Photocolumn

In beeld: Vrijheid van de communicatie

Voor de rubriek ‘In beeld’ wordt een opvallende foto uit de afgelopen week gekozen. Deze week stond uiteraard in het teken van onze nationale vrijheid, met de dodenherdenking en Bevrijdingsdag als onmisbare tradities.

Als communicatiewetenschappers zijn we maar al te goed gesteld op onze vrijheid. Want wat is er nou belangrijker dan te kunnen zeggen wat je vindt? Inmiddels hebben we dat aardig door met z’n allen, maar belangrijk is het ook om te beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is. De Nederlandse media staan bol van opinies, maar ga maar eens naar China. Of Noord-Korea. De vrijheid om je mening met anderen te delen en te luisteren naar die van anderen, te communiceren, is een recht. Eentje die we volop moeten benutten.

Dat recht probeerde onze fotograaf deze week vast te leggen in de vorm van een beeld. Hoewel het een grijze dag was werd de bekende vrijheidsfakkel op 5 mei vastgelegd in hartje Amsterdam. Een dag om niet te vergeten en vooral over te blijven communiceren.

Cover: Desiree Janssen

Desiree Janssen
Desiree (20) is tweedejaars CW student en fotograaf bij Medium. Heeft een zwak voor goede documentaires, Spotify en Pinterest. En Zalando. Hoopt bij Medium de journalistieke wereld beter te leren kennen en te groeien als fotograaf.

  You may also like

  Home, International Travel, Students
  Life

  Coming Back Home?

  Since the lockdown ended international travel, most of us international students haven't gone ...

  Leave a reply

  More in Photocolumn