Photocolumn

In Beeld: Bevestiging in eigen dorp

[mks_dropcap style=”letter” size=”48″ bg_color=”#ffffff” txt_color=”#000000″]V[/mks_dropcap]oor de rubriek ‘In beeld’ wordt een opvallende foto uit de afgelopen week gekozen. Onze fotograaf is zijn eigen dorp gaan verkennen naar aanleiding van een artikel van het NRC.

Het dorp waar mijn ouderlijk huis staat, is niet groot. Ik woon in Schoorl, een dorp in Noord-Holland. Laat ik het zo stellen: ik heb meer volgers op Instagram dan mijn dorp inwoners heeft. Dit heeft bepaalde consequenties. Vergrijzing, het wegvallen van winkels en de toeristen nemen zomers het dorp over.

Op de foto ziet u de campingwinkel. Schoorl heeft wel meer winkels hoor: een supermarkt en een drogist bijvoorbeeld. Maar ook ik merk dat ik behoefte heb aan de stad. Wat we wel hebben, is een mooi bos! Dat dan weer wel.

 

Thomas Korver
Thomas is the editor in chief of Medium Magazine '18-'19. After two years of photographing, filming and the occasional writing he now is in charge of the most fun platform within the UvA, or maybe the world! He will always wake up for a good cup of coffee and he likes to watch movies.

    You may also like

    Comments are closed.

    More in Photocolumn