fbpx
17/06/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Dax

Dax vertelt over zijn studentenleven in Amsterdam, zijn studie en over de leuke en minder leuke kanten van lid zijn van een studentenvereniging.


Medium Magazine sprak deze week de student of Amsterdam Dax. Naast studeren, woont en werkt hij ook in Amsterdam en om het plaatje af te maken is hij onderdeel van de Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus. Hij vertelt over zijn studentenleven in Amsterdam, zijn studie en over de leuke en minder leuke dingen van lid zijn van een studentenvereniging.

Dax heeft niet altijd in Amsterdam gewoond; hij is opgegroeid in Den Haag. Na zijn middelbare school is hij een jaar gaan reizen voor fulltime modellenwerk, dit ging zo goed dat hij er nog een jaar aan vast heeft geplakt. Na twee jaar reizen wilde hij toch maar beginnen met studeren. Een vriend uit Milaan zocht een nieuwe huisgenoot in de Rivierenbuurt, om de hoek van de Pijp, waar Dax nu anderhalf jaar woont.

De stad
Dax vindt dat hij op de perfecte plek woont, dichtbij zijn studentenvereniging, de UvA, zijn werk en vrienden. Het leukste aan Amsterdam vindt hij dat het erg studentikoos is; hij heeft veel mensen leren kennen. Hij zegt dat er altijd iets nieuws te doen of te zien is. “Als ik in Den Haag 20 minuten fiets voelt het als 40 minuten fietsen en in Amsterdam voelt 20 minuten fietsen als 10 minuten. Het is een hele bruisende stad die altijd leeft”.

De studie
Toen Dax een studie moest kiezen had hij geen flauw idee wat hij wilde gaan studeren. De matching van psychologie viel hem tegen door het biologische aspect, toen is hij Communicatiewetenschap gaan doen. Het was voor hem een pure gok: “Communicatiewetenschap vind ik nu echt een hele leuke studie, maar ik wist van tevoren echt niet dat het zo leuk zou zijn”. Hij hoopt zijn Bachelor in één keer af te maken en dan wilt hij een Master doen.

Studentenvereniging
Met zijn keuze om vorig jaar bij een studenten roeivereniging te gaan is Dax nog steeds heel blij. “Ik ben sportief en ik houd ook wel van een drankje, dus dat was voor mij de perfecte combinatie om mensen te leren kennen die hetzelfde zijn als ik”. Hij heeft een goede band opgebouwd met veel mensen van Nereus, maar het leukste blijft hij toch de borrels vinden. De mindere kant aan bij een studentenvereniging zitten is volgens Dax dat het heel druk is. In het eerste jaar van Nereus is het de bedoeling dat je drie keer per week traint en twee keer per week borrelt. Nu dat Dax in het tweede jaar zit, zit hij in de tapcommissie en bij het dispuut VOJ. “Vorig jaar had je een bootje waar je vrienden in maakte, nu heb ik een nieuwe dimensie met VOJ waar ik de komende vier jaar hoop hele goede vrienden te maken.”

Studententijd
Dax is op en top aan het genieten van zijn studententijd in Amsterdam. Hij twijfelde over het doen van een minor in het buitenland. Hij heeft altijd een tijdje in Amerika willen studeren. Hij heeft toch besloten het niet te gaan doen, “De twee jaar dat ik heb gereisd vond ik heel leuk en ik ben nog steeds een liefhebber van reizen. Maar ik vind het zo relaxed hier in Amsterdam dat ik toch besloten heb om hier te blijven”.

Hij kijkt uit naar zijn opvolgende jaren als student in Amsterdam, hij eindigt het interview met “Maar het is wel veel zuipen…”

Cover: Moira Arrarte / Eindredactie: Ramona Nouse 

447 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

Spreading Digital Literacy With a Donkey

13/06/2019

13/06/2019

In order to increase digital literacy Dayn Amada brings his Community Tablet to rural communities. This device and its education, which can be transported by a donkey, is linked to culture and uses gamifcation to enhance the learning process. Eva explains this alternative way of learning and why it is successful.

Review: De lessen van Clarence Seedorf in College Tour

11/06/2019

11/06/2019

Loïs over het optreden van Clarence Seedorf in College Tour, en over de wijze lessen die we van hem kunnen leren.

The consequences of power and design in Black Mirror

05/06/2019

05/06/2019

People are probably unaware that many powerful people in Black Mirror are abusing the technology. Medium shows how this happens in several episodes.

Nudity in the Eye of the Beholder

04/06/2019

04/06/2019

Nudity has seen a great change in meaning over the years. Of course there is a physical aspect, but there is also a rather artsy view. Aakansha discusses the multiple ways of looking at nudity.

Alumni of the Month: Arco Gnochhi

27/05/2019

27/05/2019

Medium sprak met Arco Gnochhi. Alumni van Communicatiewetenschap, voetbaltwitteraar 2018 en momenteel programmamaker bij BNNVARA.

Aspiring for digital wellness

21/05/2019

21/05/2019

Actually we can't live without our smartphones. Nevertheless there are some solutions to control our digital lives. Medium has elaborated some of them.

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

EnjoyInstagram