Media & Entertainment

Het online exen protocol

Je checkt je ex op Facebook aan de lopende band, scrollend door al zijn foto’s, al jammerend en jezelf troostend met een glas wijn en een doos tissues. Hem blokkeren gaat te ver, hem verwijderen overigens ook. Daarom lanceerde Facebook hun nieuwe functie ‘Take a Break’ waarmee je zelf kan bepalen wat je wel en niet wil zien van je ex, zoals statusupdates en foto’s. Het is niet permanent, waarmee je dus later (mocht het weer aan gaan) de boel weer prima zichtbaar kan maken. De functie is alleen nog beschikbaar in Amerika, wat moet je dan tot die tijd met je ex?

Voor alles is een oplossing, waar geen levend wezen of dikke bankrekening aan te pas hoeft te komen. Volg deze online stappen en je bent zo van hem af:

Stap 1: maak het uit

‘Het ligt niet aan jou’ klinkt eigenlijk net zo slap als het online uitmaken. Deze stap is dan ook voor wie ontzettend chic de relatie wil beëindigen via een SMS. Net iets persoonlijker dan WhatsApp zullen we maar zeggen. Via BreakupText kan je met een paar kliks zo een ik-maak-het-uit-bericht samenstellen. Je kiest voor man of vrouw, serieus of casual en of je iemand anders hebt gevonden, geen gevoelens meer hebt of een beer je heeft opgegeten. De app rolt er zo een emotioneel bericht uit van zo’n 162 tekens, je drukt op verzenden en je kan de champagne open trekken.

Stap 2: weg ermee
Pak het lekker radicaal aan, neem het zekere voor het onzekere. De Facebookfunctie werkt helaas nog niet, maar er zijn talloze andere manieren om hem van je netwerk en netvlies te verbannen. Via Block Your Ex blokkeer je de persoon in kwestie op Twitter en Facebook. Je kunt er vijf blokkeren mocht je er een nog een paar over hebben. Wanneer je een flinke borrel op hebt, hoef je ook geen contact met hem te zoeken. Daar zorgt namelijk de app Drunk Mode voor. Voor het uitgaan kan je zelf instellen dat zijn nummer tijdelijk onzichtbaar wordt en je hem dus niet kan bellen.

Stap 3: ga in therapie
Voordat je nog tien kilo aankomt van de drie dozen bonbons elke avond en je in de kroeg weer dingen doet waar je spijt van krijgt, ga in therapie. Niet à la Gooische Vrouwen, maar gewoon thuis op je eigen bank. Je online therapeut Rx Breakup sleept je er in dertig dagen zo doorheen. Even gratis en voor niets downloaden op iTunes en het traject begint. Ideaal toch? Deze dame geeft je dagelijks advies rondom een thema, zoals ‘Anger Management en ‘Obsessing’. Daarnaast krijg je ook psychologische schrijfoefeningen. Dit programma is overigens ontwikkeld door een echte therapeut, Jane Reardon: ‘It’s like the coolest, nicest, wisest girlfriend giving you the best advice ever.’ Want tsja, ook je ‘echte’ vriendinnen zijn op een gegeven moment wel klaar mee.

Stap 4: zet alles te koop
Je bent er geestelijk helemaal klaar voor, zijn spullen kunnen weg. In plaats van ritueel verbranden kan je er ook een zakcentje uit slaan. Op Never Liked It Anyway kan je namelijk alles te koop zetten: (trouw)ringen, bruidsjurken, horloges, zonnebrillen, tassen… Alles wat je ooit van hem hebt gekregen zet je te koop. Spullen die van hem zijn en je zicht thuis belemmeren kan je ook te koop zetten. Zo, daar ben je van af.

Stap 5: vermijd zijn vrienden, zijn ouders en vooral hem
Je bent inmiddels genezen van alle ellende en zijn spullen zijn de deur uit. Het wordt tijd dat jij ook de deur uitgaat en het kluizenaarsleven vaarwel zegt. Alles in het kader van ‘de ex’ wil je niet tegenkomen. Als kers op de taart hebben we dan ook de Split app. Noem het asociaal, geobsedeerd en gemeen, maar ach kan jou het schelen. Deze app vertelt je precies waar jouw ex, zijn vrienden en zijn ouders zich bevinden. Split app is gelinkt aan je social-medianetwerk waardoor het via de GPS van je telefoon kan achterhalen waar iedereen zich bevindt. Komen ze gevaarlijk dichtbij? Dan krijg je een melding dat jij je in de ‘danger zone’ bevindt. Klik op ‘avoid’ en de app stippelt een vluchtroute voor je uit. Klaar is Kees!

Reacties

reacties

Mireia Boot
In haar kleuterjaren schreef ze al haar eerste boek, bestaande uit aan elkaar geniet a4 papier, drie woorden en een hoop stift. Hét begin van een liefde voor mooie verhalen maken. Anno 2016 zet ze dat voort bij Medium en duimt ze voor 'ooit' een plek bij ELLE. Naast al het geschrijf, eet ze ook graag kaasplankjes (die van Boca's zijn het beste) en aait ze poezen bij het Kattencafé Kopjes.

    You may also like

    Comments are closed.