Linda Hakeboom: die chick van Rambam

By Christian Manuputty

By Christian Manuputty

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]L[/mks_dropcap]inda Hakeboom: presentatrice van het programma Rambam, en ook nog eens begaafd documentairemaakster. Ze maakte documentaires over Douwe Bob, Jan Jaap van der Wal en Jett Rebel, waarbij ze met de laatste twee internationaal in de prijzen viel. “Ik ben gewoon een meisje dat mooie dingen wil maken, denk ik”, aldus Linda. Medium sprak met haar en hier lees je een voorproefje! 

Jett Rebel
Linda’s bekendste documentaire is misschien wel Who The Fuck Is Jett Rebel. Over het alter ego van Jelte Tuinstra, één van Nederlands grootste muzikale talenten. Linda heeft hem zelf benaderd, nadat ze onder de indruk was geraakt van zijn single Tonight. “Ik wilde weten wie hij was, dus ik had hem opgezocht op Wikipedia. Ik dacht dat het zo’n nieuwe gast uit Engeland of Amerika was en toen zag ik opeens dat er Baarn stond.” Nadat er contact was gelegd via de manager van Jett Rebel, heeft Linda een hele dag op een terras gezeten met de muzikant. Het was direct duidelijk dat dit ‘m wel ging worden. “We vertrouwden elkaar meteen en er was een heel goede klik. Dat was wel gaaf.”
 
Die chick van Rambam
Je kunt Linda natuurlijk ook kennen van het programma Rambam, waar misstanden op een humoristische manier worden aangekaart. “De samenwerking verloopt heel goed. Ik denk dat het een zegen is dat we zo verschillen, want iedereen heeft toch een beetje zijn eigen dingetje in het programma.” Er is uiteraard wel eens discussie over bepaalde onderwerpen, maar volgens Linda is er nooit echt ruzie. “Iedereen is zo lief en iedereen let zo op elkaar. Het is echt zo’n goed team, niet normaal.” Linda ziet Rambam niet per se als haar grote doorbraak voor het grote publiek. Ze vraagt zich ook af of ze die überhaupt heeft gehad. “Ik weet het niet. Ik ben niet zo’n type meisje dat een grote doorbraak heeft gehad. Het kabbelt een beetje en ik kies er ook bewust voor om niet al teveel in beeld te zijn. De meeste mensen kennen mij ook als die chick van Rambam. Ik vind het allemaal wel prima zo.”

Ik ben niet zo’n type meisje dat een grote doorbraak heeft gehad

Linda vertelt in Medium niet alleen over Rambam en haar documentaire over Jett Rebel, maar ook over wat ze eigenlijk wilde worden, hoe ze met kritiek omgaat en haar eigen toekomst.
 
Medium 4
In de vierde- en laatste editie van Medium Magazine lees je natuurlijk niet alleen over Linda Hakeboom. Zo kun je ook meer te weten komen over de marketing/communicatie rondom de Utrechtse start van Le Tour, wearable technology en levenslessen uit commerciële hulpprogramma’s. De Mediumquiz is ook van de partij, net als de afscheidscolumn van Alma ‘manusje-van-alles’ van den Berg. Deze week ligt Medium weer in de bakken van het REC, mis ‘m niet!

Cover: Leony Brok

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace