fbpx
25/03/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Christian

De immer goedlachse Mediumredacteur- en presentator woont in Amsterdam-Noord, heeft een passie voor muziek en journalistiek én is zeer betrokken bij het politieke spel op de Universiteit van Amsterdam.


In de nieuwe editie van Students of Amsterdam spreekt Medium Magazine met Christian. Christian is tegenwoordig een masterstudent Politieke Communicatie & Journalistiek, nadat hij zijn bachelor in Communicatiewetenschap vorig jaar in ontvangst heeft mogen nemen. De immer goedlachse Mediumredacteur- en presentator woont in Amsterdam-Noord, heeft een passie voor muziek en journalistiek én is zeer betrokken bij het politieke spel op de Universiteit van Amsterdam. Dat vraagt natuurlijk om een interview.

Amsterdam-Noord
Christian (24) is opgegroeid in het altijd bruisende Lunteren. Na zijn middelbare school heeft hij een jaar Bedrijfskunde gestudeerd in Rotterdam, met weinig tot geen succes. Na het mislukte jaar in de zogeheten Maasstad is er gekozen voor Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, waar hij tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heeft gehad. “Ondertussen woon ik alweer vierenhalf jaar in Amsterdam-Noord. Het wordt steeds beter en er zijn steeds meer leuke plekken voor een biertje of een lunch. Ook met de nieuwe Noord-Zuidlijn komen er steeds meer mogelijkheden. Noord is heel divers en ik heb er vaak het gevoel dat ik er de drukte een beetje ontloop. Ik kom zelf uit een klein dorp en het fijne aan Noord is dat het er wel lekker rustig is.’’

Ook op lange termijn zal er weinig veranderen, als het aan Christian ligt: “Later zou ik opzich wel aan het water willen wonen, maar dan ook wel in Amsterdam-Noord. Dat is ook iets dichter bij het centrum; ik woon nu namelijk redelijk diep in Noord. Vlakbij de pont lijkt het me wel leuk. Maar zoals het nu is vind ik het ook prima hoor, alles zit om de hoek en ik heb leuke huisgenoten. Maar voor de UvA op Roeterseiland en mijn baan in Amsterdam-Zuid is het wel lekker om iets dichterbij te wonen.’’

Amsterdam-Noord is heel divers en ik heb er vaak het gevoel dat ik er de drukte een beetje ontloop

Politieke aspiraties
Naast werken én een masterstudie volgen, is Christian ook volop betrokken bij de politiek op de UvA. Dit jaar heeft hij zich namens zijn partij UvASociaal verkiesbaar gesteld voor de facultaire studentenraadverkiezingen van onze faculteit. ‘’Aan het begin van het jaar dacht ik opeens: ‘ik wil me eigenlijk wel bezighouden met studentenpolitiek’ en zo geschiedde. Ik heb begin dit jaar gesolliciteerd bij UvASociaal en daarmee probeer ik dit jaar in de facultaire studentenraad te komen. Van elke faculteit is er een raad en ik stel mezelf verkiesbaar voor de faculteit van Maatschappij- en Gedragswetenschappen.’’

Zelf identificeert Christian zich met UvASociaal vanwege de waarden van de partij: diversiteit, duurzaamheid, toegankelijkheid en goed onderwijs. ‘’Het zijn natuurlijk hippe woorden, maar ik geloof er echt in. Zelf wil ik me graag bezighouden met het internationale karakter van de universiteit. Graag zie ik bijvoorbeeld dat de integratie van buitenlandse studenten beter verloopt, door bijvoorbeeld een keuzevak Nederlandse taal aan te bieden. Het is toch lastig om als buitenlandse student in een nieuw land te beginnen, helemaal als je geen sociaal leven hebt. Je merkt dat integratie toch wel vaak een dingetje is terwijl het natuurlijk wel heel erg belangrijk is.’’ De verkiezingen van deze week zijn dan ook belangrijk voor Christian.

Muziek
Christian gaat door over muziek en zijn diverse smaak in artiesten. Zo ziet Christian zichzelf op één avond beginnen bij een concert van Ben Howard, maar diezelfde nacht nog eindigen in een club waar Nina Kraviz keiharde techno draait. ‘’Er is totaal geen peil te trekken op mijn muzieksmaak. Van harde ramtechno tot aan ABBA tot aan Kensington vind ik allemaal heel erg vet. Maar ik switch net zo makkelijk van Anita Meyer’s ‘Why tell me why’ naar techno. Sommige mensen zeggen wel eens ‘Oh dat is je guilty pleasure zeker?’ maar eigenlijk vind ik het écht leuk, haha.’’ Boven alles is er één band die eruit steekt. ‘’Mijn favoriet is en blijft toch altijd wel Arctic Monkeys. Keer op keer vinden ze zich opnieuw uit en ik vind het wat betreft muziek en tekst toch wel één van de beste bands ooit. Als ik de teksten van de band opzoek lijkt het soms wel alsof ik poëzie lees.’’

Met een masterstudie, een baan en een hoofdrol bij zijn politieke partij UvASociaal zit Christian overduidelijk niet stil. Naast de universiteit is er een grote kans dat je Christian deze zomer tegenkomt op een festival als LowLands, Dekmantel of Awakenings. In een later stadium is het doel om als correspondent te werken voor de NOS of achter de schermen bij een sportprogramma. Als het aan Christian zelf ligt, blijft hij ook de komende tijd alles geven om zijn dromen te verwezenlijken.

Cover: Thomas Korver

249 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Where does scapegoating come from?

22/03/2019

22/03/2019

Alvaro found out where scapegoating comes from, and explains it to us in this article. Why do we scapegoat? And what has the Bible to do with it?

Killfies: And You Thought Duckface Was Bad

21/03/2019

21/03/2019

With astonishing numbers in countries such as India and Russia, the 'Killfie' is gaining not only in popularity, but also in casualties. Why do people take such great risks for 'just a picture'?

Onder de loep: De Luizenmoeder

20/03/2019

20/03/2019

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is een aantal weken geleden begonnen. Wat maakt dit programma nog steeds zo succesvol? Medium zocht het uit.

My Podcast and Me: The Intimacy of Podcasts

20/03/2019

20/03/2019

Podcasts; the substitution to TV and radio among millennials. However, the statistics on podcasts listeners are respectively low in the Netherlands. Why are podcasts popular in other countries? And how come that we stay behind?

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

EnjoyInstagram