Vriendschappen sluiten? Doe het via Bumble!

Picture of By Loïs Marcus

By Loïs Marcus

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]T[/mks_dropcap]egenwoordig is eigenlijk alles maakbaar én supersnel. Een nieuwe tv nodig? Bestel hem voor twee uur en je hebt hem vanavond in huis. Honger? Bestel nu wat te eten en je hebt het binnen een half uur. Maar hoe gaat dit op het gebied van mensen? Verschillende apps maken ook dit mogelijk en naast relaties is het tegenwoordig ook mogelijk om je nieuwe beste vriend(in) via een app te vinden. Nu zit het met vriendschappen bij mij goed, maar tijdens een avontuurlijke bui wilde ik toch weten hoe dit in zijn werk ging. Bij wijze van experiment (zoiets doen is compleet buiten mijn comfort zone) ben ik daarom gaan kijken hoe het sluiten van online vriendschappen gaat, dit met behulp van de app Bumble.

Hoe te beginnen
Maar hoe gaat het dan in zijn werk? Allereerst moet je natuurlijk een profiel aanmaken. Wanneer je een Facebook- of Instagramaccount hebt gaat dit vrij makkelijk; je vult je gegevens in en de app stelt zelf een profiel samen. Mocht je hier niet tevreden mee zijn, dan kun je hem zelf nog naar wens aanpassen. Ook heb je de mogelijkheid om een verhaaltje over jezelf op te schrijven, als een soort bio. Daarnaast kun je bepaalde vragen beantwoorden zodat er iets karakteristieks van jou naar voren komt. De vraag die ik invulde was bijvoorbeeld mijn favoriete karaoke-song (I Want It That Way, mocht je nieuwsgierig zijn). Wanneer je dit allemaal hebt ingevuld, kun je aan de slag en ben je klaar om op zoek te gaan naar nieuwe vriendschappen! 

Een carrousel van bff’s
Op basis van de eisen die jij stelt komt er een carrousel van mogelijke bff’s langs. Deze kun je goed- of afkeuren door naar links of rechts te swipen. Heeft iemand jou ook geliked? Dan heb je de mogelijkheid om binnen vierentwintig uur een gesprek te beginnen. Wanneer je niet weet hoe je een gesprek moet beginnen dan helpt de app je hier ook graag bij. Ze geven namelijk allemaal mogelijke vragen als optie die je eventueel kunt stellen. Zo is de eerste stap naar die nieuwe bff snel gezet. Goed om te weten; Bumble heeft verschillende opties qua ‘zoekopdracht’. Je kunt met de app namelijk ook op zoek naar een nieuwe relatie of naar connecties op het gebied van werk. Lekker veelzijdig dus!

Ik heb wellicht een nieuw Yahtzee-maatje gevonden

Zowel locals als newbies
Na een avondje swipen had ik een paar matches waar in ieder geval super leuke gesprekken uit zijn gekomen! Ik heb wellicht een nieuw Yahtzee-maatje gevonden (die zijn schaars, kan ik je vertellen) en zelfs een keer iets gedronken met een andere match. Ik kan zeker zeggen dat de app mij positief heeft verrast en het een stuk leuker heeft gemaakt om nieuwe mensen te ontmoeten. Ook wanneer je net nieuw bent in een stad en je samen met anderen de omgeving wil ontdekken is Bumble een goede optie; zowel locals als andere newbies nemen je graag mee om samen op avontuur te gaan. Dus heb je zin in nieuwe avonturen en vriendschappen? Stap dan eens buiten je comfortzone en kijk op Bumble!

Cover: Ian Schneider

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace