Picture of By Alisja Winkel

By Alisja Winkel

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]D[/mks_dropcap]at politici en Twitter tegenwoordig een match made in heaven lijken te zijn, is vast niemand ontgaan. En, eerlijk is eerlijk, het is een goed platform om direct in discussie te kunnen gaan met kiezers en een makkelijke manier om snel een statement of boodschap de wereld in te sturen. Helaas voor politici (en gelukkig voor ons) verloopt het Twittergebruik niet altijd helemaal vlekkeloos. Er is echter geen enkele politicus die er zo’n gigantisch potje van maakt als Trump. Met ‘covfefe’ in ons geheugen gegrift en toenemende wanhoop over zijn presidentschap, lijkt nu een goed moment voor een Trump-Twitteranalyse.

Say what?
Op woensdag 31 mei 2017 om 06:06 ’s ochtends, stuurt President Donald Trump een cryptische tweet de Twitter-sphere in: “Despite the constant negative press covfefe”. De tweet die duidelijk incompleet was, werd pas na vijf uur verwijderd. Maar in die tijd was de bom natuurlijk allang gebarsten. Het hele internet stond vol met grapjes en gokken over wat de POTUS nou in godsnaam probeerde te zeggen.

Dat Trump een handje heeft van extreme tweets is amper nieuws te noemen. Zo zou het witte huis er zelfs aan denken om een team aan advocaten aan te nemen om de tweets van Trump te inspecteren voordat hij ze verstuurt. Vrij verrassend dus dat deze mislukte tweet nog zo lang online heeft gestaan. Nadat de tweet eindelijk was weggehaald van het account, tweette Trump: “Who can figure out the true meaning of ‘covfefe’ ??? Enjoy!”. Wat hij dus echt bedoelde, blijft voorlopig nog een raadsel.

Covfefe, coffee, coverage?
Het eerste wat te binnen schoot toen ik de tijd van de tweet zag was: is hij dronken of net wakker? Om zes over zes zijn er genoeg mensen die te diep in het glaasje gekeken hebben. Zeker ook omdat het vijf uur duurde voordat de tweet verwijderd kon worden; misschien lag de POTUS zijn roes nog uit te slapen? Toch lijkt dit een beetje onwaarschijnlijk, zelfs voor iemand met Trump zijn reputatie.

Een volgende gedachte die binnenschoot was: ‘coffee‘. Misschien wilde hij zeggen dat, ondanks de negatieve media, koffie er nog steeds voor zorgde dat zijn ochtend mooi was. Alhoewel, Trump kennende zou dit ook niet erg karakteristiek zijn geweest. De meest logische gok is dat hij ‘coverage‘ bedoelde. Negatieve media-aandacht is namelijk iets waar hij maar wat graag over door gaat. Uitzoeken wat hij bedoelde is echter niet zo leuk als een nieuwe betekenis bedenken voor wat Trump echt bedoelde. Als je ‘Covfefe’ opzoekt op Urban Dictionary, vind je al aardig wat definities. Mijn persoonlijke favoriet is toch wel: “Covfefe: The foggy feeling you get when you can’t believe a political leaders is so dumb”.

Hij maakt een menselijk typfoutje en dit zou tot sympathie kunnen leiden

All press Covfefe is good Covfefe?
Voordat de dag voorbij was, had Trump alweer de hoofdrol in een nieuwe krantenkop te pakken. Zo zou hij namelijk de VS willen terugtrekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Dus zoals met zoveel andere domme foutjes en onhandigheden die Trump al teisteren sinds het begin van zijn presidentschap, zal dit slordigheidje waarschijnlijk vandaag alweer de vergetelheid in gaan. Toch kun je je afvragen in hoeverre dit invloed zal hebben op zijn imago.

Misschien werkt het zelfs wel in zijn voordeel; hij maakte een menselijk typfoutje, kwam er pas laat achter en maakte er maar een grapje van. Dit zou tot sympathie kunnen leiden onder mensen met een neutrale mening tegenover Trump. Voor zijn trouwe supporters is het onderhand al een leus en voor zijn tegenstanders is het nogmaals een bevestiging van wat een kluns het is. Helaas roept voor Trump de plicht alweer en zullen zowel zijn tegenstanders als supporters zich morgen weer bezighouden met wat hij nu weer heeft gedaan. Zolang je hem op Twitter volgt, zul je je in ieder geval nooit vervelen.

Cover: kalhh

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace