Het Einde van 14 Jaar Keeping Up With The Kardashians

Picture of By Mae Schellekens

By Mae Schellekens

Op donderdag 10 juni vond de allerlaatste aflevering plaats van misschien wel de meest iconische reality serie ooit. 292 afleveringen lang hebben we kunnen kijken naar de familieperikelen van de bekendste familie in de wereld. Sinds de start in 2007 hebben de KarJenners flink wat invloed gehad op de hedendaagse popcultuur. Echter influencen de leden van de Kardashian clan de laatste jaren meer via sociale media zoals Instagram dan via de show. Nu na 14 jaar het einde bereikt is, blikken we terug op de meest iconische momenten. Ook worden er enkele misleidingen aan het licht gebracht.

Hoe doen ze het toch?

Je komt haast niet om ze heen; het lukt de Kardashians telkens weer om onder de aandacht te komen, positief ofwel negatief. Toen ze 14 jaar geleden begonnen werden ze vaak genoeg aangezien voor talent- en klasseloos. Dit is ook niet gek als je je bedenkt dat ze hun carrière te danken hebben aan een uitgelekte sekstape van Kim. Maar van deze negatieve aandacht maakte de familie dankbaar gebruik en 20 seizoenen later zijn ze niet meer weg te denken op het gebied van realityseries. De familie bestaat uit de zussen Kourtney (42), Kim (40), Khloé (37), Kendall (25) en Kylie (24) die inmiddels multimiljonair zijn, mede dankzij moeder en manager (momager) Kris (65). Kris helpt helpt de zussen om van (misschien wel bewust gecreëerd) negatief nieuws iets positiefs te maken. Zo kwam Kylie negatief in het nieuws door het opspuiten van haar lippen, echter vormde dit later haar handelsmerk bij het verkopen van haar bekende lip kit. Ook zoeken de Kardashians steeds nieuwe gebieden op om zo hun veld te verbreden en hun aandacht te vergroten. Een voorbeeld hiervan is de poging van Kim om advocaat te worden nadat ze al meerdere keren heeft bijgedragen aan het hervormen van het strafrecht. Zo kom je steeds minder om de Kardashians heen, of je ze nu leuk vindt of niet. 

De meest iconische momenten op een rijtje

Khloé’s aanraking met de politie

Waar Kris redelijk aan het doordraaien was, genoot Kim met volle teugen, voornamelijk van zichzelf.

Velen zullen hierbij niet meteen denken aan het feit dat Khloé de gevangenis in moest voor het rijden onder invloed. Het meest memorabel aan dit moment was namelijk dat Kim selfies van zichzelf maakte tijdens de autorit naar de gevangenis. Waar Kris redelijk aan het doordraaien was, genoot Kim met volle teugen, voornamelijk van zichzelf. Achteraf gezien verbloemt deze egocentrische actie van Kim wel mooi het schandaal waar Khloé mee te maken had.

Kylie’s geheime zwangerschap

Hoewel het nog als de dag van gisteren lijkt dat we Kylie, de jongste van de 5 zussen, langzaam zagen opgroeien van een jong meisje tot de iconische vrouw die ze nu is, is ook zij reeds moeder geworden. Deze zwangerschap werd pas onthuld op het moment dat Stormy al geboren was. Realiserende dat deze familie 24/7 te maken heeft met paparazzi en de roddelbladen wekelijks vol staan over hen, is het knap dat ze dit 9 maanden lang geheim heeft weten te houden.

De coming out van Caitlyn Jenner

In juni 2015 kwam de voormalig olympisch goud winnaar naar buiten met het nieuws dat ze zich identificeert als vrouw. Dit zorgde voor veel drama binnen de KarJenner familie. Hoewel de Kardashians oorspronkelijk in de serie verklaarden Caitlyn te steunen, kent het contact pieken en dalen. Caitlyn verklaarde in een interview uit 2017 dat ze Khloé al 2 jaar niet meer gesproken had. Maar in het laatste seizoen van Keeping Up With the Kardashians werd duidelijk dat ook Khloé en Caitlyn weer sporadisch contact hebben.

