fbpx
27/02/2020 The magazine by Communication Science students of the UvA

Review: Man Man Man De Podcast

Man Man Man de Podcast is mateloos populair. Maar welke redenen zorgen eigenlijk voor dit overweldigende succes? Medium vond meerdere verklaringen.


Wij zijn Bas, Chris en Domien en dit is Man Man Man, de podcast. Een podcast waarin we ontdekken hoe mannelijk we eigenlijk zijn.” Zo begint al drie seizoenen lang de steeds populairder wordende podcast van Qmusic-regisseur Bas Louissen, Radio 538-sidekick Chris Bergström en Qmusic-dj Domien Verschuuren. Tijdens de afleveringen zoeken ze samen uit hoe mannelijk ze zijn op verschillende gebieden zoals vakantie, dates, feestjes en het nemen van afscheid. Het afgelopen jaar is voor de mannen niet onverdienstelijk geweest. Zo hebben ze verschillende podcast awards gewonnen, brachten ze samen met bierbrouwerij Van De Streek het blond biertje Man man mango op de markt en zitten ze midden in een theatertour die gebaseerd is op het  succes. In dit artikel worden de verschillende factoren van het succes uitgemeten en wordt er ingegaan op de onderliggende redenen voor de grote populariteit.

De afleveringen zijn Man Man Man zijn elke maand goed voor zo’n veertigduizend luisteraars. Maar wat maakt ze zo goed? Allereerst zijn de mannen heel goed op elkaar ingespeeld en hoor je aan alles dat ze ervaring hebben met audio. Verhalen worden op een fijne en heel begrijpelijke manier verteld, waardoor het haast lijkt alsof je zo met ze aan de keukentafel zit. Door het hoorbare gemak krijg je het idee dat het opnemen van deze afleveringen geen enkele moeite kost. Alles vloeit moeiteloos in elkaar over en grappige momenten worden afgewisseld met boodschappen van een meer serieuze aard. Zo vertelt Chris in de aflevering over afscheid het ontroerende verhaal over de laatste momenten met zijn moeder en begint de aflevering over drugs met een duidelijke disclaimer voor de jongste luisteraars.

Betrokkenheid

Als luisteraar voel je je duidelijk betrokken bij de podcast. De mannen beginnen de afleveringen bijvoorbeeld altijd met een vraag van de luisteraar, die uitgebreid en aan de hand van begeleidende anekdotes wordt beantwoordt. Daarnaast is het erg grappig om te merken dat de mannen zich bewust zijn van wat ze zeggen en hebben ze goed door dat een hele hoop mensen -waaronder familie en vrienden- uiteindelijk te horen zullen krijgen wat ze op dat moment zeggen. Dit weerhoudt ze er niet van om alles tot in details te vertellen, vaak gevolgd door een schaterende bulderlach van de mannen.

Alsof er drie vrienden de hele tijd gezellig in je oor zitten te tetteren

Deze eerlijkheid speelt absoluut een grote rol in het feit dat de podcast zo leuk en succesvol is. Zoals al eerder gezegd  heeft de luisteraar hierdoor meteen het gevoel dat je middenin het gesprek zit en elk moment een eigen bijdrage kan leveren. Hierdoor heeft het me ook al vaak uit een slechte bui geholpen want je voelt je instant minder alleen wanneer je deze podcast luistert. Alsof er drie vrienden de hele tijd gezellig in je oor zitten te tetteren. Dit heeft bij mij persoonlijk ook al wel voor wat gekke momenten in de tram en op straat gezorgd, want tijdens het luisteren schiet je zeker weten op verschillende momenten enorm in de lach. 

Verslavend goed

Mijn advies is dan ook; begin aan deze podcast! Ook wanneer je eigenlijk nog niet goed weet wat dit medium inhoudt, of je er normaal niet naar luistert . Geef het een kans. Dan weet ik zeker dat je net als ik binnen twee weken elke aflevering gehad hebt en vrolijk van voor af aan weer begint met luisteren. Zodat je uiteindelijk met alles mee kunt praten. Man Man Man is namelijk echt verslavend goed. Veel plezier met luisteren, ik zou willen dat ik nog kon beginnen.

