Other

In ander nieuws

Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Parijs, lees je op (sociale) media niets anders dan steunbetuigingen aan de slachtoffers en nabestaanden, wat politici over de gruweldaden te zeggen hebben en of er meer informatie is over de daders. Maar er was ook vrolijk nieuws. Bang dat je het één en ander hebt gemist? Geen nood, want nu volgt een kort overzicht van wat er de afgelopen dagen nog meer is gebeurd.

Roodharige panda ontregelt Rotterdams treinverkeer
Het treinverkeer liep zondag voor een tijdje niet helemaal op rolletjes bij Rotterdam Centraal, met een wel heel opmerkelijke reden. Het was dit keer niet een overschot aan bladeren op het spoor, maar een roodharige panda die een verstoring van het treinverkeer veroorzaakte. Het diertje heeft kunnen ontsnappen uit Diergaarde Blijdorp, waarna op Twitter al snel het account @roffapanda ontstond. De maker schreef later die dag over het succes en de achterliggende gedachte van het account. De panda is overigens ongeveer net zo groot als een klein hondje, dus veel kwaad kan het niet doen, maar chaos veroorzaken, daar bleek dit beestje wel degelijk toe in staat.

Krokodillen moeten drugscriminelen bewaken
In Indonesië is Budi Waseso, chef van de organisatie voor drugsbestrijding, op zoek naar krokodillen voor een bijzondere gevangenis. Waseso wil een gevangeniseiland ver van de bewoonde wereld realiseren. Drugsgevangenen krijgen wel voedsel opgestuurd, maar voor de rest moeten ze het zelf maar uitzoeken. Krokodillen zullen het eiland omringen, zodat de gevangenen niet zomaar kunnen ontsnappen. Omkoping is in Indonesië nog steeds een veelvoorkomend probleem in zo’n beetje alle sectoren, dus daarom zullen krokodillen ‘cipier’ worden in dit geval. Menselijke cipiers zijn namelijk om te kopen, krokodillen niet, is de beredenering van Waseso.

Skateboardende buldog zet wereldrecord neer
Een vierjarige buldog genaamd Otto, zette een wereldrecord op zijn naam tijdens de internationale Guinnes World Records Day en dat was er niet zomaar een. Het lukte Otto om op een skateboard onder de benen van dertig personen op rij door te skaten en dat resulteerde in een officiële Guinness World Record voor Otto. Onze pijnlijke conclusie: een vierjarige buldog heeft al meer in zijn leven bereikt dan de hele Mediumredactie bij elkaar.

Nog meer (triviale) opbeurende berichten gehoord? Laat het ons weten!

Reacties

reacties

Christian Manuputty
Christian Manuputty (23) heeft inmiddels een bachelordiploma CW op zak en is sinds 2014 onderdeel van Medium als redacteur (voorheen ook eindredacteur) en presentator van MediumTV. Daarnaast was Christian ooit redactiestagiair bij Quote, vult hij regelmatig de websites Adformatie, Communicatie Online en Marketing Online en is hij stiekem fan van ABBA.

You may also like

Comments are closed.

More in Other