fbpx

8 jaar later: wat zijn de plannen van Obama?

Barack Obama is sinds afgelopen vrijdag president af. Wat zijn de toekomstplannen van Obama? Medium heeft de opties uit de media op een rijtje gezet.


Daar ging hij dan. Barack Obama. De voormalige president van de Verenigde Staten. Afgelopen vrijdag vond de inauguratie plaats en is Donald John Trump beëdigd tot de 45ste president van de Verenigde Staten. Barack Obama heeft acht jaar lang de belangrijkste baan ter wereld gehad. Hij kan nu eindelijk gaan genieten van een welverdiende vakantie. Wat Obama na deze vakantie gaat doen? Niemand die het precies weet. De media speculeren over verschillende opties; van vaker naar de bioscoop gaan tot koffie drinken in de lokale Starbucks. Medium heeft een aantal suggesties vanuit de media samengevat in één artikel. Wat zijn de toekomstplannen van Obama?

Heerlijk uitslapen
Obama staat onder andere bekend om zijn gevoel van humor en kan het dan ook niet laten om zelf grappen te maken over zijn pensioen. Vorig jaar publiceerde hij een hilarisch filmpje waarin hij zijn toekomstplannen bespreekt met ex-vicepremier Joe Biden. Zie hieronder het filmpje.

Maar op een serieuzere noot: de 55-jarige Democraat vertelde laatst in een interview over zijn toekomstplannen. Daarin vertelde hij dat uitslapen bovenaan zijn lijstje staat. In de afgelopen 8 jaar heeft hij namelijk nooit kunnen uitslapen. Daarom leek dit hem een goeie gelegenheid om daar eens mee te beginnen. Dit uitslapen gaat in een flinke villa in Kalorama plaatsvinden, een wijk op stand vlakbij het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington (zie onderstaande foto). Deze villa is in 1921 gebouwd en telt negen slaapkamers en acht badkamers. De reden dat de Obama’s in Washington blijven wonen, is zodat hun jongste dochter Sascha op dezelfde middelbare school haar diploma kan halen.

Naar een tropisch eiland met Michelle
De NOS vertelt dat Obama ook van plan is om met Michelle op vakantie te gaan. Heerlijk op vakantie naar een tropisch eiland. Ook wil hij meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Verder wil Obama ook een aantal hobby’s oppakken, waaronder golfen en het schrijven van een boek. Daar heeft hij nu absoluut veel meer tijd voor.

Daarnaast maakt ex-First Lady Michelle Obama ook iets over haar toekomstplannen bekend, namelijk dat zij zich nooit verkiesbaar zal stellen voor het presidentschap. Toch sluiten experts het niet uit dat ze ooit weer de politiek in gaat. De kans bestaat dat Michelle voor een stichting gaat werken of dat ze weer het bedrijfsleven ingaat. Volgens dezelfde experts heeft Michelle meer en interessantere ambities dan haar echtgenoot. Go Michelle!

Je kan Obama wel uit het Witte Huis halen, maar je haalt het Witte Huis niet uit Obama

Zijn liefde voor politiek gaat niet weg
Je kan Obama wel uit het Witte Huis halen, maar je haalt het Witte Huis niet uit Obama. Oftewel, zijn liefde voor de politiek zal blijven. Obama vertelde recentelijk dat hij niet stil blijft zitten als het om de politiek gaat. Obama wil zich daarom blijven inzetten voor de Democratische partij. Dit heeft deels te maken met het onverwachtse winnen van Donald Trump. In de Belgische krant De Standaard staat geschreven dat Obama Trump een kans wil geven om zijn agenda op te volgen, zonder op ieder punt kritiek te geven. Er zitten echter grenzen aan die stilte. Hij vindt dat hij als Amerikaans staatsburger die diep bezorgd is om de toekomst van zijn land niet zwijgend kan blijven toekijken als het uit de klauwen dreigt te lopen. Obama geeft als voorbeeld: “Wat als Trump duizenden kinderen het land uitzet? Dan kan ik toch niet zomaar vanaf de zijlijn toekijken?”

