Review: Datevermaak de Podcast

Picture of By Loïs Marcus

By Loïs Marcus

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]O[/mks_dropcap]m na de review van Man Man Man nog even in de podcasts te blijven, vertel ik je graag over mijn recentelijke ontdekking genaamd Datevermaak. Zoals de naam al een beetje verklapt bespreken de drie vrienden Lisa, Lieke en Timo hun liefdeslevens, dates, wat ze tegenkomen op Tinder en nog veel meer. Op die manier gaan ze op zoek naar wat daten in 2020 nog betekent. Elke aflevering heeft een bepaalde hoofdvraag die uitvoerig besproken wordt. “Je beste zelf zijn, hoe doe je dat?” en “Daten kun je leren, toch?”. Naast de drie vaste podcasters zijn er soms ook mensen te gast. Een datingcoach bijvoorbeeld, die je vertelt hoe je moet daten en hier zelfs theorieën voor heeft. Super interessant, voor zowel singles, mensen die aan het daten zijn of wanneer je in een relatie zit. 

Mix van ervaring en onderzoek
De verhalen die ze vertellen zijn namelijk super herkenbaar en het is heerlijk om alles aan te horen. Voor elke aflevering gaat een van de drie ook speciaal op date, zodat ze in de podcast verslag kunnen doen. Soms zijn die succesvol en soms ook totaal niet. Wat grappig is om te merken is dat ze alle drie heel anders in het daten staan. Timo vindt alleen de eerste date spannend en daarna gelooft hij het wel. Terwijl Lisa en Lieke van tevoren alles overdenken en na een paar dates nog steeds zenuwen kunnen hebben. Dit verschil onderzoeken ze ook, kan het liggen aan geslacht? Of is Timo gewoon relaxter? De mix van ervaringen en onderzoeken is heel interessant en maakt het bij mij dat ik door wil luisteren. 

Voor je het weet ben je drie afleveringen verder en voelt het alsof je uren met vrienden door hebt gebracht.

Aan de keukentafel
Daarnaast voelt het ook echt alsof je bij ze aan de keukentafel zit. Je merkt hoe gezellig het is en dat heeft ook echt invloed op je eigen stemming. Voor je het weet ben je drie afleveringen verder en voelt het alsof je uren met vrienden door hebt gebracht. Wat ik heel knap vind, is dat ze alle drie zo eerlijk zijn. Het lijkt me best moeilijk om je liefdesleven zo uitgebreid te bespreken met het idee dat iedereen het ook kan horen. Tijdens het luisteren blijkt ook wel dat dit niet altijd positief uitpakt, want als wij het kunnen horen, kunnen de mensen waarmee ze daten het natuurlijk ook horen. Iets waar niet iedereen op zit te wachten. 

Gevarieerde podcast
Naast hun ervaringen valt er tijdens het luisteren van de podcast ook nog iets te leren. Zo worden er elke aflevering bepaalde dating termen uitgelegd en komen er ook wel eens tips van de Glamour, Viva of Cosmopolitan aan bod. Al met al dus een hele interessante en gevarieerde podcast die absoluut het luisteren waard is. Net als bij Man Man Man kan ik niet stoppen met luisteren en ben ik bang dat ik na het luisteren van alle afleveringen in een gat val. Gelukkig stoppen ze zoals ze zelf zeggen pas wanneer ‘alle kwarrels zijn gepromoveerd tot relaties’ en ik wil niets verklappen; maar dan is er nog wel even te gaan. Tot die tijd komt er elke twee weken een aflevering online. Veel luisterplezier! 

Cover: Jonathan Velasquez

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace