fbpx
20/05/2019 Communication Science news and articles

De Hoogtepunten van Zondag Met Lubach in 2018

Alle hoogtepunten van Zondag Met Lubach uit 2018, netjes op een rijtje. We hebben dit jaar onder andere kernenergie, Yvon Jaspers en Rob Jetten voorbij zien komen.


Afgelopen zondag was het alweer zover, de laatste aflevering van Zondag met Lubach in 2018. Al negen seizoenen lang weet Lubach door actualiteiten uit het nieuws van een andere kant te belichten de zondagavond op zijn kop te zetten. Dat dit niet onopgemerkt is gebleven blijkt uit het feit dat Lubach afgelopen woensdagavond te gast was bij Late Night with Seth Meyers, een bekende talkshow in Amerika. Lubach was hier om te praten over het succes van zijn show en sprak over America First – the Netherlands Second, het filmpje waarmee de show van Lubach de hele wereld over ging. Aangezien het seizoen net is afgelopen en we nu weer een tijd zonder het programma moeten, is dit het perfecte moment om op de hoogtepunten van afgelopen seizoen terug te kijken.

Kernenergie
Dat er een andere koers gevaren moet worden op het gebied van energieopwekking is al een tijdje bekend. Er zijn natuurlijk verschillende opties als alternatief voor fossiele energie, met ieder zijn voor- en nadelen. Lubach licht in dit fragment voornamelijk de voordelen van kernenergie uit, op een duidelijke en soms wat betweterige manier ten opzichte van de tegenstanders van kernenergie. Achteraf is hier ook nog een kritische reactie op verschenen van het Parool.

Rob Jetten
Sinds oktober dit jaar heeft D66 een nieuwe partijleider; Rob Jetten. Niet iedereen had deze keuze verwacht en dit lichtte Lubach dan ook goed uit. Daarnaast moest Jetten nog redelijk wennen aan zijn nieuwe positie en werd zijn onwennigheid voor het publiek vrij duidelijk toen hij het woord “zoiets?” (bedoeld voor de persvoorlichter van D66) onderaan een tweet liet staan. Voor Lubach genoeg stof om hem even onder de loep te nemen en dit doet hij dan ook op een manier waarop je dat van hem gewend bent.

Yvon Jaspers en ForFarmers
Yvon Jaspers is natuurlijk bekend van Boer Zoekt Vrouw, maar Lubach ontdekte dat dit niet het enige programma is wat ze over en met boeren maakt. Voor het bedrijf ForFarmers, een fabrikant van dierenvoeding, maakt ze reclame in samenwerking met andere boeren. De gelijkenissen tussen Boer zoekt Vrouw en deze reclames zijn duidelijk aanwezig en dit was voor Lubach een goede reden om de overeenkomsten op een komische manier te laten zien.

Judith Sargentini en Hongarije
Judith Sargentini is een Nederlandse politicus en Europarlementariër in Brussel. Zij schreef een rapport over hoe het er aan toe gaat in de Hongaarse media en hoe groot de invloed van de Hongaarse overheid hierin is. Dit werd haar niet in dank afgenomen en het hele land viel over Sargentini heen. De Hongaarse media vertelde in haar berichtgeving allemaal onwaarheden over Sargentini en ze ontving hierdoor veel haat. Lubach kreeg hier ook hoogte van en liet een deel van zijn uitzending gaan over deze situatie.

Ode aan 2018
In de laatste aflevering van het seizoen sluit Lubach af met een terugblik op 2018. Hij doet dit door middel van een rap en stipt zo bepaalde gebeurtenissen aan die dit jaar gebeurt zijn. Wat verrassend is, Glennis Grace werkt ook mee in deze terugblik door het liedje One Moment in Time van Whitney Houston te zingen. De reden dat dit verrassend is, is dat Lubach eerder dit seizoen een filmpje over haar maakte, waarin hij het ‘echte’ verhaal van Grace kenbaar wilde maken aan het Amerikaanse publiek. Grace nam dit jaar deel aan America’s Got Talent en daar kenden de mensen Grace op een heel andere manier dan wij haar kennen. Voor hen was het bijvoorbeeld helemaal niet bekend dat Grace hier al een muzikale carrière had opgebouwd.

Kortom is dit negende seizoen van Zondag met Lubach niet onopgemerkt gebleven, hij is weer viraal gegaan en heeft zowel bekendheid gekregen in binnen- en buitenland. We zullen helaas iets langer moeten wachten op een volgend seizoen, omdat er in 2019 maar één seizoen gemaakt zal worden. Lubach tourt in het voorjaar met zijn theatershow door het land, waardoor er even geen tijd is voor het maken van een nieuw seizoen. Nog een jaartje dus, voor we weer kunnen genieten van nieuwe afleveringen Zondag met Lubach.

Final Editor: Ivo Martens

254 Total Views 1 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

Three Identical Strangers: a review

20/05/2019

20/05/2019

Have you ever wondered if there's a doppelganger of you out there somewhere? 3 men found those doppelgangers. They actually all looked exactly alike. Little did they know, they turned out to be brothers! Aakansha reviews the movie Three Identical Strangers, about these 3 men.

Medium Podcast #6 – A crash course in TV media landscape and why Game of Thrones rules

19/05/2019

19/05/2019

Plamen is back, but this time he’s sitting on the Medium throne. In this 6th episode of the Medium Podcast,...

The Brutally Feminine Murder of the Anti-Hero

18/05/2019

18/05/2019

We all love a hero, but sometimes, an anti-hero is even better. This article explores moral ambiguity and why we are attracted to it.

#RIPDorisDay

17/05/2019

17/05/2019

The world mourns as news of the passing of Doris Day arrives. Medium remembers a woman whose movies and music earned her the status of a Hollywood legend.

Tessa: De geneeskundestudent die geniet van haar leven in Maastricht

13/05/2019

13/05/2019

Dit keer geen student uit Amsterdam, maar een student uit Maastricht! Medium sprak met geneeskundestudent Tessa over haar studentenleven in Maastricht en hoe communicatie een rol speelt in haar studie.

Faking a Disease Online: Munchausen by Internet

12/05/2019

12/05/2019

Who can we trust online? This article explores the distressing phenomenon of Munchausen by internet.

Your nightlife review: De School, Amsterdam

10/05/2019

10/05/2019

Gabby reviews De School, mainly known as a techno nightclub. Is it worth a visit? And why is there such a strict doorpolicy? We sum up the good and bad points for you.

The Pursuit of the Perfect Picture and its Consequences

09/05/2019

09/05/2019

A lot of people nowadays do the craziest things to get the most beautiful Instagram photos. It's all fun and games, until people's properties get destroyed. Angela discusses 3 places in the world where 'Instagram tourists' have taken over.

Quality of public debate and social media

07/05/2019

07/05/2019

Does social media add or subtract from the quality of public debate today? Aakansha shares her take on the controversial topic.

Everything Not Saved Will be Lost

03/05/2019

03/05/2019

As our lives today are intertwined with that of the objects we are surrounded by, Ada dives into minimalism, decluttering and downsizing.

Medium TV – Brexit, just what the bloody hell went wrong? | MediumTV #19

30/04/2019

30/04/2019

Medium TV asked Jeppe and Charlie a few questions on Brexit. Watch the interview and listen to their opinions about it.

Outraved: Dance Demonstration for Your Education | MediumTV #18

29/04/2019

29/04/2019

Medium was present at 12 April's Outraved; a demonstration against budget cuts on education.

Medium TV interviews Leon Willems, director of Free Press Unlimited | MediumTV #17

29/04/2019

29/04/2019

Leon Willems, director of Free Press Unlimited since May 2011

VR Butterfly (World)

29/04/2019

29/04/2019

In a world where we are losing touch with our natural environment, can virtual reality save the day?

Just dance! Social interaction and communication inside a nightclub

26/04/2019

26/04/2019

When the beat drops and strobes lights start flashing through the dark, the way people dance functions as a primitive but universal language. It brings people from all places together through an intense form of communication. Gabby explains why dancing can function as a communicative medium and how this works.

EnjoyInstagram