fbpx
25/03/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Michelle

Michelle was misschien wat jong toen ze begon met studeren en heeft om die reden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Ze is echter wel dik tevreden met het eindresultaat!


In deze editie van Students of Amsterdam spreekt Medium met Michelle. Michelle is 29 jaar en woont al twaalf jaar in Amsterdam. Op haar achttiende begon ze aan de studie Rechtsgeleerdheid aan de UvA. Uiteindelijk werd dat het niet en is ze Bestuurs- en Organisatiewetenschappen gaan studeren aan de VU. We spraken met haar over studentenkamers, het verschil tussen de Amsterdamse universiteiten, het dag- en nachtleven in Amsterdam, en wat ze uiteindelijk is gaan doen na haar studie.

Alles is leuk en alles is nieuw
‘Ik was achttien toen ik naar Amsterdam ging. Meteen op kamers. Ik kwam via-via gelijk terecht op een hele leuke plek in Amsterdam-Oost, bij het Hotel Arena, vlakbij het Oosterpark.’ Het was ook dichtbij de plek waar Michelle vaak moest zijn voor haar studie Rechtsgeleerdheid: de welbekende Roeterseilandcampus. ‘Voordat mijn studie begon, heb ik natuurlijk eerst de Intreeweek gehad: dat was erg leuk. Daarna begon ik aan Rechtsgeleerdheid. Ik kwam meteen in een hele leuke klas terecht. Met een vriendinnetje ging ik altijd samen braaf naar college, maar in de pauze zeiden we altijd tegen elkaar: “Zullen we anders even de stad in gaan?” Ja, je zit net in een nieuwe stad, je bent achttien en je weet eigenlijk nog helemaal niet zo goed wat je wil. Alles is leuk en alles is nieuw. Onze colleges werden op de Oudemanhuispoort gegeven. Middenin de stad. Dat zorgde natuurlijk voor veel verleiding. Als ik het nu over zou mogen doen, dan had ik het wel anders gedaan.’

We gingen altijd braaf naar college maar besloten in de pauze vaak toch even de stad in te gaan

Eerste liefde
Op de vraag of Michelle dan wel plezier had in haar eerste studie, antwoordt ze met een glimlach. ‘Heel grappig. Rechtsgeleerdheid voelt echt een beetje als mijn eerste liefde. Ik ben er ook nog steeds wel geïnteresseerd in. Op dat moment was ik er gewoon echt te jong voor. Ik vond het te droog qua stof. Het stond nog te ver van me af. Daarbij kon ik het toen nog niet echt opbrengen. Maar ik zou nu zo weer rechten kiezen. Heel stom! Of een tussenjaar dan misschien had geholpen weet ze niet zo goed. ‘Ik denk dat ik vooral gewoon te jong was voor de stof van rechten. Ik heb voordat ik ging studeren heel erg getwijfeld tussen Rechtsgeleerdheid en Bestuurs- en Organisatiewetenschappen, wat ik daarna heb gedaan. Misschien had ik daar meteen voor moeten kiezen maar dat weet ik eigenlijk niet.’

Saai en inspiratieloos gebouw
‘Toen ik begon met Bestuurs- en Organisatiewetenschappen moest ik heel erg wennen’, begint Michelle over de tweede studie die ze startte in Amsterdam. ‘Het was helemaal buiten de stad en dat zag ik helemaal niet zitten. Maar een vriendinnetje van mij uit Arnhem, waar ik vandaan kom, deed dezelfde studie. Die had het daar heel erg naar haar zin dus ik dacht ik probeer het gewoon. Ik vond het verschil tussen de UvA en de VU best wel groot: qua sfeer vooral. Niet eens het niveau van lesgeven, maar echt de sfeer. Dat kwam ook omdat het een heel groot, super saai en inspiratieloos gebouw is. Bijna iedereen komt aan met het openbaar vervoer en gaat daarna ook weer weg. Je blijft niet hangen of zo. Ik denk wel dat het voor mij beter was geweest als ik meteen naar de VU was gegaan, qua afleiding. Uiteindelijk heb ik op beide universiteiten veel plezier gehad en leuke mensen leren kennen.’

Ik denk dat het voor mij wel beter was geweest om meteen naar de VU te gaan, qua afleiding

Uitgeblust en moe
Michelle heeft een korte tijd bij studentenvereniging LANX gezeten. Daar had ze het heel leuk maar het bleek uiteindelijk niet echt iets voor haar: ‘Ik vond het heel leuk tot ik merkte dat ik eigenlijk mijn andere vriendinnen niet meer zag. Toen heb ik tijdens Kerstreces besloten te stoppen. Als je het lastiger vindt contact te maken en nog niet zoveel mensen kent in Amsterdam, denk ik dat het wel heel erg leuk is.’, Zo zei ze over haar tijd bij de studentenvereniging. Dat ze hiermee stopte betekent niet dat ze niet meer deelnam aan het nachtleven in Amsterdam. ‘We gingen altijd op maandagavond naar de Meander, dichtbij de Kalvertoren. Het is een kleine discotheek, maar daar zag je wel iedereen die je kende. Op dinsdag gingen we naar Dansen bij Jansen. Dat is nu Disco Dolly. Woensdag was een wat vrijere avond, al ging ik dan vaak naar Paradiso, net als op donderdag. Vrijdag waren we zó uitgeblust, dat we gewoon moe waren. Dan was je de hele week uit geweest en had je eigenlijk niets opgestoken van college.’

Mensen om de tuin leiden met mooie dingen
Wat Michelle nu doet is wel heel anders dan de studies die ze gevolgd heeft. ‘Ik ben accountmanager bij een reclamebureau. Hierbij ben je eigenlijk tussenpersoon tussen de klant en de creatieve vormgevers. Het is heel leuk! Ik dacht wel, in het begin, dat het reclamevak niks voor mij was.’ Maar we zijn vier jaar verder en ik zit er nog steeds. Ik heb gemerkt dat je het heel erg eigen moet maken. Het vak zelf is heel leuk. Je kan mensen om de tuin leiden met mooie dingen en dat vind ik wel leuk. Het is op een slimme manier een mooi praatje houden en de mensen die er vatbaar voor zijn trappen daar in.’

Cover: Loïs Marcus / Eindredactie: Iris Ausems

333 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Where does scapegoating come from?

22/03/2019

22/03/2019

Alvaro found out where scapegoating comes from, and explains it to us in this article. Why do we scapegoat? And what has the Bible to do with it?

Killfies: And You Thought Duckface Was Bad

21/03/2019

21/03/2019

With astonishing numbers in countries such as India and Russia, the 'Killfie' is gaining not only in popularity, but also in casualties. Why do people take such great risks for 'just a picture'?

Onder de loep: De Luizenmoeder

20/03/2019

20/03/2019

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is een aantal weken geleden begonnen. Wat maakt dit programma nog steeds zo succesvol? Medium zocht het uit.

My Podcast and Me: The Intimacy of Podcasts

20/03/2019

20/03/2019

Podcasts; the substitution to TV and radio among millennials. However, the statistics on podcasts listeners are respectively low in the Netherlands. Why are podcasts popular in other countries? And how come that we stay behind?

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

EnjoyInstagram