fbpx
22/10/2019 Communication Science news and articles

Van Tinder tot een bestuursjaar – wat is jouw levensverhaal?

Wanneer weet je nu echt wat je later wilt gaan doen? Bestuurslid Jenny vertelt over haar leven en (onzekere) toekomstplannen.


Mijn match op Tinder vroeg laatst: “Ben jij eigenlijk een streber? Of mijn match daar op afknapt, liet hij in het midden. Het antwoord is trouwens ja, maar het ligt wel gevoelig. Want waar streef ik dan naar? En waarom was ik stiekem toch een beetje beledigd bij deze directe vraag? Misschien omdat ik niet het gevoel heb dat dat streven van mij ergens toe leidt. Terwijl ik mijn bachelor met een jaartje verleng, beginnen steeds meer mensen in mijn vriendenkring met hun master, hebben ze een baan gevonden of gaan ze lekker een tijdje reizen. En ik blijf maar hopen erachter te komen wat ik nu echt wil, maar dat komt ook niet uit de lucht vallen.

Ik zeg niet zo vaak nee tegen een nieuwe ervaring en vaak neem ik nieuwe taken op me met het idee hier later iets mee te kunnen. Zo werd ik buddy bij International Student Network omdat ik daarna in het buitenland wilde gaan studeren. Ik ging in commissies bij studievereniging Mercurius, omdat ik wist ooit een bestuursjaar te willen doen en was ik vanaf jaar één al fanatiek aan het studeren omdat het honoursprogramma eisen aan je gemiddelde cijferlijst stelt. Ik ben dus zo iemand die vooruit plant. Er is alleen één ding wat me op dit moment niet zo goed af gaat. Het vinden van een studie gerelateerde bijbaan. In de werkelijkheid blijkt zo’n ‘mooi gevuld’ CV ook niet alles te zijn. De sollicitatie die ik vorige week had, draaide op niks uit. “Ja… Je hebt een erg mooi CV, maar we zijn toch op zoek naar een stagiair, die zijn namelijk goedkoper.” Goed. Ik waardeer de eerlijkheid, maar daar schiet ik verder niets mee op.

Dat je als een van de weinige studenten wel je statistiek vak in een keer hebt gehaald, helpt blijkbaar ook niet met het vergroten van je baankansen

Dat je als een van de weinige studenten wél statistiek in een keer hebt gehaald, helpt blijkbaar ook niet met het vergroten van je baankansen. En dat terwijl tijdens de CW Ouderavond menig spreker (met een prima baan) vertelde dat hij/zij er jaren over hadden gedaan. Zelfs bij onze geliefde statistiekdocent en mede-columnist Bregje van Groningen viel het statistiek-kwartje niet in één keer. En al deze sprekers hebben nu een mooie baan waar zij, neem ik aan, blij mee zijn. Toch blijven deze verhalen, over hoe mensen uiteindelijk terecht zijn gekomen waar ze nu zijn, mij inspireren.  

Begin december organiseerde Mercurius een mooi evenement. The Young Entrepreneurs Event, waar vier jonge ondernemers kwamen vertellen over het opzetten van hun eigen bedrijf. Zij vertelden over de obstakels die zij hebben moeten overwinnen en hoe zij op het idee kwamen om hun eigen bedrijf te beginnen. Toen ik het later met een van de sprekers erover had hoe mooi ik het vind dat zij iets hebben gevonden waar ze gepassioneerd over zijn en daar helemaal voor gaan, gaf ik aan dat ik op dit moment geen idee heb wat ik na mijn studie wilde doen. Degene met wie ik sprak, zei: “Dat komt nog wel, zolang je nu maar blij bent met wat je doet dan vind je vanzelf wel wat je volgende stap wordt, ik wist dat namelijk eerst ook niet.”

Soms hoef je ook helemaal niet vooruit te streven. Dan zit je blijkbaar goed waar je bent. Mijn Mercuriuscarrière begon bij Medium in mijn eerste jaar, de studiecommissie in het tweede jaar. Inmiddels zit ik in mijn vierde jaar, zit ik in het bestuur van Mercurius en schrijf ik deze column voor Medium. Is het cirkeltje toch weer rond! Ik ga genieten van dit jaar en zie daarna wel wat ik ga doen. En die Tinder match? Die heb ik al 26 dagen niet meer gesproken.

Jenny Oortwijn is 22 jaar, is momenteel bezig met haar pre-master en is bestuurslid bij Mercurius. 

Cover: Jenny Oortwijn / Eindredactie: Leonie Ruizendaal

Reacties

reacties

Related Posts

Medium Podcast #7 – Let’s talk about nudes

24/09/2019

24/09/2019

Two aspiring communication scientists, a few cans of beer and some Bacardi breezers. It was King’s Night when Kajsa and...

Film Pride: How Northern Ireland and Singapore Handles Fame

02/09/2019

02/09/2019

Angela went along on the study trip to Dublin and Belfast. How do the cities cope with their fame achieved from series and movies?

Ierland is een feniks die zal herrijzen uit de as

30/08/2019

30/08/2019

De een kan niet een heel land bereiken en de ander heeft een te oubollig marketing beleid. Twee bedrijven die voor hun eigen uitdagingen staan.

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

EnjoyInstagram