fbpx
25/03/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Eva

Deze keer in de rubriek Students of Amsterdam interviewt Medium Eva, een 18-jarige student die net begonnen is aan de studie Communicatiewetenschap.


Afgelopen week sprak Medium met de 18-jarige Eva. Eva is een maand geleden begonnen met de internationale track van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment woont ze nog in Heerhugowaard waar ze werkt bij de Albert Heijn. In deze editie van Students of Amsterdam hebben we het over de keuze voor de studie Communicatiewetenschap, de overgang van de middelbare school naar de universiteit en over de stad Amsterdam.

Allereerst legden we Eva de vraag voor hoe zij bij Communicatiewetenschap is gekomen. Eva geeft aan dat dit een soort van toeval is. Tijdens het oriënteren naar een juiste studie bezoeken studenten vaak een Bachelordag, zo ook Eva. Echter was zij een beetje laat met inschrijven, waardoor Communicatiewetenschap als een van de weinige studies overbleef. “Dus onder het mom van beter iets dan niets, ben ik daarheen gegaan en het was leuker dan gedacht!” Ook Psychologie leek Eva een interessante studie, alleen omdat het bij Communicatiewetenschap meer over de echte wereld gaat, heeft ze toch hiervoor gekozen.

Eva heeft ook nog bij de VU gekeken voor de studie Communicatiewetenschap. Maar de keuze is uiteindelijk op de UvA gevallen, omdat ze voor haar gevoel bij de VU meer kijken naar de inhoud van een bericht terwijl we op de UvA ons veel meer focussen op de effecten. Dit laatste vindt Eva veel interessanter. De reden dat Eva niet de Nederlandstalige maar de Engelse versie van de studie heeft gekozen is vooral doordat zij tweetalig vwo heeft gedaan. Ook verwacht ze dat haar Engels zodoende nog beter wordt, wat de kans op een ‘dikke baan’ verhoogd. Op de vraag wat voor een dikke baan dat zou moeten zijn, antwoord Eva: “Bij Google, maar dat is een clicheetje volgens mij.”

Als we vragen hoe de studie bevalt, kan Eva niets anders zeggen dan dat het goed bevalt. “Al moet ik wel zeggen dat ik het een beetje heb onderschat qua werkdruk, maar de studie zelf vind ik steeds leuker worden”. Op de vraag wat ze zo leuk vindt, kan ze geen eenduidig antwoord geven. “Ik vind gewoon alles interessant en als iets interessant is, dan ga je er vanzelf ook meer tijd in steken.” Aan dit harde werken moet Eva nog wel even wennen: “Op de middelbare ging ik gewoon naar school, daarna werken, huiswerk maken en dan nog iets leuks doen. Nu heb je veel rare dagen dat je ineens heel veel schoolwerk moet doen.

Mercurius en Medium
In het gesprek kwam ook de studievereniging Mercurius ter sprake. Eva is namelijk lid van Mercurius en is twee weken geleden ook mee geweest op het Introductieweekend, waar ze een hele leuke tijd heeft gehad. Het leukste vond ze de gezelligheid van alle mensen. “Ik had verwacht dat er een paar gezellige mensen zouden zijn, maar ook een paar mensen waarmee je wat minder hebt, maar écht iedereen was gewoon leuk!” Omdat ze de evenementen van Mercurius zo leuk vindt, vroegen we haar ook of ze niet actief lid wil worden. Eva wil ook zeker actief lid worden en daarom heeft ze besloten om te solliciteren bij Medium. Eigenlijk vindt ze alle commissies wel leuk, maar bij Medium heeft ze het gevoel dat je wat meer je eigen input kan geven in de dingen die je doet.

Ik had verwacht dat er een paar gezellige mensen zouden zijn, maar ook een paar mensen waarmee je wat minder hebt, maar écht iedereen was gewoon leuk!

Amsterdam
Zoals gebruikelijk in de rubriek Students of Amsterdam, kreeg ook Eva een aantal vragen over Amsterdam voorgeschoteld. Allereerst komt Eva als sinds kleins af aan in Amsterdam en heeft ze altijd het gevoel gehad dat ze hier later wilde studeren: “Dit zat in mijn hoofd, dus dan gaat het ook gebeuren.” En zo geniet Eva op dit moment van het studeren in Amsterdam. “Je bent overal lekker makkelijk bij en je kan zo van feestje naar feestje, naar een borrel, naar de winkel of uiteten.” Eva geeft daarnaast aan dat ze zeker nog op kamers wil in de toekomst.

Op dit moment werkt ze bij de Albert Heijn in Heerhugowaard, waar ze promotie aan het maken is tot teamleider. Deze promotie gaat gepaard met een flinke salarisverhoging. Deze salarisverhoging zou het mogelijk kunnen maken om op termijn een kamer in Amsterdam te gaan huren. In het gunstigste geval zou ze dan overgeplaatst kunnen worden naar een filiaal in Amsterdam, waardoor ze nog steeds dit werk kan blijven doen en daarnaast kan genieten van de voordelen van in Amsterdam wonen.

Toekomst
We sluiten het interview af met de vraag waar Eva zichzelf over vijf à tien jaar ziet. Ondanks dat Eva nog niet een heel duidelijk plaatje in haar hoofd heeft, hoopt ze wel een fijne baan en een eigen plekje in Amsterdam te hebben. “Ik zou het gaaf vinden om een leidinggevende baan bij een creatief en vooral innovatief bedrijf te hebben. Verder ben ik natuurlijk afgestudeerd Communicatiewetenschapper en hoop ik binnen vijf à tien jaar de vetste reizen naar Azië te hebben gemaakt. Indonesië daarbij in het bijzonder vanwege de roots die ik daar heb liggen.”

Cover: Renée Sapien / Eindredactie: Kyle Hassing

209 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Where does scapegoating come from?

22/03/2019

22/03/2019

Alvaro found out where scapegoating comes from, and explains it to us in this article. Why do we scapegoat? And what has the Bible to do with it?

Killfies: And You Thought Duckface Was Bad

21/03/2019

21/03/2019

With astonishing numbers in countries such as India and Russia, the 'Killfie' is gaining not only in popularity, but also in casualties. Why do people take such great risks for 'just a picture'?

Onder de loep: De Luizenmoeder

20/03/2019

20/03/2019

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is een aantal weken geleden begonnen. Wat maakt dit programma nog steeds zo succesvol? Medium zocht het uit.

My Podcast and Me: The Intimacy of Podcasts

20/03/2019

20/03/2019

Podcasts; the substitution to TV and radio among millennials. However, the statistics on podcasts listeners are respectively low in the Netherlands. Why are podcasts popular in other countries? And how come that we stay behind?

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

EnjoyInstagram