fbpx
20/08/2019 Communication Science news and articles

Review: #Realityhigh

Heb jij de nieuwe film Reality High al op Netflix gezien? Medium heeft de film alvast voor je bekeken en geeft een beoordeling.


Iedereen kent het wel: het lange zoeken op Netflix om een leuke film te kijken. Een oplossing bij dit zoeken kan het kijken bij new releases zijn, omdat je misschien al vele Netflix films hebt gezien. Een andere oplossing kan zijn om te kijken welke film veel sterren heeft, maar hierbij is de vraag of die sterren nou wel echt passen bij jouw interesses. De film #realityhigh is zo’n film die te vinden is onder new releases en bij mij beoordeeld staat met vijf sterren. 

Bij de omschrijving van de film staat ‘Pas op als de ex van je nieuwe vriend opeens je beste vriendin wilt worden, vooral als ze negen miljoen volgers heeft.’ Verder staat bij de film dat het een Netflix Original film is uit 2017 en dat het een film is voor boven de zestien jaar, waar grof taalgebruik en drugs en/of alcoholmisbruik in voor komt. Mijn verwachting bij deze film is dat ik hem leuk ga vinden. Dit komt mede door de vijf sterren. Deze sterren bij Netflix worden voornamelijk gebaseerd op je eigen kijkgedrag, maar over het algemeen lijkt Netflix mij altijd wel aardig te kennen. Verder lijkt de film mij interessant omdat de film heel recent is en omdat het over communicatie via sociale media gaat. Tot slot is de leeftijdsgrens 16+ en dat spreekt mij ook wel aan. 

De film begint met een flashback naar vroeger waar Dani, de hoofdrolspeelster, wordt gepest. De pesterijen worden vastgelegd met smartphones en gaan rond op sociale media. Ze wordt als een nerd neergezet. Vervolgens zie je dat zij verliefd is op Cameron, de knapste jongen van haar middelbare school, terwijl hij eigenlijk een relatie met Alexa heeft, het populairste meisje van de school. Alexa is een social influencer met negen miljoen volgers op sociale media. Sociale media speelt in deze film een belangrijke rol; het maakt of breekt mensen hun reputatie. De hoofdrolspeelster Dani houdt zich niet veel bezig met sociale media. Zo is zij bijvoorbeeld vrijwilligster bij een hondenarts.

Wat ik erg positief vind aan de film is dat het een maatschappelijk probleem omtrent cyberpesten aankaart. Het acteren van de acteurs vind ik ook goed, bijna alles wordt realistisch overgebracht. Wat mij tegenvalt aan de film is dat het nogal kinderachtig is voor een film met een aangegeven leeftijdsgrens van zestien jaar. Ik denk dat mensen van onder de zestien zich meer interesseren in het sociale media aspect. Dat de film zich afspeelt op een middelbare school maakt het, wat mij betreft, ook erg kinderachtig. Wat mij ook tegenvalt is dat de verhaallijn erg voorspelbaar is; de film mist elke vorm van diepgang.

Kortom, de vijf sterren die Netflix voor mij heeft bepaald, zijn naar mijn mening niet terecht. Het is te merken dat de film recent is gemaakt door het sociale mediagebruik, maar verder zijn mijn verwachtingen niet uitgekomen. Ik moet toch maar weer even verder zoeken naar een andere film…

Cover: Jill111

#realityhigh
  • Actualiteit
  • Authenticiteit
  • Script en personages
  • Opbouw van de film
2.5

Samenvatting

Eindoordeel: Sociale media als hoofdonderwerp is erg actueel. De rode draad van het verhaal was echter niet origineel en daardoor zeer voorspelbaar.

Reacties

reacties

Related Posts

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

Spreading Digital Literacy With a Donkey

13/06/2019

13/06/2019

In order to increase digital literacy Dayn Amada brings his Community Tablet to rural communities. This device and its education, which can be transported by a donkey, is linked to culture and uses gamifcation to enhance the learning process. Eva explains this alternative way of learning and why it is successful.

Review: De lessen van Clarence Seedorf in College Tour

11/06/2019

11/06/2019

Loïs over het optreden van Clarence Seedorf in College Tour, en over de wijze lessen die we van hem kunnen leren.

The consequences of power and design in Black Mirror

05/06/2019

05/06/2019

People are probably unaware that many powerful people in Black Mirror are abusing the technology. Medium shows how this happens in several episodes.

EnjoyInstagram