Tot slot uit zijn liefde voor politiek zich in het lesgeven op universiteiten. Er gaan geruchten dat hij, zoals iedere ex-president, een bibliotheek gaat oprichten en dat hij van plan is les te geven aan de universiteit waar hij zelf heeft gestudeerd: de Columbia Universiteit in New York. Hoe leuk zou het zijn als je in het buitenland zou studeren (moet je natuurlijk wel naar New York gaan) en je een hoorcollege politicologie van ex-president Barack Obama himself zou krijgen!

1180 Total Views 2 Views Today

Reacties

reacties

Related Posts

BNR: Backstage with the Chief

19/03/2019

19/03/2019

Medium Editor-in-Chief Thomas Korver started his internship at BNR Nieuwsradio this year, a very special feat. Thomas is working right along the most powerful people of the Netherlands, but that's quite normal.

CNN and the Metamorphosis of News

19/03/2019

19/03/2019

A comprehensive look at how the CNN used technology to disrupt the media landscape and transform the news cycle

Women’s march: what are we trying to say?

19/03/2019

19/03/2019

The second Woman's March took place on March 9th in Amsterdam. Eva brought her camera and shows us how the participants visualized their message about feminism.

Students of the world: Inaya

18/03/2019

18/03/2019

Students of Amsterdam goes worldwide! This means that Medium didn't interview a student from the University of Amsterdam, but a communication science student from the University of Manchester; meet Inaya!

The Medium Magazine Brexit Podcast

16/03/2019

16/03/2019

Are you following Brexit? We tried to, have a listen!

Audrey Hepburn: The Woman Behind The Icon

15/03/2019

15/03/2019

One week ago the world celebrated International Women's Day. This week Eva commemorated a very special women; Audrey Hepburn.

Students of Amsterdam: Gary

14/03/2019

14/03/2019

Deze maand is tweedejaars Communicatiewetenschap student Gary de 'Student of Amsterdam'. Tegen Medium vertelt hij over zijn reis naar Vietnam, zijn leven in Amsterdam en zijn prioriteiten.

#DOESLIEF: SIRE’s sleutel tot een vriendelijker Nederland

13/03/2019

13/03/2019

SIRE startte de #DOESLIEF-campagne, omdat mensen niet bewust zijn hoevaak mensen nog worden beledigd. Medium zocht uit of deze campagne effectief is.

Review: Russian Doll

11/03/2019

11/03/2019

If you could do it all again, would you? The new Netflix series, 'Russian Doll', explores this idea with a twist.

The Digital Migrant

05/03/2019

05/03/2019

"Water, phone and food." This article takes a look at the crucial role played by smartphones and technology in the lives of migrants.

Suppressed Voices Given a Chance to be Heard: Introducing ‘Looney Radio’

28/02/2019

28/02/2019

This thursday we introduce a very special radio station from Argentina: Radio La Colifata. Opening their doors, Hospital Borda takes the recovery process of the patient to another level.

De Wereld Draait al 15 jaar Door

27/02/2019

27/02/2019

Al 15 jaar lang zorgt De Wereld Draait Door voor de meest iconische momenten van de Nederlandse TV. Medium zet de meest bijzondere DWDD-momenten op een rij.

Alumni of the month: Gijs Boerwinkel

27/02/2019

27/02/2019

The Alumni of the Month February: Gijs Boerwinkel. Having a master's degree in Political Communication, he is currently the head of communication at Waag.

The 2018 Oscar Snubs

25/02/2019

25/02/2019

Have the Oscars succeeded in giving recognition to those that deserve it? Some would argue they have not. This article explores the 2018 Oscar 'snubs'.

Media Reporting on Media: Documentary

21/02/2019

21/02/2019

In a largely mediated world, what information can we trust? How does it affect us? And what do changes in the media landscape mean?

EnjoyInstagram