fbpx
16/09/2019 Communication Science news and articles

‘Sorry, what do you mean?’

To belieb or not to belieb?’ Dat is de vraag van 2015. Justin Bieber is hip en happening en niet meer alleen voor vijftien jarige meisjes. Ook ik word er warm van, daarom zal ik mijn Bieber fever ervaringen met jullie delen.


‘To belieb or not to belieb?’ Dat is de vraag van 2015. Justin Bieber is hip en happening en niet meer alleen voor vijftienjarige meisjes. Ook ik word er warm van, daarom zal ik mijn Bieber fever-ervaringen met jullie delen. 

Helaas is het weer zo ver: tentamenweek. Net zoals de vorige keer ben ik in de ub te vinden. Deze keer niet met deep house in mijn oren, maar – je voelt hem al aankomen – met Purpose, het nieuwe album van Bieber. Hoewel de sociale acceptatie voor het luisteren naar zijn muziek is toegenomen, houd ik het liever verborgen voor mijn studiegenoten. Zonder openstaande YouTube-pagina’s en met Spotify geminimaliseerd, dacht ik dat ik goed zat, maar na een wat ongelukkige beweging, trek ik per ongeluk mijn koptelefoon uit mijn laptop. Schaamteloos schalt Where are Ü now door de doodstille studieruimte op de derde verdieping van de ub. Na wat gelach in mijn omgeving en nog harder gelach van mezelf, was ik opeens een belieber. And it feels great!

Eén jongen wil uit principe het nieuwe album niet downloaden

Gelukkig ben ik niet de enige die het nieuwe album GE-WEL-DIG vindt, blijkt uit wat rondvragen. Reacties bevatten vooral liefdevolle woorduitspattingen. Ook mijn eindredacteur is fan, wanneer ik om goedkeuring vraag voor het onderwerp, krijg ik de reactie: ‘Sorry, what do you mean?’ Zelfs een paar jongens durven toe te geven het album ‘best leuk’ te vinden, al krijg ik dat vooral via via te horen. Toch betekent dit niet dat ze ook overgaan op downloaden. Eén jongen wil uit principe het nieuwe album niet downloaden. Ik ben bang dat dit onder meer jongens heerst, iets wat ik als kersverse belieber natuurlijk niet kan toestaan.

Misschien is het tijd om de experts aan het woord te laten (iets wat communicatiewetenschappers graag doen), om mijn standpunt dat Bieber hartstikke cool is, wat kracht bij te zetten. De pers weet Purpose te waarderen. ‘Het lijkt of Bieber eindelijk zijn beste kant laat zien’, schreef The Guardian onlangs en Het Parool stelt dat we hem ‘collectief serieus moeten gaan nemen’. Daarnaast staat hij drie keer in de top 100 van de ‘beste song van het jaar’-verkiezing van 3voor12. Fancy genoeg voor je?

Als je door deze argumenten nog steeds geen een belieber bent geworden, dan kun je je altijd nog aansluiten bij de niet-beliebers uit het Midden-Oosten. Daar, en in Indonesië, werd Justin verbannen vanwege de Christelijke verwijzingen in een van zijn tattoo’s en de bidhouding op de cover van het album. And of course: haters gonna hate. Zo ook in dit pleidooi van Deadmau5. Er zijn helaas dus nog genoeg plekken waar je kunt ontsnappen aan de Bieber fever.

Ik hoop je ervan te hebben overtuigd dat het helemaal niet gek is om lekker mee te blèren op What do you mean en Love yourself. Als dat zo is, dan is mijn missie als belieber geslaagd. Meer lezen over Bieber? In Medium twee, die eind januari uitkomt, vult hij de rubriek Oud & Nieuws. Voor nu, zie ik je in een awesome Bieber trui op het Belieb The Hype-feest van Disco Dolly?

Reacties

reacties

Related Posts

Film Pride: How Northern Ireland and Singapore Handles Fame

02/09/2019

02/09/2019

Angela went along on the study trip to Dublin and Belfast. How do the cities cope with their fame achieved from series and movies?

Ierland is een feniks die zal herrijzen uit de as

30/08/2019

30/08/2019

De een kan niet een heel land bereiken en de ander heeft een te oubollig marketing beleid. Twee bedrijven die voor hun eigen uitdagingen staan.

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

EnjoyInstagram