fbpx
20/05/2019 Communication Science news and articles

Students of Amsterdam: Eva

Deze keer in de rubriek Students of Amsterdam interviewt Medium Eva, een 18-jarige student die net begonnen is aan de studie Communicatiewetenschap.


Afgelopen week sprak Medium met de 18-jarige Eva. Eva is een maand geleden begonnen met de internationale track van de studie Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Op dit moment woont ze nog in Heerhugowaard waar ze werkt bij de Albert Heijn. In deze editie van Students of Amsterdam hebben we het over de keuze voor de studie Communicatiewetenschap, de overgang van de middelbare school naar de universiteit en over de stad Amsterdam.

Allereerst legden we Eva de vraag voor hoe zij bij Communicatiewetenschap is gekomen. Eva geeft aan dat dit een soort van toeval is. Tijdens het oriënteren naar een juiste studie bezoeken studenten vaak een Bachelordag, zo ook Eva. Echter was zij een beetje laat met inschrijven, waardoor Communicatiewetenschap als een van de weinige studies overbleef. “Dus onder het mom van beter iets dan niets, ben ik daarheen gegaan en het was leuker dan gedacht!” Ook Psychologie leek Eva een interessante studie, alleen omdat het bij Communicatiewetenschap meer over de echte wereld gaat, heeft ze toch hiervoor gekozen.

Eva heeft ook nog bij de VU gekeken voor de studie Communicatiewetenschap. Maar de keuze is uiteindelijk op de UvA gevallen, omdat ze voor haar gevoel bij de VU meer kijken naar de inhoud van een bericht terwijl we op de UvA ons veel meer focussen op de effecten. Dit laatste vindt Eva veel interessanter. De reden dat Eva niet de Nederlandstalige maar de Engelse versie van de studie heeft gekozen is vooral doordat zij tweetalig vwo heeft gedaan. Ook verwacht ze dat haar Engels zodoende nog beter wordt, wat de kans op een ‘dikke baan’ verhoogd. Op de vraag wat voor een dikke baan dat zou moeten zijn, antwoord Eva: “Bij Google, maar dat is een clicheetje volgens mij.”

Als we vragen hoe de studie bevalt, kan Eva niets anders zeggen dan dat het goed bevalt. “Al moet ik wel zeggen dat ik het een beetje heb onderschat qua werkdruk, maar de studie zelf vind ik steeds leuker worden”. Op de vraag wat ze zo leuk vindt, kan ze geen eenduidig antwoord geven. “Ik vind gewoon alles interessant en als iets interessant is, dan ga je er vanzelf ook meer tijd in steken.” Aan dit harde werken moet Eva nog wel even wennen: “Op de middelbare ging ik gewoon naar school, daarna werken, huiswerk maken en dan nog iets leuks doen. Nu heb je veel rare dagen dat je ineens heel veel schoolwerk moet doen.

Mercurius en Medium
In het gesprek kwam ook de studievereniging Mercurius ter sprake. Eva is namelijk lid van Mercurius en is twee weken geleden ook mee geweest op het Introductieweekend, waar ze een hele leuke tijd heeft gehad. Het leukste vond ze de gezelligheid van alle mensen. “Ik had verwacht dat er een paar gezellige mensen zouden zijn, maar ook een paar mensen waarmee je wat minder hebt, maar écht iedereen was gewoon leuk!” Omdat ze de evenementen van Mercurius zo leuk vindt, vroegen we haar ook of ze niet actief lid wil worden. Eva wil ook zeker actief lid worden en daarom heeft ze besloten om te solliciteren bij Medium. Eigenlijk vindt ze alle commissies wel leuk, maar bij Medium heeft ze het gevoel dat je wat meer je eigen input kan geven in de dingen die je doet.

Ik had verwacht dat er een paar gezellige mensen zouden zijn, maar ook een paar mensen waarmee je wat minder hebt, maar écht iedereen was gewoon leuk!

Amsterdam
Zoals gebruikelijk in de rubriek Students of Amsterdam, kreeg ook Eva een aantal vragen over Amsterdam voorgeschoteld. Allereerst komt Eva als sinds kleins af aan in Amsterdam en heeft ze altijd het gevoel gehad dat ze hier later wilde studeren: “Dit zat in mijn hoofd, dus dan gaat het ook gebeuren.” En zo geniet Eva op dit moment van het studeren in Amsterdam. “Je bent overal lekker makkelijk bij en je kan zo van feestje naar feestje, naar een borrel, naar de winkel of uiteten.” Eva geeft daarnaast aan dat ze zeker nog op kamers wil in de toekomst.

Op dit moment werkt ze bij de Albert Heijn in Heerhugowaard, waar ze promotie aan het maken is tot teamleider. Deze promotie gaat gepaard met een flinke salarisverhoging. Deze salarisverhoging zou het mogelijk kunnen maken om op termijn een kamer in Amsterdam te gaan huren. In het gunstigste geval zou ze dan overgeplaatst kunnen worden naar een filiaal in Amsterdam, waardoor ze nog steeds dit werk kan blijven doen en daarnaast kan genieten van de voordelen van in Amsterdam wonen.

Toekomst
We sluiten het interview af met de vraag waar Eva zichzelf over vijf à tien jaar ziet. Ondanks dat Eva nog niet een heel duidelijk plaatje in haar hoofd heeft, hoopt ze wel een fijne baan en een eigen plekje in Amsterdam te hebben. “Ik zou het gaaf vinden om een leidinggevende baan bij een creatief en vooral innovatief bedrijf te hebben. Verder ben ik natuurlijk afgestudeerd Communicatiewetenschapper en hoop ik binnen vijf à tien jaar de vetste reizen naar Azië te hebben gemaakt. Indonesië daarbij in het bijzonder vanwege de roots die ik daar heb liggen.”

Cover: Renée Sapien / Eindredactie: Kyle Hassing

276 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

Just dance! Social interaction and communication inside a nightclub

26/04/2019

26/04/2019

When the beat drops and strobes lights start flashing through the dark, the way people dance functions as a primitive but universal language. It brings people from all places together through an intense form of communication. Gabby explains why dancing can function as a communicative medium and how this works.

EnjoyInstagram