Vier manieren om Expeditie Robinson te overleven

Picture of By Thomas Korver

By Thomas Korver

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]W[/mks_dropcap]e zijn nog maar net klaar met de hype rondom Game of Thrones, of Nederland is alweer in de ban van een nieuw gespreksonderwerp. Vanavond wordt de eerste aflevering van een nieuw seizoen Expeditie Robinson uitgezonden. De kans is aanwezig dat je dit niet kijkt. Maar in dat geval is er wel een klein probleem: hoe moet je omgaan met alle mensen die het wel kijken? Kun je er iets tegen doen? Het antwoord is – gelukkig – ja! Aan ons de taak om jou door deze zware tijd heen te helpen.

Oplossing 1: Volledige isolatie
De eerste oplossing die wij jou bieden is jezelf volledig afschermen van sociale interactie met andere mensen. Een drastische maatregel, maar wel effectief. Om deze maatregel uit te voeren kun je jezelf in huis opsluiten, maar dit is niet praktisch. Die boodschappen komen niet vanzelf bij jou in huis. Daarnaast zou je ook sociale media een aantal weken kunnen negeren, maar door jouw verslaving aan Facebook en Instagram is dit waarschijnlijk niet mogelijk. De meest effectieve manier? Verhuizen naar de gemeente Schiermonnikoog! Dit is de dunst bevolkte gemeente van Nederland (23 inwoners per vierkante kilometer): hier zul je dus de grootste kans hebben om televisiekijkend Nederland te ontwijken.

Oplossing 2: Gespreksonderwerpen veranderen
Zodra het gesprek richting het gevreesde onderwerp gaat, moet je snel handelen. Verzin direct een ander onderwerp om over te praten! De zomervakantie is nog maar net voorbij, dus jouw zomeravonturen zijn altijd goede gespreksstof. Heb je iets raars meegemaakt of spannende dingen gedaan? Ook wanneer je een week aan het strand hebt gelegen, kun je dat makkelijk gebruiken om over te praten. Heb je misschien al aan iedereen verteld hoe inspirerend je reis naar Azië was? Dan kun je ook altijd nog praten over de verschrikkelijke ochtendspits in het openbaar vervoer, de stagnerende formatie van de nieuwe regering of die rare tent midden op de Roeterseilandcampus.

De meest effectieve manier? Verhuizen naar de gemeente Schiermonnikoog!

Oplossing 3: Afspreken met lotgenoten
Onthoud een ding: samen sta je sterker! Ook in deze situatie geldt dat er altijd mensen zijn die dezelfde mening delen. Vraag eens rond wie nog meer dit programma proberen te ontwijken; je zult verbaasd zijn over het aantal mensen die er net zo over denken als jij. Als je eenmaal je lotgenoten hebt gevonden, kun je gaan afspreken. Ga eens samen wat drinken, organiseer een boekenclub of ga midgetgolfen. Er is meer dan genoeg te doen waar géén Expeditie Robinson bij komt kijken.

Oplossing 4: Toegeven aan de hype
Stel dat niets werkt. Stel dat iedereen die je tegenkomt meteen begint te praten over Expeditie Robinson, je sociale mediaverslaving blijft opspelen én je echt niet wilt verhuizen naar Schiermonnikoog. Dan blijft er helaas nog maar één oplossing over: toch het televisieprogramma gaan volgen en mee kunnen praten met je vrienden. Natuurlijk is dit wel de laatste oplossing die je wilt horen.

Wil je meer lezen over mensen die moeite hebben met soortgelijke, populaire tv-programma’s? Dan raad ik je aan dit artikel te lezen. Want onthoud: je bent echt nooit de enige die niet in de hypetrein stapt!

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace