fbpx
24/08/2019 Communication Science news and articles

Het enige referendum dat alle aandacht verdiende

Thomas en Philip testten de koffie van de nieuwe cateraar van de UvA en de HvA. Ben jij ook benieuwd naar hun conclusie?


Misschien heb je het meegekregen: het UvA-referendum naar aanleiding van onenigheid over de manier waarop de universiteit bestuurd wordt. Om heel eerlijk te zijn, heb ik geen bal verstand van bestuursvormen. Het merendeel van het referendum was te complex voor mijn beperkte kennis over besturen. Echter was er een paar dagen voor dit lastige referendum een verkiezing waar ik me wel in kon vinden: De grote koffiesmaaktest van de UvA en de HvA!

Niet zo lang geleden werd ik benaderd voor deze koffiesmaaktest van de UvA en de HvA. Door de aankondiging en de naam was ik met groot enthousiasme afgereisd naar de HvA-vestiging aan de Wibautstraat. Het was een te grote verantwoordelijkheid voor mij alleen, dus ik had onze chef online om hulp (en misschien wel een beetje steun) meegevraagd. Ergens in de middag liepen we de Leeuwenburg binnen richting het restaurant. Daar had het personeel van de nieuwe cateraar een culinair plein gebouwd met tafels vol voorbeelden van hoe het er binnenkort komt uit te zien in onze kantines. Op dit culinaire plein stonden een paar koffieautomaten, aangegeven met de letters A, B en C. De bedoeling was om elk koffiesoort te beoordelen, waarop we dit online moesten doorgeven. Op de droevige locatie na was dit een hoopvol begin.

De eerste slok was een lichte teleurstelling. De koffie (A, B én C) was extreem warm, zeg maar bloedheet, wat alleen handig is als je eerst een uur moet reizen. Voor een echte smaaktest moesten we eigenlijk nog een paar momenten wachten tot de koffie was afgekoeld naar een menselijk niveau. Door deze hete substantie was de smaak lastig te vinden. Dit was geen koffietest gericht op de lekkerste koffie, dit was een test voor welke koffie het minst teleurstelde. Natuurlijk wil ik de kersverse cateraar niet benadelen, maar helaas blijft automatenkoffie hetzelfde: alleen goed voor noodgevallen.

Dit was geen koffietest gericht op de lekkerste koffie, dit was een test voor welke koffie het minst teleurstelde

Ik heb nog het meest gelachen om de uitslag van de test, die een paar weken later volgde. Het was helaas niet mijn genomineerde koffie geworden. De volgende tekst werd op de website van de UvA gepubliceerd:

“Koffie A blijkt de meeste voorkeur te genieten. Koffie met een uitgesproken espressoblend van 100% Arabicabonen afkomstig uit de Zuid-Amerikaanse hooglanden en geïnspireerd op de nieuwste koffietrends uit New York en Scandinavië. Dankzij het kort maar krachtig branden, blijven de fruitige, frisse en bloemige aroma’s van de boon optimaal behouden en heeft deze koffie een milde afdronk.” 

Blijkbaar is het afwaswater dat ik proefde de nieuwste koffietrend uit New York en Scandinavië. Het horrorproduct uit de automaat komt uit de Zuid-Amerikaanse hooglanden en is kort maar krachtig gebrand. Naar mijn smaak waren de bonen een week lang gebrand, om elke smaak te vernietigen. Mijn compagnon deelde deze mening met mij. Nee, deze koffie voldeed niet aan mijn (te) hoge, verwaande standaard. Wellicht sluit de beeldspraak van de chef online na het voordragen van bovenstaand verdict wel beter aan op de melange van gemalen koffieboon met kokend water:

“Koffie A blijkt het meest te lijken op een uitmuntende bak slootwater. Een ruwe blend van 200% ondefinieerbare bonen die blijkbaar door moeten voor koffiebonen, geteeld in de krochten van de Keizersgracht. De koffie doet eer aan het jargon waar menig Hagenees zijn kopje zwart goud liefkozend mee bestempelt: een bakkie pleur. Slechts de toevoeging ‘door de gootsteen’ mist. De koffie lijkt geïnspireerd op de laatste motorolie van een louche autohandelaar met een sparkling afdronk die doet neigen naar accuzuur. Het best weg te spoelen met de warme chocolademelk uit diezelfde automaat. Bij voorkeur drinken op serveertemperatuur, zodat de smaakpapillen egaal en met grand vitesse wegbranden. “

Een beetje teleurgesteld verlieten wij de Leeuwenburg en togen we richting Weesperplein. Gelukkig met verbrande smaakpapillen door eerder genoemd advies. Er is na deze ervaring wel een conclusie uitgekomen: wij hebben vastgesteld dat de automatenkoffie niet de moeite waard is om te drinken. Die tip kunnen we jullie alvast meegeven.

Cover: Mark Daynes

Reacties

reacties

Related Posts

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

The Dutch Hunger Games: Room-seeking struggles in the Netherlands

15/06/2019

15/06/2019

One minute on Facebook and the fight is on: “Pick me”. “I’m clean and sociable”. “I can pay extra rent”. “PM sent”. “Check your PM”. “Love me”. “Save me from homelessness”. Welcome to a normal day in the life of a student searching for a room in Amsterdam.

Spreading Digital Literacy With a Donkey

13/06/2019

13/06/2019

In order to increase digital literacy Dayn Amada brings his Community Tablet to rural communities. This device and its education, which can be transported by a donkey, is linked to culture and uses gamifcation to enhance the learning process. Eva explains this alternative way of learning and why it is successful.

Review: De lessen van Clarence Seedorf in College Tour

11/06/2019

11/06/2019

Loïs over het optreden van Clarence Seedorf in College Tour, en over de wijze lessen die we van hem kunnen leren.

EnjoyInstagram