Politics

Murica Monday: the Moron

Volgende week is het acht november en dat betekent dat de Amerikaanse presidentsverkiezingen hun einde naderen. Over iets meer dan een week zullen we weten wie de komende vier jaar de touwtjes in handen zal hebben en to be honest: ik vind het best spannend. Aangezien ik een vrouw ben, vind ik het namelijk best een eng idee dat een man zoals Donald Trump de macht over een groot land in handen kan krijgen.

Nasty woman
Tijdens het derde en laatste debat dat plaatsvond op twintig oktober vond Trump het nodig om, na de vele andere nicknames die hij al voor Hillary Clinton had bedacht, haar een nasty woman te noemen. Pardon?! Trump noemt Clinton een nasty woman, omdat hij blijkbaar niet zijn gelijk kan krijgen en volgens Trump-aanhangers is hier dus blijkbaar niets seksistisch aan. Ik denk dat vrijwel elke vrouw zich wel een situatie kan inbeelden waarin er op straat naar je wordt geroepen dat je er ‘lekker uitziet’ en je hier niet op ingaat en vervolgens opeens ‘arrogant en, verbazingwekkend genoeg, ook nog ‘lelijk’ bent. Dit staat gelijk aan de opmerking van Trump en is wel degelijk seksistisch, daar kun je niet omheen.

De enige muur die er in de wereld zou moeten bestaan is de Chinese muur

Ik vraag mezelf ook al een paar weken af welke vrouwen op Trump zullen stemmen. Na zijn anti-abortus uitspraak (waar hij overigens later wel snel op terugkwam), de uitspraken die hij over vrouwen deed (grab them by the pussy) en de beschuldigingen van aanranding die inmiddels blijven opstapelen, is deze vraag alleen maar relevanter geworden: zijn er überhaupt vrouwen die op Trump stemmen? Het antwoord is ja, die zijn er. Blijkbaar zijn er in de Verenigde Staten heel veel vrouwen die heel tevreden zijn wat betreft Trumps liefde voor Amerika en zijn vrouwonvriendelijke opmerkingen maar aan de kant schuiven, alsof het nooit is gebeurd. Shocking.

Muurtje bouwen
Ik ben een feminist en ik ben de drie feministische golven heel erg dankbaar voor mijn huidige kansen en mogelijkheden en het zou niet in mij opkomen om op een man zoals Trump te stemmen en vervolgens weer jaren terug te gaan in de tijd, want dat is precies wat er in Amerika gaat gebeuren als Trump president wordt. En niet alleen vrouwen worden aangepakt door Trump, ook de Mexicanen. Zoals bij de meesten bekend is, wil Trump een muur bouwen. In Europa hebben we een hele lange tijd een muur gehad en ik denk dat iedereen heel erg blij moet zijn dat deze muur in 1989 is gevallen, want de enige muur die er in de wereld zou moeten bestaan is de Chinese muur.


Wussification
Trump is een klassiek voorbeeld van een man die denkt dat machogedrag nodig is om een ‘echte man’ te zijn. Nadat hij zijn kansen heeft verbruid bij de vrouwen en de Afro-Amerikanen zet hij nu al zijn kansen in op de blanke man in de hoop met hen een meerderheid van de stemmen te behalen. Onder blanke mannen in Amerika heerst namelijk de opvatting dat de status van de man dankzij migranten en de zelfstandigheid van vrouwen verdwijnt; het wordt ook wel de wussification van Amerika genoemd. Deze mannen willen terug naar de tijd van ‘klassieke mannelijkheid’ en dat is absurd. Er bestaat niet zoiets als ‘klassieke mannelijkheid’ en ‘klassieke vrouwelijkheid’, want dit is gecreëerd door de maatschappij. De maatschappij heeft bepaald dat babykamers voor meisjes roze zijn en voor jongens blauw, dat meisjes zich als prinses verkleden en jongens als piraat, dat mannen horen te voetballen en vrouwen niet.

Naar mijn idee is het onmogelijk dat Trump de verkiezingen gaat winnen. Zijn Republikeinse achterban is sterk uitgedund dankzij al zijn idiote ideeën en opmerkingen en Clinton heeft het merendeel van de vrouwen en Afro-Amerikanen achter haar staan. Amerika is klaar voor de eerste vrouwelijke president en hopelijk schept dat mogelijkheden voor andere landen om het voorbeeld van Amerika te volgen. De eerste vrouwelijke minister-president van Nederland zou ons land zeker goed doen, want het feminisme is nog altijd nodig.

Cover: Rich Girard

Reacties

reacties

Jacobien Adam
Jacobien (23) is eerstejaars Communicatiewetenschap student. Ze is de eeuwige student en ziet zichzelf later het liefst ergens op een boerderijtje wonen, omringd door 30 honden, 10 katten en 5 paarden. Ze is een tikje chaotisch, maar in haar artikelen is dit (gelukkig) niet terug te lezen.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Politics