fbpx
25/03/2019 Communication Science news and articles

De Hoogtepunten van Zondag Met Lubach in 2018

Alle hoogtepunten van Zondag Met Lubach uit 2018, netjes op een rijtje. We hebben dit jaar onder andere kernenergie, Yvon Jaspers en Rob Jetten voorbij zien komen.


Afgelopen zondag was het alweer zover, de laatste aflevering van Zondag met Lubach in 2018. Al negen seizoenen lang weet Lubach door actualiteiten uit het nieuws van een andere kant te belichten de zondagavond op zijn kop te zetten. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit het feit dat Lubach afgelopen woensdagavond te gast was bij Late Night with Seth Meyers, een bekende talkshow in Amerika. Lubach was hier om te praten over het succes van zijn show en sprak over America First – the Netherlands Second, het filmpje waarmee de show van Lubach de hele wereld over ging. Aangezien het seizoen net is afgelopen en we nu weer een tijd zonder het programma moeten, is dit het perfecte moment om op de hoogtepunten van afgelopen seizoen terug te kijken.

Kernenergie
Dat er een andere koers gevaren moet worden op het gebied van energieopwekking is al een tijdje bekend. Er zijn natuurlijk verschillende opties als alternatief voor fossiele energie, met ieder zijn voor- en nadelen. Lubach licht in dit fragment voornamelijk de voordelen van kernenergie uit, op een duidelijke en soms wat betweterige manier ten opzichte van de tegenstanders van kernenergie. Achteraf is hier ook nog een kritische reactie op verschenen van het Parool.

Rob Jetten
Sinds oktober dit jaar heeft D66 een nieuwe partijleider; Rob Jetten. Niet iedereen had deze keuze verwacht en dit lichtte Lubach dan ook goed uit. Daarnaast moest Jetten nog redelijk wennen aan zijn nieuwe positie en werd zijn onwennigheid voor het publiek vrij duidelijk toen hij het woord “zoiets?” (bedoeld voor de persvoorlichter van D66) onderaan een tweet liet staan. Voor Lubach genoeg stof om hem even onder de loep te nemen en dit doet hij dan ook op een manier waarop je dat van hem gewend bent.

Yvon Jaspers en ForFarmers
Yvon Jaspers is natuurlijk bekend van Boer Zoekt Vrouw, maar Lubach ontdekte dat dit niet het enige programma is wat ze over en met boeren maakt. Voor het bedrijf ForFarmers, een fabrikant van dierenvoeding, maakt ze reclame in samenwerking met andere boeren. De gelijkenissen tussen Boer zoekt Vrouw en deze reclames zijn duidelijk aanwezig en dit was voor Lubach een goede reden om de overeenkomsten op een komische manier te laten zien.

Judith Sargentini en Hongarije
Judith Sargentini is een Nederlandse politicus en Europarlementariër in Brussel. Zij schreef een rapport over hoe het er aan toe gaat in de Hongaarse media en hoe groot de invloed van de Hongaarse overheid hierin is. Dit werd haar niet in dank afgenomen en het hele land viel over Sargentini heen. De Hongaarse media vertelde in haar berichtgeving allemaal onwaarheden over Sargentini en ze ontving hierdoor veel haat. Lubach kreeg hier ook hoogte van en liet een deel van zijn uitzending gaan over deze situatie.

Ode aan 2018
In de laatste aflevering van het seizoen sluit Lubach af met een terugblik op 2018. Hij doet dit door middel van een rap en stipt zo bepaalde gebeurtenissen aan die dit jaar gebeurt zijn. Wat verrassend is, Glennis Grace werkt ook mee in deze terugblik door het liedje One Moment in Time van Whitney Houston te zingen. De reden dat dit verrassend is, is dat Lubach eerder dit seizoen een filmpje over haar maakte, waarin hij het ‘echte’ verhaal van Grace kenbaar wilde maken aan het Amerikaanse publiek. Grace nam dit jaar deel aan America’s Got Talent en daar kenden de mensen Grace op een heel andere manier dan wij haar kennen. Voor hen was het bijvoorbeeld helemaal niet bekend dat Grace hier al een muzikale carrière had opgebouwd.

Kortom is dit negende seizoen van Zondag met Lubach niet onopgemerkt gebleven, hij is weer viraal gegaan en heeft zowel bekendheid gekregen in binnen- en buitenland. We zullen helaas iets langer moeten wachten op een volgend seizoen, omdat er in 2019 maar één seizoen gemaakt zal worden. Lubach tourt in het voorjaar met zijn theatershow door het land, waardoor er even geen tijd is voor het maken van een nieuw seizoen. Nog een jaartje dus, voor we weer kunnen genieten van nieuwe afleveringen Zondag met Lubach.

Final Editor: Ivo Martens

183 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Where does scapegoating come from?

22/03/2019

22/03/2019

Alvaro found out where scapegoating comes from, and explains it to us in this article. Why do we scapegoat? And what has the Bible to do with it?

Killfies: And You Thought Duckface Was Bad

21/03/2019

21/03/2019

With astonishing numbers in countries such as India and Russia, the 'Killfie' is gaining not only in popularity, but also in casualties. Why do people take such great risks for 'just a picture'?

Onder de loep: De Luizenmoeder

20/03/2019

20/03/2019

Het tweede seizoen van De Luizenmoeder is een aantal weken geleden begonnen. Wat maakt dit programma nog steeds zo succesvol? Medium zocht het uit.

My Podcast and Me: The Intimacy of Podcasts

20/03/2019

20/03/2019

Podcasts; the substitution to TV and radio among millennials. However, the statistics on podcasts listeners are respectively low in the Netherlands. Why are podcasts popular in other countries? And how come that we stay behind?

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

EnjoyInstagram