fbpx
14/10/2019 Communication Science news and articles

De beste korte games

Videogames zijn vaak lastig om aan te beginnen, want je wilt niet voor de honderdste keer halverwege afhaken. Daarom zetten we de beste korte games op een rijtje.


Als het gaat om mediaconsumptie hebben we een chronisch gebrek aan tijd. Er zijn tientallen interessante boeken, series en films waaraan we onze kostbare tijd kunnen spenderen. Videogames in het speciaal zijn tijdrovend en vaak intimiderend om aan te beginnen. Je wilt het einde van een game zien en niet voor de honderdste keer halverwege afhaken. Daarom zetten we vandaag de beste korte games op een rijtje.

Het begrip ‘kort’ is uiteraard relatief. Sommigen beschouwen games van rond de vijftien uur kort, terwijl dit aantal voor anderen al een flinke tijdsbesteding is. Om deze reden bestaat onderstaande lijst uit games die je binnen ongeveer zes uur kunt uitspelen.

Inside

Zeg je korte meesterwerken, dan zeg je Inside. Deze indie game van ontwikkelaar Playdead creëert binnen slechts twee uur een wereld die aanzet tot nadenken. Inside is geen rasechte platformer of puzzelgame, maar past een aantal elementen uit deze genres op feilloze wijze toe. De game is even minimalistisch als ontstellend, met name door het gebrek aan kleur en de doodse stilte tijdens de ontsnappingspoging van het jongetje. Als speler voel je je regelmatig opgejaagd door het bedrijf dat je probeert te vangen, terwijl je anderen passeert die niet zijn ontkomen aan de duistere praktijken. Inside is een spannende ervaring met een einde dat je mensen wilt vertellen.

Portal 2

Portal was een briljante mod op een andere game en het vervolg is tot op heden een van de beste puzzelgames ooit gemaakt. Het principe is simpel: met je portal gun verbind je twee portalen met elkaar door tweemaal in bijvoorbeeld de muur te schieten, waardoor je eenvoudig hogerop komt. Ruimtelijk inzicht is hierbij een absolute vereiste en maar weinig games bieden de euforie die je beleeft als je eenmaal een krankzinnige oplossing hebt gevonden op een lastige puzzel. Portal 2 heeft ook een fantastische coöperatieve modus, die al menig relatie op de proef heeft gesteld.

Ruimtelijk inzicht is hierbij een absolute vereiste en maar weinig games bieden de euforie die je beleeft als je eenmaal een krankzinnige oplossing hebt gevonden op een lastige puzzel

Uncharted: The Lost Legacy

Oké, deze spin-off van misschien wel de beste avonturenserie duurt iets langer dan zes uur, maar je speelt er ontzettend rap doorheen. The Lost Legacy bewijst hoe de Uncharted-serie ook zonder protagonist Nathan Drake kan, door de dames Chloe en Nadine centraal te stellen in een oogverblindend mooi India. De twee kunnen elkaar niet luchten, maar dat zorgt juist voor een hilarische chemie tijdens hun jacht op de slagtand van Ganesh. Qua gameplay biedt het misschien wel de beste mix van schieten, puzzelen en klimmen in de franchise en binnen zeven uur beleef je bombastische actiemomenten en proef je van de Indiase cultuur.

Firewatch

De afgelopen jaren zijn er prachtige walking simulators verschenen, zoals Gone Home, Dear Esther en What Remains of Edith Finch. Hoewel al deze titels allemaal het spelen waard zijn, blijft Firewatch een van onze favorieten. De game kent een emotionele opening met de reden waarom hoofdpersoon Henry besluit de zomer te spenderen in de bossen van Wyoming. Behalve dat ontwikkelaar Campo Santo met een realistische wind door de kleurrijke bladeren erin slaagt het bos een rustgevende lading te geven, is de ontwikkeling van Henry zelf ontzettend interessant. Er is niets bovennatuurlijks aan de gang in Firewatch, maar gewoon een man die even pauze nodig heeft na een heftige periode. Binnenkort wordt het verhaal overgezet naar het grote scherm, maar voor nu is Firewatch een heerlijke korte game.

Tot slot zijn er nog veel andere goede games die je slechts in een paar uurtjes uitspeelt, zoals Superhot, Minit, Metal Gear Solid V: Ground Zeroes, To the Moon en Brothers: A Tale of Two Sons. Wil je weten hoeveel tijd een game gemiddeld kost om uit te spelen, kijk dan hier: https://howlongtobeat.com/

Cover: Playdead

Reacties

reacties

Related Posts

Medium Podcast #7 – Let’s talk about nudes

24/09/2019

24/09/2019

Two aspiring communication scientists, a few cans of beer and some Bacardi breezers. It was King’s Night when Kajsa and...

Film Pride: How Northern Ireland and Singapore Handles Fame

02/09/2019

02/09/2019

Angela went along on the study trip to Dublin and Belfast. How do the cities cope with their fame achieved from series and movies?

Ierland is een feniks die zal herrijzen uit de as

30/08/2019

30/08/2019

De een kan niet een heel land bereiken en de ander heeft een te oubollig marketing beleid. Twee bedrijven die voor hun eigen uitdagingen staan.

World capital of street art & graffiti? – It’s probably Belfast

22/08/2019

22/08/2019

Written by: AJ Kutlu here are two things that you are exposed to the most when you visit Belfast: People...

Hoe propaganda twee partijen steeds verder uit elkaar drijft

18/08/2019

18/08/2019

Fabian dook in de politieke spanningen tussen Ierland en Noord Ierland. Propaganda is daarbij niet te vermijden.

PR-Disaster or opportunity? The influence of #Brexit in Ireland

18/08/2019

18/08/2019

The Brexit will have a big influence on companies in Ireland and Northern Ireland. Kelly explains why a good PR will be more important than ever before.

Protesten aan de Ierse grens: wat betekent de Brexit voor Ierland?

16/08/2019

16/08/2019

Het bekende Goede Vrijdag-akkoord diende een vredige oplossing te bieden voor de strijd tussen Ierland en Noord-Ierland. De huidige ontwikkelingen rondom de Brexit brengen dit echter in gevaar. Quinta beschrijft de situatie, hoe deze is ontstaan en welke rol de Brexit hierin speelt.

Why won’t Ed Sheeran sell me a chair?

12/08/2019

12/08/2019

Marketing agencies are using celebrities very often, but during the company visit at Morrow Communications, Joanna learnt there is a shift going on from celebrities to social media influencers.

Entertainment uit de Oudheid viert hoogtijdagen in het digitale tijdperk

10/08/2019

10/08/2019

Een Ierse tour-guide die met zijn manier van vertellen laat zien dat de klassieke retoriek nog niet verloren is in het digitale tijdperk zoals wij dat kennen. Kevin vertelt over Patrick en zijn tour in Dublin.

Why Northern Ireland plays a key role in Brexit

10/08/2019

10/08/2019

Sjors travelled to Northern Ireland and saw the remains of The Troubles. What role does Northern Ireland play in a possible Brexit?

Ada Varriale – a first-year communication science student

24/06/2019

24/06/2019

Join us as we get to know a little more about first year Communication Science student, Ada.

The downfall of Vero

22/06/2019

22/06/2019

Our brand new writer Jade on the downfall of Vero. Why was it the most promising social media platform? And why was it not able to beat Facebook?

The Day I Broke My Smartphone

21/06/2019

21/06/2019

Could you go a day without your smartphone?

Review: The Handmaid’s Tale

20/06/2019

20/06/2019

For this week's review, Karina tells you what she thinks about the popular book (and series) the Handmaid's Tale.

Congrats on being phubbed!

18/06/2019

18/06/2019

Phubbing is something we experience a lot in current society. Medium elaborates the negative consequences and gives you also advices how to stop phubbing.

EnjoyInstagram