fbpx
20/05/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Michelle

Michelle was misschien wat jong toen ze begon met studeren en heeft om die reden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Ze is echter wel dik tevreden met het eindresultaat!


In deze editie van Students of Amsterdam spreekt Medium met Michelle. Michelle is 29 jaar en woont al twaalf jaar in Amsterdam. Op haar achttiende begon ze aan de studie Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Uiteindelijk werd dat het niet en is ze Bestuurs- en Organisatiewetenschappen gaan studeren aan de VU. We spraken met haar over studentenkamers, het verschil tussen de Amsterdamse universiteiten, het dag- en nachtleven in Amsterdam, en wat ze uiteindelijk is gaan doen na haar studie.

Alles is leuk en alles is nieuw
‘Ik was achttien toen ik naar Amsterdam ging. Meteen op kamers. Ik kwam via-via gelijk terecht op een hele leuke plek in Amsterdam-Oost, bij het Hotel Arena, vlakbij het Oosterpark.’ Het was ook dichtbij de plek waar Michelle vaak moest zijn voor haar studie Rechtsgeleerdheid: de welbekende Roeterseilandcampus. ‘Voordat mijn studie begon, heb ik natuurlijk eerst de Intreeweek gehad: dat was erg leuk. Daarna begon ik aan Rechtsgeleerdheid. Ik kwam meteen in een hele leuke klas terecht. Met een vriendinnetje ging ik altijd samen braaf naar college, maar in de pauze zeiden we altijd tegen elkaar: “Zullen we anders even de stad in gaan?” Ja, je zit net in een nieuwe stad, je bent achttien en je weet eigenlijk nog helemaal niet zo goed wat je wil. Alles is leuk en alles is nieuw. Onze colleges werden op de Oudemanhuispoort gegeven. Middenin de stad. Dat zorgde natuurlijk voor veel verleiding. Als ik het nu over zou mogen doen, dan had ik het wel anders gedaan.’

We gingen altijd braaf naar college maar besloten in de pauze vaak toch even de stad in te gaan

Eerste liefde
Op de vraag of Michelle dan wel plezier had in haar eerste studie, antwoordt ze met een glimlach. ‘Heel grappig. Rechtsgeleerdheid voelt echt een beetje als mijn eerste liefde. Ik ben er ook nog steeds wel geïnteresseerd in. Op dat moment was ik er gewoon echt te jong voor. Ik vond het te droog qua stof. Het stond nog te ver van me af. Daarbij kon ik het toen nog niet echt opbrengen. Maar ik zou nu zo weer rechten kiezen. Heel stom! Of een tussenjaar dan misschien had geholpen weet ze niet zo goed. ‘Ik denk dat ik vooral gewoon te jong was voor de stof van rechten. Ik heb voordat ik ging studeren heel erg getwijfeld tussen Rechtsgeleerdheid en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen, wat ik daarna heb gedaan. Misschien had ik daar meteen voor moeten kiezen maar dat weet ik eigenlijk niet.’

Saai en inspiratieloos gebouw
‘Toen ik begon met Bestuurs- en Organisatiewetenschappen moest ik heel erg wennen’, begint Michelle over de tweede studie die ze startte in Amsterdam. ‘Het was helemaal buiten de stad en dat zag ik helemaal niet zitten. Maar een vriendinnetje van mij uit Arnhem, waar ik vandaan kom, deed dezelfde studie. Die had het daar heel erg naar haar zin dus ik dacht ik probeer het gewoon. Ik vond het verschil tussen de UvA en de VU best wel groot: qua sfeer vooral. Niet eens het niveau van lesgeven, maar echt de sfeer. Dat kwam ook omdat het een heel groot, super saai en inspiratieloos gebouw is. Bijna iedereen komt aan met het openbaar vervoer en gaat daarna ook weer weg. Je blijft niet hangen of zo. Ik denk wel dat het voor mij beter was geweest als ik meteen naar de VU was gegaan, qua afleiding. Uiteindelijk heb ik op beide universiteiten veel plezier gehad en leuke mensen leren kennen.’

Ik denk dat het voor mij wel beter was geweest om meteen naar de VU te gaan, qua afleiding

Uitgeblust en moe
Michelle heeft een korte tijd bij studentenvereniging LANX gezeten. Daar had ze het heel leuk maar het bleek uiteindelijk niet echt iets voor haar: ‘Ik vond het heel leuk tot ik merkte dat ik eigenlijk mijn andere vriendinnen niet meer zag. Toen heb ik tijdens Kerstreces besloten te stoppen. Als je het lastiger vindt contact te maken en nog niet zoveel mensen kent in Amsterdam, denk ik dat het wel heel erg leuk is.’, Zo zei ze over haar tijd bij de studentenvereniging. Dat ze hiermee stopte betekent niet dat ze niet meer deelnam aan het nachtleven in Amsterdam. ‘We gingen altijd op maandagavond naar de Meander, dichtbij de Kalvertoren. Het is een kleine discotheek, maar daar zag je wel iedereen die je kende. Op dinsdag gingen we naar Dansen bij Jansen. Dat is nu Disco Dolly. Woensdag was een wat vrijere avond, al ging ik dan vaak naar Paradiso, net als op donderdag. Vrijdag waren we zó uitgeblust, dat we gewoon moe waren. Dan was je de hele week uit geweest en had je eigenlijk niets opgestoken van college.’

Mensen om de tuin leiden met mooie dingen
Wat Michelle nu doet is wel heel anders dan de studies die ze gevolgd heeft. ‘Ik ben accountmanager bij een reclamebureau. Hierbij ben je eigenlijk tussenpersoon tussen de klant en de creatieve vormgevers. Het is heel leuk! Ik dacht wel, in het begin, dat het reclamevak niks voor mij was.’ Maar we zijn vier jaar verder en ik zit er nog steeds. Ik heb gemerkt dat je het heel erg eigen moet maken. Het vak zelf is heel leuk. Je kan mensen om de tuin leiden met mooie dingen en dat vind ik wel leuk. Het is op een slimme manier een mooi praatje houden en de mensen die er vatbaar voor zijn trappen daar in.’

Cover: Loïs Marcus / Eindredactie: Iris Ausems

400 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

Just dance! Social interaction and communication inside a nightclub

26/04/2019

26/04/2019

When the beat drops and strobes lights start flashing through the dark, the way people dance functions as a primitive but universal language. It brings people from all places together through an intense form of communication. Gabby explains why dancing can function as a communicative medium and how this works.

EnjoyInstagram