Media & Entertainment

What to do now? Entertainment tijdens de Coronacrisis

We kunnen er absoluut niet omheen en er is natuurlijk al super veel over geschreven: het Coronavirus. Binnen een week heeft er een enorme verandering plaatsgevonden in onze levens en is de maatschappij er eigenlijk heel anders uit gaan zien. De mensen met vitale beroepen zijn onze helden en de rest doet er grof gezegd nauwelijks meer toe. Nu we niet met meer dan honderd mensen op een plek mogen zijn, is eigenlijk de hele entertainmentindustrie als een kaartenhuis ineen gevallen. Gelukkig is dat ook een van de creatiefste sectoren en is er binnen no time, op een nieuwe manier voor een hoop entertainment gezorgd. Hoeven we ons in ieder geval niet te vervelen. Wat al dit nieuwe entertainment allemaal is, heb ik voor je op een rijtje gezet. Zodat je nog sneller in chillmodus kan en je lekker kunt laten entertainen! 

 

Liveshows van Lowlands 

Muziekliefhebbers genieten elke dag van een Lowlands show uit het oneindige archief van de afgelopen jaren. Elke avond om 20:30 precies gaat er een show online, zodat we lekker van achter onze laptop kunnen genieten en kunnen proeven van de geweldige sfeer van het beroemde festival. In de middag wordt er op de Facebook-pagina van Lowlands aangekondigd wat er ‘s avonds te zien is. Wat er afgelopen week allemaal al online is gekomen zijn onder andere de show van Anderson .Paak van afgelopen jaar, het concert van de Jeugd van Tegenwoordig uit 2018 en de set van Bastille uit 2017. Het enige jammere is wel dat je moet beginnen met kijken rond 20:30 ‘s avonds. Je kunt de concerten namelijk niet terugkijken en ze worden ook niet opgeslagen. Elke avond een wekker zetten om op tijd te zijn dus. Misschien wel goed wanneer je als doel hebt een ritme op te bouwen in deze tijden. 

 

Virtuele museumtours 

Ook museum liefhebbers kunnen blijven genieten van kunst tijdens deze quarantainetijden. Dankzij het Google’s Art & Culture Platform hebben tal van musea hun tours online kunnen zetten. Zo mis je niks van de collecties van bijvoorbeeld het Rijksmuseum, waar je naast het bekijken van de belangrijkste kunststukken ook een virtuele tour door het museum kan maken. Ook bij het Van Gogh kun je virtueel meekijken en zo genieten van al het moois. Niet alleen Nederlandse musea bieden deze tours aan, ook de bekendste musea uit het buitenland doen mee. Ideaal als je altijd al een keer binnen hebt willen kijken, maar bijvoorbeeld nog nooit in het land bent geweest waar het museum te vinden is. Onder andere het Guggenheim in New York, het Louvre in Parijs en the British Museum in Londen openen hun deur voor het virtuele publiek. 

 

Sterrenkoks geven kookles 

Voor wie het mist om uiteten te gaan, is nu ook een goede oplossing. Sterrenkoks uit zowel binnen- als buitenland streamen nu vanuit hun eigen keukens een online kookles! Dit is allemaal begonnen dankzij de wereldberoemde chef Massimo Botura die begon met Kitchen Quarantine op Instagram. Hierin kookt hij de sterren van de hemel en laat hij zien hoe jij dat ook kunt doen. Ook Nederlandse koks beginnen nu met recepten filmpjes. Topkok Jaimie van Heije deelt zijn kooktips via zijn Instagram. Zijn pagina is eigenlijk sowieso al een must follow omdat hij dagelijks kleine deeltjes van zijn enorme Nike-collectie deelt, maar dat terzijde. Edwin Vinke, een andere chef deelt zijn kookfilmpjes via het Youtube kanaal van zijn restaurant De Kromme Watergang . Zo kun jij tijdens de quarantainetijd lekker blijven eten en leer je misschien ook nog eens wat bij. Levert deze tijd je dus ook nog iets positiefs op! 

Cover: Unsplash

Reacties

reacties

Loïs Marcus
As a second year Communication Science-student, Loïs finally found her spot in the Medium editorial office as an editor and writer. Besides writing and interviewing people for Medium she’s very passionate about playing volleybal, food, being with her friends and having wines, dancing and spending time with her family. One thing she’s super proud of is the fact that she’s half Indonesian, ask her about it and she won’t shut up. Another thing she’ll never shut up about is that you have to take good care of yourself and live life, fuck perfection

    You may also like

    Comments are closed.