fbpx
24/08/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Dax

Dax vertelt over zijn studentenleven in Amsterdam, zijn studie en over de leuke en minder leuke kanten van lid zijn van een studentenvereniging.


Medium Magazine sprak deze week de student of Amsterdam Dax. Naast studeren, woont en werkt hij ook in Amsterdam en om het plaatje af te maken is hij onderdeel van de Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus. Hij vertelt over zijn studentenleven in Amsterdam, zijn studie en over de leuke en minder leuke dingen van lid zijn van een studentenvereniging.

Dax heeft niet altijd in Amsterdam gewoond; hij is opgegroeid in Den Haag. Na zijn middelbare school is hij een jaar gaan reizen voor fulltime modellenwerk, dit ging zo goed dat hij er nog een jaar aan vast heeft geplakt. Na twee jaar reizen wilde hij toch maar beginnen met studeren. Een vriend uit Milaan zocht een nieuwe huisgenoot in de Rivierenbuurt, om de hoek van de Pijp, waar Dax nu anderhalf jaar woont.

De stad
Dax vindt dat hij op de perfecte plek woont, dichtbij zijn studentenvereniging, de UvA, zijn werk en vrienden. Het leukste aan Amsterdam vindt hij dat het erg studentikoos is; hij heeft veel mensen leren kennen. Hij zegt dat er altijd iets nieuws te doen of te zien is. “Als ik in Den Haag 20 minuten fiets voelt het als 40 minuten fietsen en in Amsterdam voelt 20 minuten fietsen als 10 minuten. Het is een hele bruisende stad die altijd leeft”.

De studie
Toen Dax een studie moest kiezen had hij geen flauw idee wat hij wilde gaan studeren. De matching van psychologie viel hem tegen door het biologische aspect, toen is hij Communicatiewetenschap gaan doen. Het was voor hem een pure gok: “Communicatiewetenschap vind ik nu echt een hele leuke studie, maar ik wist van tevoren echt niet dat het zo leuk zou zijn”. Hij hoopt zijn Bachelor in één keer af te maken en dan wilt hij een Master doen.

Studentenvereniging
Met zijn keuze om vorig jaar bij een studenten roeivereniging te gaan is Dax nog steeds heel blij. “Ik ben sportief en ik houd ook wel van een drankje, dus dat was voor mij de perfecte combinatie om mensen te leren kennen die hetzelfde zijn als ik”. Hij heeft een goede band opgebouwd met veel mensen van Nereus, maar het leukste blijft hij toch de borrels vinden. De mindere kant aan bij een studentenvereniging zitten is volgens Dax dat het heel druk is. In het eerste jaar van Nereus is het de bedoeling dat je drie keer per week traint en twee keer per week borrelt. Nu dat Dax in het tweede jaar zit, zit hij in de tapcommissie en bij het dispuut VOJ. “Vorig jaar had je een bootje waar je vrienden in maakte, nu heb ik een nieuwe dimensie met VOJ waar ik de komende vier jaar hoop hele goede vrienden te maken.”

Studententijd
Dax is op en top aan het genieten van zijn studententijd in Amsterdam. Hij twijfelde over het doen van een minor in het buitenland. Hij heeft altijd een tijdje in Amerika willen studeren. Hij heeft toch besloten het niet te gaan doen, “De twee jaar dat ik heb gereisd vond ik heel leuk en ik ben nog steeds een liefhebber van reizen. Maar ik vind het zo relaxed hier in Amsterdam dat ik toch besloten heb om hier te blijven”.

Hij kijkt uit naar zijn opvolgende jaren als student in Amsterdam, hij eindigt het interview met “Maar het is wel veel zuipen…”

Cover: Moira Arrarte / Eindredactie: Ramona Nouse 

Reacties

reacties

Related Posts

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

Spreading Digital Literacy With a Donkey

13/06/2019

13/06/2019

In order to increase digital literacy Dayn Amada brings his Community Tablet to rural communities. This device and its education, which can be transported by a donkey, is linked to culture and uses gamifcation to enhance the learning process. Eva explains this alternative way of learning and why it is successful.

Review: De lessen van Clarence Seedorf in College Tour

11/06/2019

11/06/2019

Loïs over het optreden van Clarence Seedorf in College Tour, en over de wijze lessen die we van hem kunnen leren.

EnjoyInstagram