fbpx
25/04/2019 Communication Science news and articles

We vertaalden parfumreclames voor je naar plat Nederlands

Om de stervelingen onder ons te helpen vertalen we wat je in parfumreclames op beeld ziet naar een situatie in plat Nederlands.


De marketingafdeling van een parfummerk heeft het lastig. Ze moet een product aan de man brengen waarvan het grootste voordeel niet over te brengen is. Of tenminste, totdat geurtelevisie wordt uitgevonden. Dat leidt ertoe dat parfumreclames vaak gaan over wat de inhoud van een flesje teweeg kan brengen. Ding is alleen dat het resultaat van parfumgebruik zo abstract in beeld wordt gebracht, dat niemand begrijpt wat nou echt wordt bedoeld. Om de stervelingen onder ons te helpen vertaalden we wat je ziet op beeld naar een situatie in plat Nederlands. Laat jij ons weten of dat is gelukt?

CHANEL N°5’s Train de nuit

Te zien in het Frans: Een vrouw in de trein. Een man loopt achter haar langs. Grenscontrole. Ze liggen in bed of staren uit het raam en komen intussen aan in Istanbul. Zij heeft alleen een kleine handtas bij zich, want dat is logisch bij het maken van een intercontinentale reis. Later zijn ze samen op hetzelfde station. Hij pakt haar vanachter vast en zoent haar nek, dit is het toppunt van romantiek.

Hoe het in Nederland zou zijn: Marian is door haar moeder opgegeven voor een singlevakantie met de trein. Gelukkig vindt ze het allemaal wel goed, gezien ze altijd al graag flirtte met besnorde conducteurs en met vertraging aankomen haar niet vreemd is. Jammer genoeg had ze voor vertrek honger en haalde ze een broodje bij de Doner Company op het station. Vol knoflooksaus natuurlijk, het beste voorbehoedsmiddel op aard. Gevolg is dat ze een eind in de rondte meurt. Niemand komt nog bij haar in de buurt, behalve fastfoodverslaafde Bert.

Als openingszin schuurt hij haar op het balkon, de lucht van Remia Black Jack Smokey BBQ Sauce uitblazend op haar rug. Een moment van herkenning. Bedtijd. Ze dromen over de ander en achtervolgen elkaar door Istanbul of all places. Bert is inmiddels helemaal verliefd en hoeft alleen zijn neus te volgen om te weten waar Marian is. Ze ontmoeten elkaar weer op het station, waar hij met zijn tong een restje likt uit de van een beugel resterende spalkjes in de mond van Marian. “Het dürüm döner kebabmenu“, kreunt hij, “mijn lievelings!”

DIOR’s Sauvage – The new fragrance

Te zien in het EngelsEen zwaar opgemaakte man heeft een gitaar vast. Zijn handen blijven buiten beeld, zodat het lijkt alsof ie kan spelen. Hij stapt in een auto en rijdt tussen de jaknikkers door, een subtiele metafoor. De enige andere weggebruiker is een bizon. De man maakt een skid voor de show met niemand daar om het te zien. Dan begint hij dramatisch zijn sieraden te begraven.

Hoe het in Nederland zou zijn: De carrière van Frans piekte in 2008, toen hij drie keer figureerde als rechterhand van Ludo Sanders. Dat succes steeg naar zijn hoofd, waarin hij nog steeds mensen bedreigt voor de baas. In zijn 2784 pagina’s tellende manifest “Ludo for president” legt Frans uit dat de kringen onder zijn ogen opgevangen klappen symboliseren en dat aan het kettinkje om zijn nek een BFF-hartje bungelt, voor 4,99 verkrijgbaar bij Intertoys. Hij stuurde de helft naar Meerdijk, maar mocht tot op heden geen reactie ontvangen.

Begin 2009 bracht hij een serenade aan Ludo bij zijn landhuis, dat raar genoeg in Bloemendaal staat in plaats van Meerdijk. Nog raarder: hij werd weggestuurd door een vrouw die dreigde 112 te bellen. Als doorgewinterde crimineel sloeg Frans op de vlucht in zijn Daihatsu Curore uit 1980. Even dacht hij onderweg een bizon te zien, maar dat bleek een hallucinatie resulterend van de Bison Super Montagekit die de auto bij elkaar hield. Boos op de wereld begroef hij zijn BFF-ketting en ontwikkelde eind dat jaar een fascinatie voor Scarlett Johansson.

One Direction’s Our Moment

Te zien in het EngelsLouis draait rond in een stoel en betast een grapefruit. Liam ruikt aan verschillende soorten fruit die vreemd genoeg als een tros aan elkaar hangen. Harry steekt boterbloemen in zijn neus. Niall pretendeert in een Expeditie Robinson-eetproef te zitten en Zayn krijgt een white shower. Allemaal kijken ze alsof of ze net een koekje teveel uit moeders trommel hebben gepikt.

Hoe het in Nederland zou zijn: Spelen op een bouwplaats liep voor een groep vrienden gruwelijk af. Toen ze op hun zevende verstoppertje deden om en nabij de aanleg van een parkeergarage in Noord-Almere, kamen ze vast te zitten in de fundering door een onverwachte betonstort. Jarenlang zaten ze vast onder de grond. Het enig menselijk contact dat ze hadden was de echo van moeders die klaagden dat Oilily-jassen zelfs met korting duur zijn. De wolfkinderen bleven gezond door insecten uit de aarde, wat funest was voor hun stembanden.

Pas tien jaar later werden de vijf ontdekt. Ze groeiden gelijk uit tot internationale hit. De jongens hadden de mooie dingen in het leven, zoals de lijst van seksueel actieve pausen op Wikipedia, nog nooit onder ogen gehad. Reactievideo’s waarin de vijf werden geconfronteerd met hoogcultuur als Ria Valk’s Oma Wil Een Toyboy trokken miljarden views. Het enige probleem van de jongens blijft taal, wat ze na lang niet gesproken te hebben hadden verleerd. Ondanks de fans blijven ze daarom tot op de dag van vandaag doofstom.

Cover: Jessica Weiller

1020 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Is Having a Restricted Press Really Such a Bad Thing?

22/04/2019

22/04/2019

Having a government-controlled press, singapore has been ranked 150th out of 180 countries on the World Freedom Press Index. But is this controlled press really a bad thing in a time were fake news thrives?

Backstage bij Dotcomspot: Raf

19/04/2019

19/04/2019

In deze editie van backstage sprak Medium met Raf die stage loopt bij Dotcomsport.

Medium Podcast #5 – It’s getting hot in here: how to survive Climate Change

18/04/2019

18/04/2019

Medium's brand new podcast on climate change and how to survive it, go listen!

Added social value and the active audience

18/04/2019

18/04/2019

The media we know today isn't the way it has always been. In the three 'ages' that media has gone through, an awful lot has changed.

Trials by Media: The Case of Madeleine McCann

17/04/2019

17/04/2019

How the missing case of Madeleine McCann, rocked the world and made us reconsider the role of the media, mediatisation and framing in modern news cycles.

GDPR: (Finally) A Legislation For The Digital World

16/04/2019

16/04/2019

Medium editor Eva Oravcova joined the 'The Two Faces of Facebook' debate on the 11th of April. On the basis of this debate, hosted by ASIF Ventures, Eva dives into the GDPR and explains us everything we need to know.

De snelle dood van Google’s kunstmatige intelligentie raad

14/04/2019

14/04/2019

Naar aanleiding van een enorme groei in kunstmatige intelligentie, heeft Google het ATEAC opgericht. Deze kunstmatige intelligentie raad kreeg echter veel interne kritiek en werd na slechts een week alweer opgedoekt. Medium zocht uit waarom.

Students of Amsterdam: Aakansha

10/04/2019

10/04/2019

Back again with another Students of Amsterdam feature, Medium chats with communication science student, Aakansha, about life and study in Amsterdam.

Media Regulation in the United States

09/04/2019

09/04/2019

Media industries in the United States facing regulations because they are very powerful. Medium dived into this interesting phenomena.

The European Elections: Basic Guide to What, Why and How

08/04/2019

08/04/2019

Having troubles with the when and how about the European elections? No stress, Medium helps you out!

Yellow Vests, The Symbol of a Rising Working Class

05/04/2019

05/04/2019

Headlining the newspapers for the past months, the Yellow Vests have proven not only to be of practical use, but to serve as a symbol of a rising working class as well.

What the Hell is Communication Science?

04/04/2019

04/04/2019

A frustrated meditation on what it means to study communication science at the University of Amsterdam, courtesy of Hahae, a second year student.

Communication Science meets Heritage Studies

03/04/2019

03/04/2019

Can history be studied merely objectively or also subjectively? Communication science and heritages studies students discuss the importance of an interdisciplinary approach.

Sport en social media: Een gouden combinatie?

03/04/2019

03/04/2019

Iedere sportorganisatie gebruikt tegenwoordig fanatiek social media om in contact te blijven met de fans. Daarnaast kan dit ook erg lucratief zijn.

Students of Amsterdam: Terézia

02/04/2019

02/04/2019

Let us introduce Terézia. Originally from Slovakia, Terézia has moved to Amsterdam to study psychology, bringing a piece of home with her in the form of folk dancing.

EnjoyInstagram