fbpx
25/03/2019 Communication Science news and articles

Dit was het dan: Vijf jaar RTL Late Night met Humberto Tan

Humberto Tan stopt na vijf jaar als presentator van RTL Late Night. Voor Fabian een goede reden om zijn hoogtepunten van het programma op een rijtje te zetten.


Het is net voor middernacht als Humberto Tan op 8 juni 2018 zijn laatste woorden in RTL Late Night spreekt. Een tijdperk wordt afgesloten. Een vijf jaar durend tijdperk waarin Humberto Tan met zijn eigen late-night show 1055 afleveringen heeft mogen maken. Ruim drie maanden geleden kondigde Tan hoogstpersoonlijk met pijn in zijn hart aan dat de leiding van RTL4 besloten heeft om met Humberto Tan als host te stoppen. RTL ziet een toekomst voor dit programma, waar Tan geen deel meer van uit maakt. Om Humberto Tan te eren voor zijn bewezen diensten, stond de afgelopen week in het teken van zijn afscheid.

Vele bijzondere gasten kwamen nog een keer langs, om terug te kijken op hun hoogtepunten die zij in deze show samen met Tan hebben beleefd. Het was een week vol verrassingen, waarin heel bekend Nederland nog een keer zijn dank wilde uitspreken voor de bewezen diensten van de presentator.

RTL Late Night heeft ook voor mij veel betekend. Het is een programma geweest waar ik graag naar keek. De ene keer kon ik mij rot lachen om een leuke gast en de andere keer werd ik zo geraakt door een verhaal, dat ik mijn emoties niet meer onder controle had.  Daarom wil ik nog een keer terugkijken op een aantal hoogtepunten van de afgelopen vijf jaar RTL Late Night.

Wereldberoemde gasten
Wat RTL Late Night als eerste typeert, is dat het altijd wereldberoemde sterren in de show had zitten. Sterren als Ed Sheeran en Pharrell Williams zorgen naast de hoge kijkcijfers er ook nog eens voor dat het halve Rembrandtplein volstaat met fans die een glimp van hun idool willen opvangen. Bij dit soort sterren zou je misschien denken dat ze zo’n show als een verplicht nummertje zien, maar het tegendeel blijkt waar.

Ed Sheeran wil maar al te graag laten zien dat hij iedere hit van een willekeurige artiest met dezelfde vier akkoorden kan spelen. Na drie nummers lijkt het er op dat Humberto Tan weer over iets anders wil gaan praten, maar Ed Sheeran zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat er nog meer nummers worden aangevraagd. Uiteindelijk krijgt hij het voor elkaar om de hele zaal mee te laten zingen. Ook Pharrell Williams baarde opzien door heel emotioneel een mooi te reageren op een verhaal van twee ouders die hun zoon verloren zijn. Op zijn begrafenis werd het nummer Happy van de zanger gedraaid. Voor Pharrell is het ontmoeten van de ouders “zoveel mooier en meer waard dan het winnen van welke prijs dan ook.”  

Na drie nummers lijkt het er op dat Humberto Tan weer over iets anders wil gaan praten, maar Ed Sheeran zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat er nog meer nummers worden aangevraagd

Rappers in opspraak
We hebben het ongetwijfeld allemaal wel gezien. Het optreden van rapper Boef bij RTL Late Night. Op dat moment kwam Boef erg negatief in het nieuws door zijn ‘treitervlogs’. John van den Heuvel, Jeanine Hennis-Plasschaert en Rick Nieman boorden Boef volledig de grond in. Gelukkig heeft hij na deze uitzending zijn leven kunnen beteren en haalt hij veel vaker het nieuws door zijn muzikale successen.

Ook een andere rapper maakte spraakmakende tv bij Late Night. Lil Kleine gaat live in de uitzending via een telefoonlijn het gesprek aan met Pieter Broertjes, de burgemeester van Hilversum. Lil Kleine was namelijk het weekend daarvoor opgepakt door de politie, omdat hij in een van zijn shows het publiek vroeg om een middelvinger in de lucht te gooien voor politie en justitie. Quotes als “Pietertje” en “Mag ik ook alsjeblieft uitpraten Pieter, alsjeblieft dankjewel”, zorgde ervoor dat iedereen wel een beetje moest gniffelen. Hoewel bij Boef het hele land over hem heen viel en het incident van Lil Kleine meer als iets onschuldigs werd beschouwd, zijn beiden nu uitgegroeid tot een van de grootste namen binnen de rapscene.

Ruimte om te lachen
Naast de vele serieuze gesprekken was er binnen RTL Late Night ook altijd ruimte om te lachen. Onder andere cabaretiers wisten iedereen aan het lachen te krijgen. Zo fileerde cabaretier Martijn Koning, Jesse Klaver die in een eikeltjes-pyjama voor de tv zat. “Hiermee wil je niet naar bed, dit breng je naar bed” en “Een goede politicus draagt geen eikel, maar is een eikel”, zorgde voor veel hilariteit in de zaal en voor de buis.

Ook Peter Pannekoek kon er wat van. Hij nam vorig jaar verkiezingsposters onder de loep. “Ik kan alles zeggen. SGP’ers kunnen mij boos opbellen en dan zeg ik: Hoezo heb jij een televisie?” en over de verkiezingsposter van de SP zei Pannekoek: “Dit is toch gewoon een reet met een ster”.

“Een goede politicus draagt geen eikel, maar is een eikel”, zorgde voor veel hilariteit in de zaal en voor de buis

Als laatste wil ik afsluiten met een emotioneel moment. Er zijn veel momenten geweest die mij geraakt hebben de afgelopen vijf jaar. Ik heb echter nog nooit zo erg andermans pijn gevoeld, toen Humberto Tan aankondigde dat hij moest gaan stoppen met dit programma. Dan pas zie je hoe erg hij van dit programma houdt, en dat ‘zijn kindje’ nu uit handen genomen wordt.

Cover: Romaine

257 Total Views 2 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Where does scapegoating come from?

22/03/2019

22/03/2019

Alvaro found out where scapegoating comes from, and explains it to us in this article. Why do we scapegoat? And what has the Bible to do with it?

Killfies: And You Thought Duckface Was Bad

21/03/2019

21/03/2019

With astonishing numbers in countries such as India and Russia, the 'Killfie' is gaining not only in popularity, but also in casualties. Why do people take such great risks for 'just a picture'?

Onder de loep: De Luizenmoeder

20/03/2019

20/03/2019

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is een aantal weken geleden begonnen. Wat maakt dit programma nog steeds zo succesvol? Medium zocht het uit.

My Podcast and Me: The Intimacy of Podcasts

20/03/2019

20/03/2019

Podcasts; the substitution to TV and radio among millennials. However, the statistics on podcasts listeners are respectively low in the Netherlands. Why are podcasts popular in other countries? And how come that we stay behind?

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

EnjoyInstagram