Cover: Unsplash 

Reacties

reacties

Related Posts

A Requiem to BoJack Horseman

26/02/2020

26/02/2020

Spanning six seasons, Netflix’s first original animated series BoJack Horseman finally came to an end last January. First dismissed as yet another adult animated show much like The Simpsons and Bob’s Burgers, BoJack Horseman grew to be revered as a brilliantly dark, thoughtful show that doesn’t pull any punches when discussing social issues. Karina discusses the show's brilliance.

Medium Podcast #9- IFFR Interview with Artemio Narro and Manolo Caso

25/02/2020 and

25/02/2020

Medium Podcast went on the field to interview Artemio Narro and Manolo Caso after the world premiere of Narro's second feature film and Caso's acting debut in ColOZio.

Fake News: het dodelijkste virus dat er is

24/02/2020

24/02/2020

Volgens de media zou de halve wereld als besmet zijn met het Coronavirus. Echter valt dit reuze mee en probeert de media ons door fake news bang te maken.

Fake News and the Coronavirus: How the Media verbalize Xenophobia in the New Decade

22/02/2020

22/02/2020

As the Coronavirus spreads so do the misinformation and fake news that lead to xenophobia around the globe. Stephanie writes about her own experience as an Asian student abroad.

Becoming Your Own Life Coach – Living an Enriched Life

21/02/2020

21/02/2020

The series of Becoming Your Own Life Coach reaches its second chapter. Andrada reflects on the applied knowledge of the first book of the series and reviews a second one.

The Road to Acceptance of Queer Women in Media Representation

19/02/2020

19/02/2020

Acceptance or fetishization? This article takes a critical look at the way the media portrays lesbians and their relationships.

Medium Podcast #8 – Jade’s Pact

14/02/2020 and

14/02/2020

The month in which Jade stopped using smartphones and developed a texting twitch (Parents beware).

Personal Ads: Who needs Cupid?

14/02/2020

14/02/2020

From personal ads to dating apps, people have advertised themselves to find the best suitor. Medium tells you why cupid is out of business.

Parasite wins Best Picture without an ’English-speaking’ host

13/02/2020

13/02/2020

Parasite makes history at the 92nd Academy Awards by being the first non-English speaking film to win Best Picture, defeating eight other competing English-language movies. Danny tells us why Parasite deserved to win.

A day in the life of the FSR FMG’s official secretary

13/02/2020

13/02/2020

Have you ever wondered what the secretary of the FSR FMG does? Meet Robin while she tells about her job! The job that currency has a vacancy, so check it out!

“Trust the child within you”: Interview with Francis Alÿs

Medium interviewed Francis Alÿs, director of "Sandlines", which premiered in Europe at the International Film Festival in Rotterdam. His work is currently being exhibited at the Eye Film Museum in Amsterdam.

Black tie: A guide on formal attire

12/02/2020

12/02/2020

Your next formal event is coming up and no idea what to wear? Then this article is the perfect guide in what to wear in ‘black tie’ to the next formal event.  

The Lessons of a Mercurius Sales Committee Member

10/02/2020

10/02/2020

Have you ever wondered what the Sales Committee of the study association Mercurius exactly does? Margarete gives you an insight into the useful skills she has developed as part of the committee.

Vienna: City of dreams

10/02/2020

10/02/2020

The Austrian capital is a worldwide famous destination with all sorts of architecture, museums, and landmarks to visit. If you are an art or history lover, a foodie, or you just get a thrill out of traveling to a new place; Vienna is the place for you!

AMFI-film screening 2020: Student works of art about fashion and identity

09/02/2020 and

09/02/2020

Medium had the opportunity to attend the 2020 Fashion Film Screening & Photo-exhibition created by AMFI students. This was our take.

mersin escort mersin escort mersin escort canlı tv konya escort