Kim’s zeer korte huwelijk

In seizoen 16 zijn er 2 speciale aflevering gewijd aan het sprookjesachtige huwelijk van Kim en Kris Humphries. Dit iconisch moment is waarschijnlijk bij velen weggevaagd na recente gebeurtenissen rondom het huwelijk tussen Kim en Kanye. Na een jaar gedate te hebben stapten Kim en Kris het huwelijksbootje al in. Echter stapten ze hier ook al snel weer uit; na slechts 72 dagen vroeg Kim een scheiding aan. Kris Humphries laat later weten dat het huwelijk allesbehalve fake was, helaas zat er gewoon al snel geen toekomst meer in. 

Dit heb je nooit geweten

Niets is wat het lijkt en het woord reality moet je altijd met een korreltje zout nemen.

Nu het 20ste en laatste seizoen ten einde is, is het tijd om te onthullen wat je al die tijd niet geweten hebt. Allereerst wordt iedereen die meewerkt aan de show grondig nagetrokken. Alle medewerkers moeten betrouwbaar zijn en een geheimhoudingsverklaring tekenen. Dit is waarschijnlijk niet zomaar, want niets is wat het lijkt en het woord reality moet je altijd met een korreltje zout nemen. Zo zien de huizen van de Kardashians er heel anders uit dan we in de serie hebben gezien. Hoewel de scènes die binnen plaatsvinden wel bij hen thuis zijn, zijn de shots van de buitenkant van compleet andere huizen, dit uit privacyoverwegingen. Daarnaast zien Kris en Kim er niet al zo mooi opgemaakt uit als ze uit bed stappen, maar zitten ze iedere dag ruim 2 uur in de visagie voor de opnames beginnen. Deze opnames duren vervolgens vaak 10 tot 12 uur lang. Ook al noemen ze het een realityserie, niet alles wat je uiteindelijk ziet is echt zo gegaan. Wat scènes betreft is niets wat het lijkt, deze worden namelijk regelmatig opnieuw opgenomen . Het huwelijksaanzoek van Kris Humphries en Kim is meerdere keren opnieuw opgenomen, Kim zou de eerste keer niet leuk genoeg gereageerd hebben en het licht zou niet goed zijn geweest. Het moment waarin Khloé ontdekt dat ze zwanger is, is zelfs volledig in scène gezet. 

Drama

Mensen gaan nou eenmaal goed op het succes of juist de pech van een ander. 

Er moest, soms met tegenzin van familieleden, drama te zien zijn. Zo was Kourtney absoluut niet blij dat de break-up met Scott moest worden vastgelegd. Waar de kijkers smullen van al het drama moest Kourtney door de zure appel heen bijten en met miljoenen kijkers zulk intiem moment delen. Het delen van al deze drama in de serie is misschien wel een van de hoofdredenen waarom de serie zo een groot succes is geweest al die jaren. Mensen gaan nou eenmaal goed op het succes of juist de pech van een ander. 

Het is achteraf bijzonder om te zien hoe een familie in slechts enkele jaren de hele wereld weet te veroveren. Met een kleine greep uit de vele momenten dat ze publiciteit wisten te bereiken wordt duidelijk dat het niet uitmaakt wat ze doen, de media weten ze altijd te vinden. De misleidingen in de show zullen je kijkplezier niet verpesten, maar misschien voelen we ons wel een beetje in de maling genomen. Waar je dacht dat je als kijker meegenomen werd in de meest intieme momenten keek je eigenlijk naar een in scène gezette nep-realiteit. Ondanks dat hebben we toch tot het einde genoten van het drama rondom de KarJenners.

 

Cover: E!

Edited By: Kim Bron

Join Our Newsletter

New on Medium

Follow us

Google Workspace Google Workspace prijzen Google Workspace migratie Google Workspace Google Workspace