fbpx
06/08/2020 The Communication Science magazine

Review: Datevermaak de Podcast

Dit keer een review over de podcast Datevermaak. In deze podcast bespreken drie vrienden alle ins en outs van daten en delen ze hun ervaringen.


Om na de review van Man Man Man nog even in de podcasts te blijven, vertel ik je graag over mijn recentelijke ontdekking genaamd Datevermaak. Zoals de naam al een beetje verklapt bespreken de drie vrienden Lisa, Lieke en Timo hun liefdeslevens, dates, wat ze tegenkomen op Tinder en nog veel meer. Op die manier gaan ze op zoek naar wat daten in 2020 nog betekent. Elke aflevering heeft een bepaalde hoofdvraag die uitvoerig besproken wordt. “Je beste zelf zijn, hoe doe je dat?” en “Daten kun je leren, toch?”. Naast de drie vaste podcasters zijn er soms ook mensen te gast. Een datingcoach bijvoorbeeld, die je vertelt hoe je moet daten en hier zelfs theorieën voor heeft. Super interessant, voor zowel singles, mensen die aan het daten zijn of wanneer je in een relatie zit. 

Mix van ervaring en onderzoek
De verhalen die ze vertellen zijn namelijk super herkenbaar en het is heerlijk om alles aan te horen. Voor elke aflevering gaat een van de drie ook speciaal op date, zodat ze in de podcast verslag kunnen doen. Soms zijn die succesvol en soms ook totaal niet. Wat grappig is om te merken is dat ze alle drie heel anders in het daten staan. Timo vindt alleen de eerste date spannend en daarna gelooft hij het wel. Terwijl Lisa en Lieke van tevoren alles overdenken en na een paar dates nog steeds zenuwen kunnen hebben. Dit verschil onderzoeken ze ook, kan het liggen aan geslacht? Of is Timo gewoon relaxter? De mix van ervaringen en onderzoeken is heel interessant en maakt het bij mij dat ik door wil luisteren. 

Voor je het weet ben je drie afleveringen verder en voelt het alsof je uren met vrienden door hebt gebracht.

Aan de keukentafel
Daarnaast voelt het ook echt alsof je bij ze aan de keukentafel zit. Je merkt hoe gezellig het is en dat heeft ook echt invloed op je eigen stemming. Voor je het weet ben je drie afleveringen verder en voelt het alsof je uren met vrienden door hebt gebracht. Wat ik heel knap vind, is dat ze alle drie zo eerlijk zijn. Het lijkt me best moeilijk om je liefdesleven zo uitgebreid te bespreken met het idee dat iedereen het ook kan horen. Tijdens het luisteren blijkt ook wel dat dit niet altijd positief uitpakt, want als wij het kunnen horen, kunnen de mensen waarmee ze daten het natuurlijk ook horen. Iets waar niet iedereen op zit te wachten. 

Gevarieerde podcast
Naast hun ervaringen valt er tijdens het luisteren van de podcast ook nog iets te leren. Zo worden er elke aflevering bepaalde dating termen uitgelegd en komen er ook wel eens tips van de Glamour, Viva of Cosmopolitan aan bod. Al met al dus een hele interessante en gevarieerde podcast die absoluut het luisteren waard is. Net als bij Man Man Man kan ik niet stoppen met luisteren en ben ik bang dat ik na het luisteren van alle afleveringen in een gat val. Gelukkig stoppen ze zoals ze zelf zeggen pas wanneer ‘alle kwarrels zijn gepromoveerd tot relaties’ en ik wil niets verklappen; maar dan is er nog wel even te gaan. Tot die tijd komt er elke twee weken een aflevering online. Veel luisterplezier! 

Cover: Jonathan Velasquez

Reacties

reacties

Related Posts

Teenage Girls in the Army: A Closer Look at the Fictional Country of Ravka

04/08/2020

04/08/2020

Fictional young girls and boys are fighting together in the army for their country Ravka. Danny explains why literature sets an example for equality in the military.

Folklore: Taylor Swift At Her Best While The World Is At Its Worst

01/08/2020

01/08/2020

Emma uses her Swiftie superpowers to unveil what’s hidden behind Taylor Swift's new album "folklore"

How Internet COVID-19 Face Mask Memes Tackle Skeptics in the Digital Age

30/07/2020

30/07/2020

In this article, Quynh talks about COVID-19 face mask memes. Are they just entertainment or do they also raise awareness?

The Secret Way to Good Grades – But One That Everyone Uses

29/07/2020

29/07/2020

Ritalin seems like the secret way to get a good grade when there is not enough time and too much workload. Jorrit explains why especially Communication Science students are keen to try it.

Delayed

24/07/2020

24/07/2020

In this article, Margarete dives into why Hollywood movie studios delayed the release dates of blockbusters, including Christopher Nolan's newest creation "Tenet."

Jemen: De grootste humanitaire crisis ter wereld die niet vergeten mag worden

18/07/2020

18/07/2020

Onze schrijver Elsa vertelt alles over de oorlog in Jemen die maar niet de nodige aandacht krijgt, en hoe jij kan helpen.

FSR-FMGxMEDIUM: Goodbye council of 2019/2020!

14/07/2020 and

14/07/2020

Together with the members of the FSR-FMG of 2019/2020 Medium is looking back on working together, teambuilding, learning new things and other memories at the end of the member's acedemic year.

Why We Should Cancel ‘Cancel Culture’

13/07/2020

13/07/2020

What does it mean to get cancelled these days? Emma explains the downfall of cancel culture and why it should get cancelled.

Is Hamilton Getting #Cancelled?

09/07/2020

09/07/2020

In this article, Rita writes about the in-demand musical Hamilton and the criticism it receives.

FSR-FMGxMEDIUM: File Update

30/06/2020

30/06/2020

This academic year has ended and so has the term of the current student council. In this article, Medium gives you an insight into the FSR-FMG’s achievements of this year.

Netflix’s “Queer Eye” Season 5 Review: Spreading Human Connection in Lonely Times

30/06/2020

30/06/2020

Quynh reviews the latest season of the Netflix Original 'Queer Eye'. This season continues the sociopolitical crusade of the Fab 5 in Philidelphia.

Movie theatres: Safely “escaping” 2020

23/06/2020

23/06/2020

What better way to escape the anxieties this year has brought us than by getting lost in a good movie? This article provides you with a list of Amsterdam's must visit movie theaters, for the ultimate escape from reality.

Usage of Surveillance Drones Over Black Lives Matter Protests in the USA

19/06/2020

19/06/2020

The murder of George Floyd on May 25th, 2020, sparked Black Lives Matter protests all over the U.S. Five years after BLM protests were calling for justice after the murder of Freddie Gray, the U.S. government has resorted to drone surveillance as it did in 2015. However, the questions remain, what are they watching?, why are they watching? and what happens to protesters' data in the footage?

“Er komt een tijd dat stilte verraad is”

18/06/2020

18/06/2020

Na de dood van George Floyd is de wereld gezamenlijk opgestaan om racisme te bestrijden. Elsa schrijft in dit artikel over drie acties die je kan ondernemen om wit privilege en racisme beter te begrijpen en zo je steentje kan bijdragen voor een betere wereld.

The Pros And Cons Of Studying Online

17/06/2020

17/06/2020

Online-learning continues throughout next semester of the UvA. Andrada tells us what this means for the quality of academic education.

bayan escort escort bayan mersin escort bayan escort brazzers tecavüz porno altyazili porno porno hikayeleri turbanlı porno escort bayan bayan escort escort bayan
mersin escort