Students of Amsterdam: Dax

Picture of By Moira Arrarte

By Moira Arrarte

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]M[/mks_dropcap]edium Magazine sprak deze week de student of Amsterdam Dax. Naast studeren, woont en werkt hij ook in Amsterdam en om het plaatje af te maken is hij onderdeel van de Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus. Hij vertelt over zijn studentenleven in Amsterdam, zijn studie en over de leuke en minder leuke dingen van lid zijn van een studentenvereniging.

Dax heeft niet altijd in Amsterdam gewoond; hij is opgegroeid in Den Haag. Na zijn middelbare school is hij een jaar gaan reizen voor fulltime modellenwerk, dit ging zo goed dat hij er nog een jaar aan vast heeft geplakt. Na twee jaar reizen wilde hij toch maar beginnen met studeren. Een vriend uit Milaan zocht een nieuwe huisgenoot in de Rivierenbuurt, om de hoek van de Pijp, waar Dax nu anderhalf jaar woont.

De stad
Dax vindt dat hij op de perfecte plek woont, dichtbij zijn studentenvereniging, de UvA, zijn werk en vrienden. Het leukste aan Amsterdam vindt hij dat het erg studentikoos is; hij heeft veel mensen leren kennen. Hij zegt dat er altijd iets nieuws te doen of te zien is. “Als ik in Den Haag 20 minuten fiets voelt het als 40 minuten fietsen en in Amsterdam voelt 20 minuten fietsen als 10 minuten. Het is een hele bruisende stad die altijd leeft”.

De studie
Toen Dax een studie moest kiezen had hij geen flauw idee wat hij wilde gaan studeren. De matching van psychologie viel hem tegen door het biologische aspect, toen is hij Communicatiewetenschap gaan doen. Het was voor hem een pure gok: “Communicatiewetenschap vind ik nu echt een hele leuke studie, maar ik wist van tevoren echt niet dat het zo leuk zou zijn”. Hij hoopt zijn Bachelor in één keer af te maken en dan wilt hij een Master doen.

Studentenvereniging
Met zijn keuze om vorig jaar bij een studenten roeivereniging te gaan is Dax nog steeds heel blij. “Ik ben sportief en ik houd ook wel van een drankje, dus dat was voor mij de perfecte combinatie om mensen te leren kennen die hetzelfde zijn als ik”. Hij heeft een goede band opgebouwd met veel mensen van Nereus, maar het leukste blijft hij toch de borrels vinden. De mindere kant aan bij een studentenvereniging zitten is volgens Dax dat het heel druk is. In het eerste jaar van Nereus is het de bedoeling dat je drie keer per week traint en twee keer per week borrelt. Nu dat Dax in het tweede jaar zit, zit hij in de tapcommissie en bij het dispuut VOJ. “Vorig jaar had je een bootje waar je vrienden in maakte, nu heb ik een nieuwe dimensie met VOJ waar ik de komende vier jaar hoop hele goede vrienden te maken.”

Studententijd
Dax is op en top aan het genieten van zijn studententijd in Amsterdam. Hij twijfelde over het doen van een minor in het buitenland. Hij heeft altijd een tijdje in Amerika willen studeren. Hij heeft toch besloten het niet te gaan doen, “De twee jaar dat ik heb gereisd vond ik heel leuk en ik ben nog steeds een liefhebber van reizen. Maar ik vind het zo relaxed hier in Amsterdam dat ik toch besloten heb om hier te blijven”.

Hij kijkt uit naar zijn opvolgende jaren als student in Amsterdam, hij eindigt het interview met “Maar het is wel veel zuipen…”

Cover: Moira Arrarte / Eindredactie: Ramona Nouse 

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace