In deze editie van Students of Amsterdam praat Medium met Mayta over zijn keuze voor Communicatiewetenschap aan de UvA, zijn..."/> In deze editie van Students of Amsterdam praat Medium met Mayta over zijn keuze voor Communicatiewetenschap aan de UvA, zijn..." />
20/05/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Mayta

In deze editie van Students of Amsterdam praat Medium met Mayta over zijn keuze voor Communicatiewetenschap aan de UvA, zijn…


In deze editie van Students of Amsterdam praat Medium met Mayta over zijn keuze voor Communicatiewetenschap aan de UvA, zijn leven in Amsterdam en zijn ambities voor de toekomst. Mayta is achttien jaar en heeft in de afgelopen maanden al een aardig idee gevormd over zijn studie en de Universiteit. Daarnaast heeft hij grootse plannen om na het afronden van zijn studie aan het werk te gaan in de reclamewereld, het liefst voor een groot modemerk.

Thuis in Amsterdam
Op de vraag of Mayta ook gedacht heeft aan een andere studentenstad antwoordt hij heel resoluut. “Ik wilde graag in Amsterdam blijven, omdat ik van de stad hou, ik al veel mensen ken en ook de leuke plekken weet. Ik voel me hier gewoon thuis. Mijn ouders wonen hier ook en ik ben hier opgegroeid. Ik had niet zo’n zin om opnieuw te beginnen, een nieuw leven in een andere stad te moeten opbouwen. En op zich leer je op de universiteit ook veel nieuwe mensen kennen, dus alsnog ga ik eigenlijk een nieuw leven tegemoet.” De precieze keuze voor Communicatiewetenschap was eigenlijk een kwestie van afstrepen. “Ik ben gaan kijken naar wat voor studies ik leuk vond, en zo gaan filteren. Ik heb sowieso naar maatschappelijke studies gekeken, want de rest sprak me niet zo aan. Waar ik naar gekeken heb is sociologie, antropologie en media en cultuur. Dat leek me ook best wel leuk. Ik ben naar de open dagen gegaan, heb proef gestudeerd en de matching gedaan. Daaruit heb ik kunnen concluderen dat Communicatiewetenschap de leukste studie was.”

“Op de universiteit leer je ook nieuwe mensen kennen, waardoor je alsnog een nieuw leven tegemoet gaat”

Goede keuze
De verwachting dat Communicatiewetenschap een relatief rustige studie was, is niet helemaal uitgekomen. “Ik heb denk ik vooral statistiek een beetje onderschat, dat is best wel lastig en ben ik meer tijd aan kwijt dan ik had gedacht. Tot nu toe vind ik het inleidende vak, wat echt gaat over communicatie leuk en interessant. Wat dat betreft is deze studie dan ook een goede keuze, maar daarnaast moet je dus ook statistiek kunnen en wetenschappelijk onderzoek doen en dat vind ik een beetje saai en niet altijd even interessant. Er is gewoon best wel veel werk te doen voor de studie in je eigen tijd, terwijl ik had verwacht meer vrije tijd te hebben.” Over de UvA zelf heeft Mayta echter geen opmerkingen. “Voor mijn gevoel, tot nu toe, is het op de UvA allemaal best wel goed geregeld. Je kan altijd ergens naar toe met vragen, je hebt allemaal punten waar je heen kan gaan. Als je hulp nodig hebt is het er sowieso, ik vind ook dat er goed les wordt gegeven. Nu moet ik wel zeggen dat dit de beste Communicatiewetenschap-opleiding van de wereld is, al kan ik hier zelf niet echt iets over zeggen omdat ik niets heb om het mee te vergelijken. Daarbij denk ik dat er altijd wel ruimte is voor verbetering.”

“Ik weet niet of je van je hobby je werk moet maken, sommige mensen zeggen van wel en sommige zeggen van niet”

Passie voor mode
Mayta’s passie ligt bij mode, en hier is hij dus ook veel mee bezig. Zijn inspiratie haalt hij uit sociale media en vooral Instagram is hierin een grote invloed . Dat hij hier in de toekomst mee bezig zal zijn is voor hem een redelijke zekerheid. “Je zou wel kunnen zeggen dat kleding en schoenen, of mode, een hobby van mij is. Ik weet niet zo goed of je van je hobby je werk moet maken, sommige mensen zeggen van wel en sommige zeggen van niet. Op de lange termijn ben ik denk ik van plan om een beetje de kant van de reclame op te gaan, maar dan wel modegericht. Dat ik later misschien wel campagnes of commercials ga doen voor grote merken op het gebied van mode. Ik weet niet of ik dan meer de kant van PR of de kant van reclame op wil gaan, dat moet ik nog ontdekken. Mijn interesse ligt hierdoor wel bij de master Persuasieve Communicatie, omdat dat het meest gerelateerd is aan reclame en aan het overtuigen van mensen. Ik vind het interessant hoe mensen overtuigd kunnen worden, op wat voor manieren mensen overgehaald kunnen worden om een product wel of niet te kopen.”

Cover: Desiree Janssen / Final Editor: Kyle Hassing

593 Total Views 4 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

Just dance! Social interaction and communication inside a nightclub

26/04/2019

26/04/2019

When the beat drops and strobes lights start flashing through the dark, the way people dance functions as a primitive but universal language. It brings people from all places together through an intense form of communication. Gabby explains why dancing can function as a communicative medium and how this works.

EnjoyInstagram