fbpx
16/09/2019 Communication Science news and articles

Nathalie Kemna: het meisje achter de fashionblog

onder de intentie een mode-imperium op te bouwen, begon Kemna twee jaar geleden haar fashionblog. Het bezoekersaantal van haar blog…


Zonder de intentie een mode-imperium op te bouwen, begon Kemna twee jaar geleden haar fashionblog. Het bezoekersaantal van haar blog begon op den duur fors te stijgen. Bizar vond ze dit: “Waarom zou je mij volgen? Ik doe iets wat veel andere meiden ook doen.” Toen haar blog meer werd bezocht en ze veel lieve reacties kreeg, steeg haar zelfvertrouwen. “Ik was eerst best onzeker en durfde niemand te vertellen dat ik een blog had.” Inmiddels heeft Kemna 24.000 volgers op Instagram en werkt ze samen met merken als Levi’s en Hunkemöller. Hoe is het zo ver gekomen? Je leest het in de nieuwste Medium. Hier alvast een preview. 

De gunfactor hebben
Dat Kemna een modeblog zou beginnen, was een kwestie van tijd. “Ik was altijd al bezig met mode en fotografie en op een gegeven moment leerde ik hoe ik een website moest maken.” Toen was de cirkel rond en was daar haar blog. “Ik deed het echt voor mezelf. Het leek me gaaf een online dagboek bij te houden.” Waarom is juist jouw blog zo populair? Ze vertelt dat dit te maken heeft met veel factoren. “Ik schrijf in het Nederlands en ga in op mijn persoonlijke leven, iets wat veel fashionbloggers niet doen. Wat ook belangrijk is, is dat je de gunfactor hebt. Mensen willen zich met jou identificeren. Je moet sowieso een niche bereiken als je een blog begint. Mijn niche is dat ik klein ben en lang haar heb”, lacht ze.

Hard werken en inspireren
Kleding selecteren, fotoshoots doen, foto’s bewerken, blogposts schrijven, social media bijhouden, netwerkevents bezoeken, mailen met sponsors”, het zijn praktijken waar Kemna zich dagelijks mee bezighoudt. “Het kost meer tijd dan je denkt. Uiteindelijk kom je uit op een veertig uur durende werkweek.” Ze vertelt dat ze het tegenwoordig meer als een baan ziet dan als hobby. “Ik begin nu echt verplichtingen te krijgen.” De blogster benadrukt dat ze het belangrijk vindt zichzelf te blijven op haar blog. “Als ik me niet fijn voel, zal ik ook niet leuk op de foto’s komen te staan. Dus dan maak ik die foto’s ook niet.”

Het bloggen is niet zo glamorous als mensen denken. “Een keer shootte ik vijf outfits in één weekend. Je staat de hele dag buiten in de kou en je kleedt je om op straat.” Het idee dat bloggers het perfecte leven hebben, is niet de realiteit, vertelt ze. “Ik eet ook gewoon friet. Ik wil graag laten zien dat er in dit wereldje ook echte mensen zijn die succesvol zijn. Ik hoop dat mijn volgers inspiratie halen uit wat ik doe en dat ze daar zelf iets moois mee kunnen doen. Dat mijn volgers zich goed voelen over zichzelf vind ik heel belangrijk.” Zelf laat ze zich inspireren door haar vriendinnen, die ook bezig zijn met mode. “Het zijn sterke vrouwen met een druk leven. Daar haal ik mijn inspiratie uit, uit hun manier van leven en hun doorzettingsvermogen.”

Nieuwsgierig geworden? Pak de nieuwe Medium dan uit de bakken op Roeterseiland. Naast dit interview, kun je er interviews vinden met Quinsy Gario, Liesbeth Rasker en een artikel over Donald Trump. Dat is natuurlijk, naast al het vertrouwde wat Medium te bieden heeft, waaronder een column van Bregje van Groningen en Oud en Nieuws. Veel leesplezier!

Interview: Luca Jansen en Christian Manuputty

Reacties

reacties

Related Posts

Film Pride: How Northern Ireland and Singapore Handles Fame

02/09/2019

02/09/2019

Angela went along on the study trip to Dublin and Belfast. How do the cities cope with their fame achieved from series and movies?

Ierland is een feniks die zal herrijzen uit de as

30/08/2019

30/08/2019

De een kan niet een heel land bereiken en de ander heeft een te oubollig marketing beleid. Twee bedrijven die voor hun eigen uitdagingen staan.

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

EnjoyInstagram