fbpx
22/05/2019 Communication Science news and articles

Dit was het dan: Vijf jaar RTL Late Night met Humberto Tan

Humberto Tan stopt na vijf jaar als presentator van RTL Late Night. Voor Fabian een goede reden om zijn hoogtepunten van het programma op een rijtje te zetten.


Het is net voor middernacht als Humberto Tan op 8 juni 2018 zijn laatste woorden in RTL Late Night spreekt. Een tijdperk wordt afgesloten. Een vijf jaar durend tijdperk waarin Humberto Tan met zijn eigen late-night show 1055 afleveringen heeft mogen maken. Ruim drie maanden geleden kondigde Tan hoogstpersoonlijk met pijn in zijn hart aan dat de leiding van RTL4 besloten heeft om met Humberto Tan als host te stoppen. RTL ziet een toekomst voor dit programma, waar Tan geen deel meer van uit maakt. Om Humberto Tan te eren voor zijn bewezen diensten, stond de afgelopen week in het teken van zijn afscheid.

Vele bijzondere gasten kwamen nog een keer langs, om terug te kijken op hun hoogtepunten die zij in deze show samen met Tan hebben beleefd. Het was een week vol verrassingen, waarin heel bekend Nederland nog een keer zijn dank wilde uitspreken voor de bewezen diensten van de presentator.

RTL Late Night heeft ook voor mij veel betekend. Het is een programma geweest waar ik graag naar keek. De ene keer kon ik mij rot lachen om een leuke gast en de andere keer werd ik zo geraakt door een verhaal, dat ik mijn emoties niet meer onder controle had.  Daarom wil ik nog een keer terugkijken op een aantal hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar RTL Late Night.

Wereldberoemde gasten
Wat RTL Late Night als eerste typeert, is dat het altijd wereldberoemde sterren in de show had zitten. Sterren als Ed Sheeran en Pharrell Williams zorgen naast de hoge kijkcijfers er ook nog eens voor dat het halve Rembrandtplein volstaat met fans die een glimp van hun idool willen opvangen. Bij dit soort sterren zou je misschien denken dat ze zo’n show als een verplicht nummertje zien, maar het tegendeel blijkt waar.

Ed Sheeran wil maar al te graag laten zien dat hij iedere hit van een willekeurige artiest met dezelfde vier akkoorden kan spelen. Na drie nummers lijkt het er op dat Humberto Tan weer over iets anders wil gaan praten, maar Ed Sheeran zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat er nog meer nummers worden aangevraagd. Uiteindelijk krijgt hij het voor elkaar om de hele zaal mee te laten zingen. Ook Pharrell Williams baarde opzien door heel emotioneel een mooi te reageren op een verhaal van twee ouders die hun zoon verloren zijn. Op zijn begrafenis werd het nummer Happy van de zanger gedraaid. Voor Pharrell is het ontmoeten van de ouders “zoveel mooier en meer waard dan het winnen van welke prijs dan ook.”  

Na drie nummers lijkt het er op dat Humberto Tan weer over iets anders wil gaan praten, maar Ed Sheeran zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat er nog meer nummers worden aangevraagd

Rappers in opspraak
We hebben het ongetwijfeld allemaal wel gezien. Het optreden van rapper Boef bij RTL Late Night. Op dat moment kwam Boef erg negatief in het nieuws door zijn ‘treitervlogs’. John van den Heuvel, Jeanine Hennis-Plasschaert en Rick Nieman boorden Boef volledig de grond in. Gelukkig heeft hij na deze uitzending zijn leven kunnen beteren en haalt hij veel vaker het nieuws door zijn muzikale successen.

Ook een andere rapper maakte spraakmakende tv bij Late Night. Lil Kleine gaat live in de uitzending via een telefoonlijn het gesprek aan met Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum. Lil Kleine was namelijk het weekend daarvoor opgepakt door de politie, omdat hij in een van zijn shows het publiek vroeg om een middelvinger in de lucht te gooien voor politie en justitie. Quotes als “Pietertje” en “Mag ik ook alsjeblieft uitpraten Pieter, alsjeblieft dankjewel”, zorgde ervoor dat iedereen wel een beetje moest gniffelen. Hoewel bij Boef het hele land over hem heen viel en het incident van Lil Kleine meer als iets onschuldigs werd beschouwd, zijn beiden nu uitgegroeid tot een van de grootste namen binnen de rapscene.

Ruimte om te lachen
Naast de vele serieuze gesprekken was er binnen RTL Late Night ook altijd ruimte om te lachen. Onder andere cabaretiers wisten iedereen aan het lachen te krijgen. Zo fileerde cabaretier Martijn Koning, Jesse Klaver die in een eikeltjes-pyjama voor de tv zat. “Hiermee wil je niet naar bed, dit breng je naar bed” en “Een goede politicus draagt geen eikel, maar is een eikel”, zorgde voor veel hilariteit in de zaal en voor de buis.

Ook Peter Pannekoek kon er wat van. Hij nam vorig jaar verkiezingsposters onder de loep. “Ik kan alles zeggen. SGP’ers kunnen mij boos opbellen en dan zeg ik: Hoezo heb jij een televisie?” en over de verkiezingsposter van de SP zei Pannekoek: “Dit is toch gewoon een reet met een ster”.

“Een goede politicus draagt geen eikel, maar is een eikel”, zorgde voor veel hilariteit in de zaal en voor de buis

Als laatste wil ik afsluiten met een emotioneel moment. Er zijn veel momenten geweest die mij geraakt hebben de afgelopen vijf jaar. Ik heb echter nog nooit zo erg andermans pijn gevoeld, toen Humberto Tan aankondigde dat hij moest gaan stoppen met dit programma. Dan pas zie je hoe erg hij van dit programma houdt, en dat ‘zijn kindje’ nu uit handen genomen wordt.

Cover: Romaine

329 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Aspiring for digital wellness

21/05/2019

21/05/2019

Actually we can't live without our smartphones. Nevertheless there are some solutions to control our digital lives. Medium has elaborated some of them.

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

EnjoyInstagram