fbpx
20/08/2019 Communication Science news and articles

VI breekt met VI

Het tijdschrift Voetbal International breekt met het gelijknamige RTL 7-programma, wat nu?


Vorige week werd het bekend gemaakt door voetbalweekblad Voetbal International: VI breekt met VI, oftewel het blad zet elke vorm van samenwerking stop met het gelijknamige voetbalprogramma van RTL7. Dat schreef hoofdredacteur Tom van Hulsen in zijn column. Een aardverschuiving in de Nederlandse voetbalmedia?

Kritiek van ‘Zeiksnor’ en consorten
Waarom stopt de samenwerking? Van Hulsen is het zat dat het programma onder aanvoering van ex-hoofdredacteur Johan Derksen continu kritiek heeft op zijn blad. Zo gaf hij onlangs aan dat hij niets meer met het blad te maken wil hebben nu het blad “naar de klote gaat”. Derksen was naast zijn televisiewerkzaamheden jarenlang verbonden aan het blad VI als hoofdredacteur. Deze functie legde hij eind 2013 naast zich neer. Zijn functie werd overgenomen door Van Hulsen en Thijs van Veghel. Uiteraard heeft Derksen ook kritiek op zijn opvolgers: “Ze hebben last van misplaatste arrogantie en hebben totaal geen visie.” Niet alleen de kritiek op het blad, ook de opmerkingen gericht aan spelers, scheidsrechters enzovoort kan niet meer als satire worden beschouwd, zegt Van Hulsen. Het blad wil autoriteit uitstralen en daar past dit soort televisie niet bij.

Ze hebben last van misplaatste arrogantie en hebben totaal geen visie

Hypocriet?
Als je de uitlatingen van Van Hulsen zo bekijkt, is het eigenlijk logisch dat het blad wil breken met het programma. Volgens Derksen ligt het allemaal anders. RTL heeft al enige tijd geleden besloten om de samenwerking met het blad VI stop te zetten. Het programma, dat in 2011 nog de Gouden Televizier-Ring won, zal verder gaan onder de naam Voetbal Insite. Een naam die het programma al eerder droeg, voordat VI in beeld kwam. Van Hulsen was er al van op de hoogte dat RTL de samenwerking wilde stoppen. Nu hij dat zelf bekend maakt via zijn column lijkt het alsof hij de eer aan zichzelf houdt. Dat is natuurlijk hypocriet en ook een beetje flauw.
 
De toekomst
Gaat dit dan ook voor grote veranderingen zorgen in de vaderlandse voetbalmedia? Voor het programma zal het waarschijnlijk allemaal wel meevallen. Het voetbalprogramma zal dus verder gaan onder de nieuwe naam Voetbal Insite. Daar komt bij dat er ook plannen zijn om een online platform te beginnen. Normaal gesproken waren er altijd VI-verslaggevers van het blad aanwezig in het programma om hun zegje te doen, maar die zullen logischerwijs niet meer terugkeren. Volgens Derksen zal dat niet veel uitmaken, want ze waren niet onmisbaar. Maar wat betekent de breuk voor het blad VI? Zij konden immers altijd meeliften op het succes van het gelijknamige televisieprogramma. Zo was de naam Voetbal International altijd verbonden aan een programma met kijkcijfers die wekelijks bijna een miljoen aantikten. Er zal dus flink wat publiciteit wegvallen, maar dat is niet het enige probleem. Volgens Derksen zullen de hoofdredacteuren het blad sowieso om zeep helpen. Dat is natuurlijk jammer, want VI is nog steeds één van de toonaangevende voetbalmagazines van het land. Nog steeds dan, maar voor hoe lang nog?

Reacties

reacties

Related Posts

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

Spreading Digital Literacy With a Donkey

13/06/2019

13/06/2019

In order to increase digital literacy Dayn Amada brings his Community Tablet to rural communities. This device and its education, which can be transported by a donkey, is linked to culture and uses gamifcation to enhance the learning process. Eva explains this alternative way of learning and why it is successful.

Review: De lessen van Clarence Seedorf in College Tour

11/06/2019

11/06/2019

Loïs over het optreden van Clarence Seedorf in College Tour, en over de wijze lessen die we van hem kunnen leren.

The consequences of power and design in Black Mirror

05/06/2019

05/06/2019

People are probably unaware that many powerful people in Black Mirror are abusing the technology. Medium shows how this happens in several episodes.

EnjoyInstagram