Rondje langs de redactie: vreemde gewoonten

Picture of By Mireia Boot

By Mireia Boot

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]N[/mks_dropcap]ederlanders prakken hun eten, nemen standaard slagroomgebak mee op bezoek en spontaan langskomen is niet oké. De vreemde Nederlandse gewoonten zijn inmiddels vergeven en vergeten, maar hoe zit het met onze redactieleden? Van thermokleding tot hashtags, ze delen maar al te graag – schaamteloos en wel – hun meest vreemde trekjes. Want ja, iedereen heeft ze…

We trappen af met Anouk, die het gewoon best lekker vindt om een doucheputje vol met haren schoon te maken. Wel even een sidenote – mocht die van jou verstopt zitten –, ze doet helaas geen random doucheputjes. Daarnaast sprak ze ook haar kinderdroom uit: “Ik droomde vroeger van werken bij televisie omdat je dan met een keycord rond mag lopen.” Wie wil dat nou niet?

Roos is eindredacteur in hart en nieren, want ook thuis zet ze haar werk gewoon voort: “Ik eindredacteur m’n eigen Instagram-posts minstens vijf minuten” en “Ik voel me minstens 24 uur kut als iemand me betrapt op een spel- of taalfout”. Daarnaast kijkt ze graag op Funda naar heel dure huizen, bedenkt dan waarom ze die lelijk vindt en daarom zo tevreden is met haar schamele Amsterdamse onderkomen.

Het is een wonder maar waar, we hebben op de redactie ook nog iemand die aan sport doet, namelijk Nicole: “Ik kan er niet tegen als ik met hardlopen niet precies stop op een rond getal. Als Runkeeper dus mijn m’n huis op 10,5 km staat dan moet ik nog een blokje totdat ik elf km heb.” Overigens haat ze het wel om te douchen…

Gelukkig houdt Joël wel van een goede douche, want hij keepte altijd met thermokleding onder zijn tenue. Ook bij dertig graden ging die thermokleding gewoon aan. Zo’n warmtelaag keept nou eenmaal beter.

Dan hebben we Linde: die Facebookt graag mensen waar ze een hekel aan heeft, gewoon om heel hard te kunnen haten en weer een beetje tevreden te raken over haar eigen bestaan. Verder haat ze ook All You Need is Love: “Maar als ik het per ongeluk zie, moet ik wel heel hard huilen.” We vergeven het je.

Onze dierenvriend Eva gaat – als ze zich eenzaam voelt – naar de pagina van het dierenasiel in Amsterdam: “En dan zit ik uren al die verhalen te lezen over de dieren en dan kies ik er een uit om te adopteren.” Hopelijk is het geen beestenboel bij haar thuis.

We hebben ook diehard generatie Y gewoonten onder ons. Zo maakt Anton elke dag een selfie met zijn selfie-app en praat Justine graag in hashtags #twitterdeformatie.

Geen nood, al deze vreemde gewoonten zijn natuurlijk ergens goed voor. Succes komt nou eenmaal niet uit de lucht vallen: Beethoven componeerde zijn stukken in de badkamer, Charles Dickens vond zijn schrijfinspiratie in een mortuarium en Francis Bacon was alleen in staat te werken met een flinke kater. Ook nu houden bekende mensen er vreemde gewoonten op na: Amerikaanse topauteur Jonathan Franzen schrijft zijn boeken geblinddoekt, ex-CEO van Google Marissa Mayer sliep gewoon op kantoor zodat ze 130 uur in de week kon werken en bekende schrijfster Maya Angelou trekt zich elke ochtend terug in een hotelkamer met een fles sherry. Het is toch een geruststellende gedachte dat succesvolle mensen nou eenmaal niet alledaags zijn. Dat voorspelt veel goeds voor onze redactie!

Cover: SodanieChea

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace