat is je guilty pleasure zeker?’ maar eigenlijk vind ik het écht leuk, haha.’’ Boven alles is er één band die eruit steekt. ‘’Mijn favoriet is en blijft toch altijd wel Arctic Monkeys. Keer op keer vinden ze zich opnieuw uit en ik vind het wat betreft muziek en tekst toch wel één van de beste bands ooit. Als ik de teksten van de band opzoek lijkt het soms wel alsof ik poëzie lees.’’

Met een masterstudie, een baan en een hoofdrol bij zijn politieke partij UvASociaal zit Christian overduidelijk niet stil. Naast de universiteit is er een grote kans dat je Christian deze zomer tegenkomt op een festival als LowLands, Dekmantel of Awakenings. In een later stadium is het doel om als correspondent te werken voor de NOS of achter de schermen bij een sportprogramma. Als het aan Christian zelf ligt, blijft hij ook de komende tijd alles geven om zijn dromen te verwezenlijken.

Cover: Thomas Korver

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace